to nie dochód matki tylko dodatek na dziecko.
Dzieckiem wedle prawa jest sie do pelnoletnosxi czyli do 18 roku zycia.dzieckiem jest zawsze dla rodzica a ogolnie to juz powinna byc wychowana ba nawet moze byc juz od kilku lat mama wiec ludzie myslcie .masz jedno dziecko i na to dziecko dostaniesz kase jesli na was obie nie przekroczysz dochodu 800 zl
800zł to ma być na osobę --- znów ma być, ale jak będzie to kto wie?
Co do patologi to nawet nie wiecie ile ulg kasy i przywilei ma tetaz patologia bez tego 500 zl.zapewniam ze wiecej straca niz zysksja patologie
Wszystko zalezy od tego czy 500+ będzie obowiązkowe, bo jeśli rodzić będzie mógł wybrać to wybierze to co będzie bardziej opłacalne.
znajoma ponad 10 lat żyje w związku nieformalnym aby mieć ulgi i tak kiedyś wyliczyła; rozlicza się jako matka samotnie wychowująca dziecko, ma dodatek z gminy do opłat za mieszkanie, darmowe obiady w szkole dla dziecka, darmowe podręczniki, zasiłek z mopsu i pracuje na umowę zlecenie z zaniżonym dochodem a jej partner i ojciec dziecka pracuje i dobrze zarabia.
18:26 patologia straci ale ja zyskam pierwszy raz na moją nastolatkę 500zł i cieszę się, odłożymy przez te 3,5 roku trochę. A na patologię się nie oglądam i uwierz mi, że nie chciałoby mi się biegać, żeby załatwiać papierki i dostać 80zł/mc.
Patologia nic nie straci bo żeby dostać 500 zł będzie trzeba wypełnić wniosek. Jeśli komuś się to nie będzie opłacać to po prostu tego nie zrobi. Proste.
Dokładnie taka pomoc niby dostaniesz 80 zł ale ile papierów-zaswiadczen no prosze cie i jestesmy w Unii Europejskiej-jak sie nami tak sekretarz unii interesuje niech zobaczy jaki jest w Polsce socjal-jakby zobaczył to by sie SZanowni Panstwo za głowe złapał-bo to jest bieda z nedza,totalny slams.Bijecie sie na słowa o cos czego jeszcze nie ma...i wbijacie sobie szpile o cos co juz dawno powinno byc wprowadzone.A tak na marginesie to gdyby była praca dla wszystkich i godne wynagrodzenie tak zebysmy byli zadowoleni to kazdy by miał w nosie pomoc socjalna ale ze jest inaczej to słusznie ludzie domagaja i prosza o pomoc panstwo.
a ja jak zwykle nie dostanę NIC!!! sama wychowuję nastoletnie dziecko,pracuję i nic nigdzie mi się nie należy bo wszędzie przekracza dochód,który wylicza się ze skarbówki a nie z tego co dostaję co miesiąc
Te 500 to tylko dla wyborcow Pis.
Znajoma ma 6 dzieci za chwile urodzi 7. Gdyby dostała te pieniążki to ułatwiłoby to im życie, bo pracuje tylko mąż i to dorywczo. To nie jest rodzina patologiczna tylko bardzo wierząca. Mimo skromnego życia, dzieci są czyste, zadbane, chodzą do kościoła co tydzień, dziewczynki śpiewają w chórze. Uczą się bardzo dobrze. Dla nich 3000 tys. co miesiąc to fortuna, któej na pewno nie zmarnują.
Dostanie po urodzeniu becikowe i 1000zł kosiniakowego co mc do ukończenia przez dziecko roku mimo,że nie pracuje.To jest 100% pewne + rodzinne a przy 7 dzieci to nie małe pieniązki + mase innych ulg dla wielodzietnej rodziny.
dzisiaj opłaca się być " wierzącym" , mnożą sie jak króliki i co miesiąc 3500 zł jest? jest. A taka matka samotnie wychowujaca dziecko która aby zarobić 700 zł pracuje po 12 h dziennie, nie dostanie nic. A swoją drogą to nie wiara to ciemnogród....
miało być 1700 zł.
Dlaczego ubliżasz wierzącym ludziom gościu 12:18? Na jakiej podstawie twierdzisz że "mnożą się jak króliki"? Dla mnie jesteś żałosnym człowiekiem.
a czemu jest samotnie wychowująca ,przecież też może się rozmnożyć i mieć rodzinne i jeszcze alimenty i nie musiała by wtedy pracować po 12 h .Pewnie jesteś z tych oświeconych zamiast dziecka yorka
Nie rozumiem dlaczego ludzie, wiedzący że nie stać ich na dzieci, aż 6-7 dzieci decydują się na nie, może mi to ktoś wytłumaczyć?
To, że dzieci są dobrze wychowane to plus, jednak nie tylko na nauczeniu kultury polega rola rodzica/rodziców.
Dla mnie to co najmniej nieodpowiedzialne, mając 6cioro dzieci, zdecydować się jeszcze na 7me.