... a 20% z mężczyznami? -> Artykuł na Gazeta pl
Mam kolegę, który był dominikaninem. Poznał faceta. Zdążył odejść przed przyjęciem ostatnich ślubów. Są ze sobą od kilku lat.
Kolega ów opowiedział mi kilka faktów z życia zakonnego. Przynajmniej u niego, jak twierdził, było wielu gejów. Osoba o orientacji hetero miała tam ciężkie życie. No i podobno nieźle nękało się psychicznie "kotów",jak w wojsku.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12217693,60_procent_polskich_ksiezy_utrzymuje_kontakty_seksualne.html#opinion18447705
Jesteś z GUS ?kiedy przeprowadzano takie badania?
A może jak zwykle leżałaś na wycieraczce i podsłuchiwałaś,stąd masz dane,ale tak liczne,dałaś radę 80 % inwigilować ?Wiem masz czas,jak to emeryci,ale nie masz ciekawszych zajęć ?
Celibat powinien być zniesiony i byłby święty spokój. Jak przeprowadzano wśród duchownych anonimowe ankiety w sprawie zniesienia celibatu, zdecydowana większość była za. Po jakiego diabła walczyć z ludzką naturą?
A co to kogo obchodzi czy jakiś ksiądz się bzyka????
biora pigulki zeby zyc w celibacie
a śluby księży? Też o tym było
Pewnie dlatego, że "ponoć" wstrzemięźliwość seksualna kapłanów była u podstaw katolicyzmu i jej zmiana wywołałaby kolejny rozłam w kościele i były takie jaja jak za Lutera:)
88 procent nauczycieli i aż 92 strażaków też.Nie ma to jak statystyki.
a czy księża składają śluby czystości żeby ich aż tak rozliczać. Zakonnicy składają śluby czystości a księża chyba nie i mogą baraszkować, przecież nie cudzołożą.
Czy wiecie co by się działo gdyby kobiety zaczęły rządzić kościołem.
Nie wiecie, a widzicie, ja też nie wiem.
To trzeba się cieszyc że chociaż 60% jest hetero.
Dokładnie lepszy taki niż gej