Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
        • Odp.: 500 zł na dziecko. (Wychowuję córki w wieku 22 lat i 10 lat)

A ja już nie mogę doczekać się tego dobrodziejstwa. Nie korzystam z pomocy społecznej, nie mam darmowych obiadków dla dzieci, ubranek, dodatków, bo mam za wysoki dochód a i teraz tysiączek wpadnie. Te dodatki zaraz znikną, gdyż te pięć stów wliczą do dochodu, by w ten sposób odciągnąć wielu od pomocy społecznej. Ta ustawa będzie dla ludzi ze średnim dochodem, tak jak dla mnie. Mam trójkę dzieci, więc za dwójkę będą płacić. Co miesiąc tysiączek no no to wczasy w tym roku full wypas :) :), a jak dłużej to pociągnie to nowa fura już czeka w salonie.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

No i źle Ci gościu 17:11? O to chodzi żeby ludzie z dwójką i większą ilością dzieci mogli żyć normalnie. Samochód w garażu czy wczasy raz w roku to powinien być standard a niestety póki co w wielu rodzinach nie jest. Tak więc wszystko idzie w dobrym kierunku. Brawo PIS!

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Takim z 17.11 to będzie dobrze!!! Ale biedni to dostaną po tyłku, bo jak wliczą te 500 zł w dochód to lipa. Ilu ludzi straci zasiłki i pomoc społeczną?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

te pieniądze nie będą się wliczały do żadnych dodatków socjalnych. Tzn, ze jeżeli osoba pobiera dodatek np. mieszkaniowy, te 500zł nie będzie się wliczało do dochodu. Przynajmniej taki jest zapis w fakcie, gdzie jest cały obszerny artykuł na ten temat.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

15:43 będzie wliczane, nie bądź naiwny, że nagle ozłocą tych co mają ały dochód, czy tych, którzy wolą iść do mops niż do pracy.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 72

Odp.: 500 zł na dziecko. (Wychowuję córki w wieku 22 lat i 10 lat)

Ileż tego zasiłku jest gościu 15:04? 80 zł? Nie rozśmieszaj mnie że biednym będzie gorzej bo na pewno tak nie będzie.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

500+ ma byc wliczane do dochodu - tak twierdziła jakas pani wiceminister z rzadu pis podczas konferencji. Na pytanie co z rodzinami, które stracą świadczenia z Mops odpowiedziała, że włąśnie o to chodzi, aby rodziny nie korzystały z opieki socjalnej. Czy pomyślał ktoś o rodzinach gdzie jest 1 albo więcej dzieci niepełnosprawnych- dostaną 1000 na dwoje ale stracą zasiłki opiekuńcze, rodzinne i inne dodatki.

A co z matkami samotnie wychowującymi dzieci zarejestrowanymi w PUP? Mając dochód z automatu zostaną wykreślone z rejestru bezrobotnych, kto ich ubezpieczy?Kto przyjmie do pracy dziś samotną matkę ? Dziś,zeby się utrzymac w pracy trzeba harowac 10h na dobę a nieraz i więcej+ dojazd. A jeśli pracuje to straci alimenty na dzieci z funduszu. Wciąz nie wiadomo co będzie wliczane do dochodu by ten dodatek otrzymać.

Zapowiadają 500zl, ale ile realnie będzie ono warte za parę miesięcy?

I czy w ogóle wprowadzą ten dodatek? Pożyjemy - zobaczymy a na razie to nie ma się czym ekscytować.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Póki co ustawa jest na etapie konsultacji społecznych właśnie po to aby wszystko było jak najlepiej gościu 18:23. Nie bij więc piany bo na razie nie masz o co. Dobrze, że w ogóle ktoś zainteresował się rodzinami bo do tej pory każdy rząd myślał tylko o sobie. Ośmiorniczki i te sprawy... Teraz się to skończyło. I dobrze. Bardzo podoba mi się nowy rząd i jeśli będzie tak rządził do końca kadencji na pewno zagłosuję na nich znowu.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Nikt nie bije piany gościu i jak zwykle ośmiorniczki...eh.

Skąd wiesz,że obecna władza nie je owoców morza, że tak wytykasz te ośmiorniczki?

A roczny urlop rodzicielski i roczny zasiłek dla każdej matki po urodzeniu dziecka w kwocie 1000zł to chyba kosmici wprowadzili?

Dodatek 500+ to była winda dla pisu by wygrać, obiecywali go od 1 stycznia 2016, ponoc miały byc gotowe wszystkie ustawy - więc po co te konsultacje? A może jednak kasa na kielbase wyborcza się nie zgadza i trzeba odwlec dodatek 500+?Jęsli tak to niech normalnie to przyznaja a nie co rusz to konferencja i a to,ze juz w konsultacji rządowj , a to w społecznej i ciągle nic pewne nie jest,

Dzis jest mowa,że bedzie wprowadzony od 1 kwietnia. Tylko jedno ale- jest juz prawie połowa stycznia a projekt nadal nie ma finałowego kształtu. Nie ma więc wniosków, a drukowanie ich też trwa. samorzady nie maja wystarczająco dużo pracowników by te wnioski rozpatrywac a przeciez musza zwiększyć kadrę (o tym tez mowa była na tejże grudniowej konferencji)i przeszkolić, by to wszystko przebiegało sprawnie. Na rodzinne składa się wnioski np od sierpnia/ września do końca pażdziernika, więc czasu jest dużo. A przeciez o ile mniej jest osób uprawnionych do jego pobierania.

Ja rozumiem, że żelaznemu elektoratowi każdej władzy trudno jest przyjąc krytyke ale ludzie myślcie rozsądnie, tylko o to prosze...

Bo te 500zł na dziecko może kosztowac realnie duzo więcej niz jest warte.

Nikt nic nigdy nie daje za darmo a ten dodatek może byc taką niedźwiedzią przysługa.

Dla własnego bezpieczeństwa trzeba uważnie wczytywać się w pomysły każdej władzy. Szczególnie, że to co dla nas(wyborców) dobre jest tylko obiecywane, a to co dobre dla partii realizowane od razu.

Z tym, że w przypadku tego dodatku znamy tylko wstępne założenia. Jak już będzie końcowy projekt, napewno jak burza będzie" przechodził" przez sejm a my obudzimy sie pewnego dnia i ktos będzie bogatszy i będzie'' zacierał rączki'' a ktoś inny tylko wzruszy ramionami bo albo z tego dodatku nie skorzysta(jesli będzie mógł)bo dla niego nie będzie opłacalny albo różnica miedzy dzisiejszymi dodatkami a 500zł będzie tak niewielka, że zupełnie rzadowego wsparcia nie zauwazy.

Oczywiście wszystkim życzę ''zacierania rączek''.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Nikt nie obiecywał że program 500 + wejdzie od stycznia gościu 19:!3. Wiadomym było że w tak krótkim czasie nie da się go wprowadzić. Konsultacje społeczne są po to żeby później tacy jak Ty się nie czepiali. Nie jestem żadnym żelaznym elektoratem, głosowałem w życiu na wiele partii i za każdym razem byłem zawiedziony. Nie wiem jak będzie tym razem, póki co jest dobrze i mam nadzieję że tak będzie do wyborów. O 500 zł jestem spokojny bo to sztandarowy program PIS'u i tacy jak Ty by ich zjedli gdyby go nie wprowadzili. Podoba mi się to, że robią porządek w kraju i nie boją się nagonki. Poprzednia ekipa miała dużo łatwiej a nic dla ludzi nie robiła. Wiek emerytalny podnieśli, oszczędności w OFE zabrali, a najgorsze jest to, że w ogóle z ludźmi się nie liczyli. Miliony podpisów pod referendum w sprawie sześciolatków wyrzucili do kosza. To nie był obywatelski rząd, mimo iż partia dumnie tak się nazywała. Z obecnego rządu póki co jestem bardzo zadowolony. Twoje proroctwa odnośnie programu 500 + uważam za totalne bzdury, zresztą przekonasz się o tym niebawem.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Pożyjemy- zobaczymy.

Gość_pacjentka
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 87

Pożyjemy- zobaczymy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 81

Ci z jednym dzieckiem którym dochód przekroczy 800zł na osobę nie dostaną nic a bogaci co mają 3 lub 4 dzieci będą mieć jeszcze więcej super program albo być w tym kraju biednym albo bardzo bogatym a ten średni łata wszystko.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Gościu wczoraj 20:43 przecież to 500 zł jest po to aby Ci z jednym dzieckiem zdecydowali się na kolejne, więc o co Ci chodzi? Nie jest też prawdą że to bogaci mają 3 czy 4 dzieci. Jest wręcz odwrotnie.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Jeśli ktoś myśli,że ktokolwiek mądry zdecyduje się na dziecko kolejne tylko dlatego,ze dadza 500 złotych to jest bardzo naiwny. Takie rzeczy nie w Polsce. W naszym kraju nic nie jest pewne, ani praca, ani zarobek ani polityka.

Nikt przy zdrowych zmysłach nie zdecyduje się na dziecko tylko dla kasy - oprócz krótkowzrocznej patologii.

Gość_pacjentka
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 97

mając 16 letnie dziecko na pewno zdecyduję się na drugie hahaha tylko po to aby brać 500 zł hahaha żałosne

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 92

20:43 ale to zachęta abyś miała drugie i pokazanie, że tym co mają więcej dzieci nie pozostaną sami sobie.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 82

rząd z jajmi co ma odwagę postawic sie niemiaszkom

antyNwo
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
15 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę