Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

500 zł za „niedanie paragonu”, gdy 40 mld przepływa bokiem. Absurdalne kontrole skarbowe

Ilość postów: 5 | Odsłon: 1289 | Najnowszy post
  • 500 zł za „niedanie paragonu”, gdy 40 mld przepływa bokiem. Absurdalne kontrole skarbowe

"Podczas jarmarku mieszczańskiego w 2014 podeszła do mojego stoiska kontrola Urzędu Skarbowego. Pani zamówiła towar i dostała paragon, a następnie stwierdziła, że ze swoją współpracownicą widziały, jak nie wydałem paragonu komuś przed nimi. Oczywiście odmówiłem przyjęcia mandatu naiwnie wierząc, że każdy sąd wyśmieje akt oskarżenia, w którym nie ma żadnych dowodów przeciwko mnie. Żadnych. W ubiegły czwartek przegrałem w sądzie, który nawet nie przesłuchał moich świadków. Polska to taki kraj, że każdego można załatwić".

To odpowiedź Krzysztofa ze Wschowy po opublikowaniu rozmowy z wiceprzewodniczącym Federacji Związków Zawodowych Pracowników Skarbowych, który opowiedział o absurdalnych kulisach kontroli podatkowych. Artykuł wywołał burzę, tak jak i zdjęcie pokazujące uzbrojonych i odzianych w kamizelki taktyczne funkcjonariuszy obok "przestępcy" w moherowym berecie. Związek Przedsiębiorców i Pracodawców skomentował go jednym zdaniem: – Jeśli to prawda, kierownictwo ministerstwa finansów powinno siedzieć.

Gość_aura
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: 500 zł za „niedanie paragonu”, gdy 40 mld przepływa bokiem. Absurdalne kontrole skarbowe

Gość_aura
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: 500 zł za „niedanie paragonu”, gdy 40 mld przepływa bokiem. Absurdalne kontrole skarbowe

ci kontrolerzy starają się przecież "BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ, WSZYSTKIM !!!"

Gość_doncio
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: 500 zł za „niedanie paragonu”, gdy 40 mld przepływa bokiem. Absurdalne kontrole skarbowe

a prawdziwi złodzieje kradną na potęgę

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Odp.: 500 zł za „niedanie paragonu”, gdy 40 mld przepływa bokiem. Absurdalne kontrole skarbowe

"auro"Problem Sądownictwo a także Prokuratór powinien być rozwiązany drastycznym pociągniciem likwidacą i powtórnym naborem do tej instytucji trzeciej władzy Sądowniczej. Zrobiono błąd bo przy przekształceniach ustrojowych, nie zmieniono kadr sądowniczych i prokuratorskich.Przez takie mamy Sądy dyspozycyjne ,skorumpowane pojmujące Sądownictwo komunistycznie -władza ma zawsze rację. To samo dotyczy prokuratury Obywatel jest dodatkiem do władz?

Moja osobista Rada ,jeśli Ci dają mandat to bierz go,jakbyś nawet była niewinna ,bo żaden Sąd przy wykroczeniach nie uzna Cię niewinnym.100%spraw w Sadch regionalnych dotyczacych wykroczeń,kończy się ukaraniem pozwanego.Mało istotne jest ,że Ty jesteś niewinna-liczy się władza.Jaka jest tego przyczyna ,że tak Sądy postępują nie znalazłem logicznego wyjaśnienia.

"aura" po zniszczeniu komunizmu i zmianach ustrojowych musiałem sobie znależc punkt wyładowania swoich frustracji,więc zajałem się sprawami wynikłymi z przekraczania uprawnień przez Policję Drogówkę ,Straż Miejską. Moje 20-letnie doświadczenie z tymi instutycjami ma jeden przekaz zawsze z nimi przegrasz,choć w dwóch przypadkach przy próbach wreczenia mi mandatu za szybka jazdę którego przyjąłem a potem w ciagu 7-dni napisałem odwołanie monity pisma ,nie odnosiły skutku jakie to sprawy: picie piwo idąc mają opakowany trunek w torebce,parkowanie w strefie płatnego parkowania ,zdjęcie z radaru w Radomiu gdzie posunięto ,się nawet do mistyfikacji dostarczając zdjęcie z kamery a nie z radaru.Więc jest jedno na to tylko rada-powtórna weryfikacja Sędziów i powtórne przeszkolenie ich? Sądy ,prokuratorzy dopóki bedą decyzyjni do władz a nie działać z poczucia Sprawiedliwości ,to będziemy mieli do czynienia z takim postępowanie przez Sady jak postąpił wobec Ciebie Sąd niszcząc Ciebie jako Obywatela,!

Wykluczony
      Zgłoś
      Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę