Ciekawe czy do kunowa puszcza przez janik czy przez boksycke. Fajnie jakby przez to i przez to ()
Zastanawia mnie, dlaczego nikt nie poniósł konsekwencji za te poronione decyzje o likwidacji linii pozamiejskich. Prekursorką była chyba ówczesna prezes MPK, wybitna w ocenie równie wybitnego ówczesnego prezydenta ekonomistka.
A może chodziło o to, aby wpuścić prywatnego przedsiębiorcę, wcześniej głosząc nieopłacalność MPK na tych trasach. Teraz na trasie do Ćmielowa jeżdżą jeden po drugim dwa autobusy o tym samym numerze 102 i od 1 kwietnia 2016 wznowiona 2. W każdym autobusie jest sporo ludzi. Zawsze z reszta w dwójce było dużo pasażerów.
Takie działania i decyzje urzędników powinny być karane jako działania na szkodę gminy, bo spółka jest przecież jej własnością, a więc de facto na szkodę społeczności lokalnej.
Kilka dni temu w TV pokazali przykład urzędnika, który po raz pierwszy chyba w Polsce po wejściu ustawy został ukarany kwota 45 tys. zł jaka ma zapłacić z własnej kieszeni za błędnie wydaną decyzję w sprawie pozwolenia na budowę.
chyba masz racje co do prywatnego przewożnika ktoś bardzo mocno lansował busy-"wolną konkurencję".dać komuś zarobić a naszą czyli-miejską spółkę można zniszczyć.a tak jako ciekawostkę to WYBITNA PREZES startuje w konkursie na prezesa PKS u tej PANI już DZIĘKUJEMY...
O to koszty reprezentacji w firmie PKS wzrosłyby radykalnie :)
Andrzej Slaszkiewicz wydaje decyzje ze Starostwa wydaje mi sie ze tym ukladom z busiarzami powinno sie dobrze przygladnac CBA.
Tego niewiem może później będzie jeździć ,ale od 16 maja ma być bus trans katriny o numerze 112
I trans katrina o nr 113 przez janik do bukowia jezdzi od dzis
Tylko szkoda ,że to jest trans katrina a nie MPK
Podpisuje się pod słowami nissana. Szkoda, ze te busy warzywne niż mpk i piekne jelcze nasze. Mam senetyment do starych autobosów
Klaudia to jedz na szron pooddychasz trochę świeżym powietrzem z rury Jelczajeśli da się go jeszcze uruchomić a później zapisz się na oddział punologii