chyba nie sadzisz ze niedobitki platformiane na stolkach beda dyktowac warunki obecnej ekipie?? ppzatym po moglo obsadzac dowolnie swoimi a pis juz nie moze? to jest twoja demokracja? chociaz sie dzieki pisowi bedzie ludziom troche lzej zylo bo platfusy robily ciagle wszystko zeby zylo sie jak najgorzej!
A mi da ktos te 500 zł jak sie sama wychowuje ????? Jakby tak chcieli dawac wszystkim do 18 stego roku to by nikt nie wyrobił a juz na osoby po pełnoletności to przesada .
Ale faktycznie mozna juz pobierac jakies wnioski??czy to bujda??
Wniosek, działać, działać, działać.
Nie do pełnoletności tylko dopóki ekipa rządząca sie nie zmieni :)
następna ekipa tego nie zmieni, bo by ich ludzie .... ze stołków
z koryta jak nalane, to nie zabiorą, bo się będą bali
rodzinne należy się na dziecko które się uczy ale nie dalej niż do 24 roku życia .
A miało być tak pięknie...!
ale wkoncu mozna te wnioski pobierac juz czy nie???
do gościa z 17.01 jeszcze nic w Sejmie na ten temat dokładnie nie uchwalono a Ty już o wnioski pytasz....sami nie wiedzą jeszcze co i jak
Bzdura - do 24 roku -TAK pod warunkiem ,że ma orzeczoną niepełnosprawność bądz jest tak inteligentne , że nadal się uczy w szkole ponadgimnazjalnej - jeżeli studiuje a nie ma orzeczenia o niepelnosprawności to zasilek otrzymuje tylko do ukończenia szkoły średniej. Bo w świetle prawa polskiego student to nie uczeń.Takie dziecko to wynik z naszych chorych ustaw to juz nie twoje dziecko . Ja to już przerabiałam w MOPS. Mam 3 dzieci a do świadczeń tylko 2 , A najlepiej to żeby każdy z nas mógł zarobić tyle zeby mozna było utrzymac rodzine a te całe MOPSY zlikwidować a paniusie z nich wysłac na zasiłki !!!
Dokładnie taka sytuacja jest z KRUS, kto by nie rządził nie zabierze przywileju...
Krus to przywilej? Mam 2,5 ha ziemi i muszę płacić krus. Niestety ciężko znaleźc pracę a koleżanki z PUP coś tam dostanę, więc nie klep, że to dla mnie przywilej. Z ziemi mam rocznie jak ceny dobre 5tys.
Zmienią. Powiedzą że kasy nie ma. Tak samo było z OFE, zabrali i tyle. Dlatego jak już wejdzie 500+ trzeba dbać o to żeby ekipa się nie zmieniła.
mario naiwna jesteś, już nie takierzeczy po pozabierało i grybą kasę z emerytur i ludzie nawet nie protestowali :)
można już wnioski pobierać !!! składa się do końca lutego ...
gościu wniosek chyba na dotacje o rozum. ten dodatek 500+ jeszcze nie istnieje.
specjalnie to napisałam ty bierzesz na serio :D śmiać mi się chce z was :D:D:D:D:D:D