Czy juz ktos coś wie na temat 500 zl na dziecko. Czy sa juz jakieś wnioski i gdzie czy MOPS CZY UM? DZIEKI ZA ODP.
Wnioski będą od kwietnia. Cierpliwości.
A skad wiesz ze od kwietnia???ja jak sie dowiadywałam to jeszcze nic w temacie a swoją drogą to troche dziwne ze instytucje jeszcze nic nie wiedzą a niby od kwietnia juz wnioski.I nie wiadomo czy UM czy MOPSY,GOPSY??
Kiedy będą wypłaty?
Nie siej paniki,wnioski będą od kwietnia i przyjmować będą w MOPSie.Albo i jak zdążą drogą elektroniczną będą przyjmowane.Przecież wszystko wiadomo już,w necie piszą,w tv mówią.Nie panikuj tylko czekaj cierpliwie.
wczoraj dzwoniłam do mopsu i kazali dowiadywać sie pod koniec marca.
tak naprawde to samorządy mało konkretów znają, system elektroniczny jeszcze nie działa , trwaja szkolenia.
tak to jest jak władza u samej góry robi coś na łapu capu a samorzad ma to wykonać i już, choc kasy nie ma, ludzi brak - trzeba zatrudnic itd.
Juz widmo obsuwy wypłaty, miłośnie nam panujący, zwalają na po i psl, zamiast na swoj brak kompetencji i przygotowanie zamiast ustawy zwykłego gniota.
Początki zawsze są trudne. Dobrze, że w ogóle coś robią dla ludzi bo przez ostatnie osiem lat nic takiego miejsca nie miało. Ja tam cierpliwie czekam i cieszę się z tego, że te pieniążki dostaniemy. Malkontentom nigdy się nie dogodzi.
ciesz sie póki możesz, bo za rok, dwa będziesz płakac, gdy budżet państwa się rozwali, ale co tam nareszcie daja ....tylko jeszcze nie dali.
a tak poważnie to gratuluje myslenia obywatelskiego - obiecuja i daja kase to sa dobrzy a co z reszta kraju to nieważne. ważne, że kasą sypna .
Wszędzie mówią że od kwietnia. Wystarczy trochę poczytać. Widocznie źle się dowiadywałaś.
Do 7.45 elokwentny,kompetentny medrco !!!Sam nie siej paniki i czekaj cierpliwie...bo tak naprawde guzik wiesz,to ze w necie mówia i niby w tv zasłyszane to zbyt sie nie sugeruj jak nie znasz konkretów.Ja pytam o konkrety jak nie wiesz nie zabieraj głosu.No ale wg ciebie wszystko juz wiadomo.
W nosie mam myslenie obywatelskie.............................................................i martwienie sie na zapas bo czy ktos sie o mnie martwi.
no nikt się o Ciebie nie martwi, dlatego zadłuża się gospodarkę, dadzą Ci niefrasobliwie 500 zł, potem oddasz, a razem z Tobą wszyscy inni. Dając Ci to 500 zł tez nie myślą o Tobie, myślą o sobie i swojej władzy, jaką im dałaś w zamian za 500 zł. Zobacz, do czego używają władzy - tylko posłuchaj wiadomości.
Dokladnie ciekawa jestem ile wyborców PO pojdzie po kaske...
Podobno mozna juz pobierac wnioski na 500 plus:)i składac od kwietnia:)a wiec ruszamy drogie Panie i Panowie:)
Ps Nie pytaj się co ty zrobiłes dla kraju ale zapytaj się co Kraj zrobił dla Ciebie???
skąd takie info?
Wnioski od kwietnia bedzie można pobierac z Mopsu ,dzisiaj dzwoniłam i tak mnie Pan mnie poinformował.