Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

6-latki w szkole

Ilość postów: 30 | Odsłon: 3387 | Najnowszy post
  • 6-latki w szkole

Czy probowaliscie odroczyc swoje 6-letnie pociechy przed pojsciem do szkoly i z jakim skutkiem?

Gość_szczesliwa
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: 6-latki w szkole

I co ci to da i tak stwierdza ze sie nadaje

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Chodzi mi o to jak duza liczba dzieci 6-letnich nie idzie do szkoly,bo mnie sie udalo odroczyc ale kosztowalo mnie to duzo finansowo i fizycznie,zmarnowany caly lipiec ale sie oplacilo.

Gość_szczesliwa
        Zgłoś
        Odpowiedz

W zasadzie idą 6 latki i trochę 7-latków. Jeśli faktycznie badania wypadły dziecku słabo, to ok. Jednak jeśli odraczasz a nie ma większych zastrzeżeń, to dlaczego to zrobiłaś? Kosztowało cię to dużo pieniędzy? Dlaczego? Przecież badania w PPP są bezpłatne.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

bo musiałą zapłącić za busa aby jezdzić cały lipiec. Albo lekarzowi dała w łapę aby z dziecka debila zrobił.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

popieram gościa z 21.37

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

dobre

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Odp.: 6-latki w szkole

Mój syn, byył pierwszym rocznikiem, który mógł ale nie musiał pójsc do szkoły jako 6-latek. Uległam nagonce w mediach, ze zabieranie dziecinstwa, że szkoda dziecka i poszedł do szkoły jako siedmiolatek. Rok zmarnowany, w pierwszej klasie w podstawie programowej jest to samo co dawniej w zerówce. Dziecko bystre będzie sie nudziło. Gdybym mogła cofnąć czas, poszedłby do szkoły jako sześciolatek. I nie dajcie się zwieść gadaniu, że szkoły nieprzystosowane.........w tych samych szkołach są klasy zerowe dla szesciolatków i nikt nie krzyczy , że szkoła musi być jakos specjalnie przystosowana.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Zrobilam to zeby dziecku nie zabierac dziecinstwa,poniewaz madrzy ludzie twierdza ze dzieci w tym wieku sa niedojrzale aby podjac nauke w szkole,czytalam wiele wypowiedzi profesorow,naukowcow na ten temat,ale w naszym kraju aby nie byc w tyle trzeba na sile uszzieczesliwiac dzieci i rodzicow.Takie moje zdanie i musialam do wielu dzrzwi zapukac,aby moje dziecko nie musialo meczyc sie w lawce i odrabiac tonu zadan domowych w wieku niespelna 6lat,bo jest z listopada.Bez dania w lape tez sie nie obylo gosciu z 21.37.

Gość_szczesliwa
        Zgłoś
        Odpowiedz

Twoja decyzja więc po co ten wątek skoro tyle mądrych cię przekonało.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Ale dziś nauka w pierwszej klasie wygląda trochę inaczej.nie ma siedzenia w ławkach kilka godzin, nie ma tomy lekcji. Dzie wklejają nalepki, kolorują,ćwicczą rękę. O jakim zabieraniu dzieciństwa mówisz? Na całym świecie dzieci ucza sięw szkoleod 5 roku życia. W Polsce jak niepełnosprawne umysłowo czekaja do 7 lat.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Nie bede drazyc tematu bo nie ma z kim,chcialam tylko od mam uzyskac informacje czy probowaly/odroczyly swoje 5-letnie dzieci,ale nikt taki sie nie odezwal wiec zamykam z mojej strony watek.Od takich mam w trakcie rozmowy chcialam sie dowiedziec czy zadecydowaly czy ich dzieci zostana w szkole czy pojda do zerowki w szkole.Pomimo wszystko ciesze sie ze moje dziecko jest uposledzone umyslowo i zostaje w zerowce,ciekawe tylko dlaczego rok,2lata temu zs takie nie byloby uznane.

Gość_szczesliwa
            Zgłoś
            Odpowiedz

Jakiś czas temu nie było też elektryczności.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Moje dziecko poszło w wieku 6 lat do pierwszej klasy i była to najlepsza decyzja. Mamunie które zostawily swoje dzieci w zerowce zalowaly tej decyzji. Nawet same dzieci mówiły że się nudzily przerabiajac program ponownie.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Takie decyzje powinni podejmować rodzice. Każde dziecko jest inne, inaczej się rozwija nie można tego rozwoju porównywać. Rok w rozwoju małego dziecka to bardzo dużo.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

bo prawda jest taka, ze to rodzic jest nieprzygotowany mentalnie aby wysłac dziecko do szkoły w wieku 6 lat. Za rok nie bedzie wyjscia musi posłać, ale znam mamusie co to dzwonią do dziecka co przerw do szkoły i pytają jak sie czuje, czy zjadło, aby nie biegało, aby się nie biło, aby to tamto owamto.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

No ja nie mam kasy na lapówki, żeby dziecko odroczyć niestety choć też uważam, że to glupota już nie chodzi o zabieranie dzieciństwa ,ale ile kasy państwo wywala na bzdurne zmiany systemu. Coś za dużo tych zmian w ostatnich latach zero jakiejkolwiek stabilizacji tylko wymyslanie, a to co raz to nowego materialu a to co raz to nowsze nowości dla mnie to lekka przesada, a ktoś robi na tym interes i tyle. No chyba ,że sie myle ale....nie widzicie tego ? To ma iść w dobrym kierunku dla kogo?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Ludzie czy wam odbija?Lapowki,zeby dziecko dluzej w domu rok siedzialo?W wielu krajach dzieci ida od 5 lat i nikt nie placze-moj syn w Belgii tak zaczal i jakos dziecinstwa nie zmarnowal...Masakra,czarnogrod i tyle...

Gość_askot
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -