Do 14.57 Chyba człowiecze nie znasz historii,śmieszą mnie tacy ludzie jak Ty,proponuję poczytać trochę o historii , o płk.Kuklińskim itd a wtedy się dowiesz czy Stany miały jakiś wkład aby Polska była wolnym i suwerennym krajem,to dzięki Stanom Zjednoczonym jesteśmy w NATO i śpisz po nocach spokojnie.Takiego sojusznika jak Stany Zjednoczone wiele krajów by chciało mieć za swoimi plecami bo co by nie mówić i pisać jest to największa potęga światowa.Najlepiej odwrócić się od Europy,Stanów Zjednoczonych a wtedy będziesz miałczał że Twój ojczysty język będzie Rosyjski.
Ale czy dzieci niepełnosprawne też dostaną te pińcet zł ?
Np.Dwoje dzieci 17 lat,
młodsza 15 niepełnosprawna dochód nie przekroczy.
Czy ta rodzina dostanie?
prawdopodobnie niepełnosprawne dzieci dostają 500zł do 16 roku życia zdrowe do 18.
Jedno dostanie na pewno. Drugie jeśli dochód nie przekroczy 1200 zł netto na osobę.
Poprzedni rząd dbał bardziej o ludzi niż ci się wydaje, stwarzając możliwości a nie rozdając cudze.
Jak PO nic nie proponowało dać na żadne dziecko to jakoś nie podnosiliście larum, teraz nareszcie coś drgnie . Ale Polakowi dopiero teraz źle! Przypominam, że 500+ nie jest datkiem socjalnym a elementem polityki prorodzinnej , więc rodzice z jednym dzieckiem nie miejcie pretensji że nie dostaniecie tych pieniędzy.
Chyba człowieku dbał o swoich, bo umowy śmieciowe to zawdzięczamy ufoludkom a nie PO!!
Nie rozśmieszaj mnie gościu 18:38. Poprzedni rząd stworzył możliwości do emigracji ale do niczego więcej. Na szczęście już nie rządzą i raczej nie będą.
A pis tą ustawa to zrobił super- podzielił dzieci i rodziny. Już od jakiegoś czasu co niektórzy( ci co niedostana )nie mogą patrzeć na tych co dostana. zamiast na każde dziecko dac po mniej ale równo to skonfliktował braci, siostry, znajomych.
mam 3 dzieci i już od jakiegoś czasu słysze pytania typu co zrobię z "taka" kasa i jak to mi dobrze itp. Nie wiem co mówia za moimi plecami i w sumie nie chce wiedzieć, bo nikt mając 1 dziecko nie zrozumie ile wysiłku i nakładu czasu i pracy potrzeba by tę trójke wychować na normalnych ludzi.
Brac jest łatwo ale dawac mądrze trzeba umiec bo dziś przez te ustawe rodziny bedą podzielone. ja sama nie rozumiem gdzie logika dawania 500stów na dziecko bogatym podczas gdy o wiele, wiele biedniejsi z 1 dzieckiem tego dodatku nie dostana tylko proszę nie odpowiadajcie mi, że przecież mogą zrobić sobie drugie bo dziś ten dodatek będzie a za rok mogą go wycofać z braku finansowania co niestety jest coraz bardziej pewne.
Ps. żeby nie było ,ze jestem za po , to jednak wydłużenie macierzyńskiego do roku i dodatki dla mamy nawet nie płacącej składki zus wśród moich znajomych przyśpieszyło decyzje o dziecku. czy 500 zł tez taki efekt da - zobaczymy za rok.
Wydłużenie macierzyńskiego to był konkret a rozdawnictwo kasy to tylko marketing.
500 zł na dziecko jest też konkretem gościu 15:03. Bardzo przydadzą się te pieniążki. Wreszcie ktoś pomyślał o rodzinach wielodzietnych. Ci co z wygodnictwa mają tylko jedno dziecko najgłośniej krzyczą. Kto im broni mieć więcej? Po to jest właśnie ta ustawa żeby rodziły się dzieci.
Znam wiele bogatych rodzin z jednym dzieckiem i 500zł nie będzie dla nich żadną zachętą żeby mieć kolejne. Patrząc na zachód i to ile zarabiają jak i to ile mają socjalu na dzieci w bogatych krajach i jakoś problem jest ten sam: Starzejące się społeczeństwo i po jednym dziecku. Za to w biednych krajach gdzie nic nie ma na dzieci mają ich masę.
Powiedz mi kto zarabiający 20k 30k mający 2 dzieci nagle zapragnie mieć kolejne dla 500zł? Dlaczego mamy takim ludziom pomagać jak kraj ma deficyt 50miliardów?
Dla bogatych wygodnickich ludzi może i zachętą nie będzie. Jest za to wiele rodzin klasy średniej, które chciałyby mieć więcej niż jedno czy dwoje dzieci ale miały obawy czy finansowo temu podołają. Oni na pewno się zdecydują. Wiem, bo sam jestem przedstawicielem takiej rodziny.
A ja chetnie zloze wniosek... pieniadze sie przydadzą u nas ani sie nie pali pije sie praktycznie w ogole a pieniadze chetnie albo.odloze albo wydam na dzieciaki... swoja droga jestem ciekawa ile wyborcow innych partii niz pis pobiegna jako pierwsi po 500zl... teraz tylko czekac az bedzie mozna skladac i korzystac :-)
Dają to trzeba brać, a co. Przyda się na wczasy.
Od kwietnia można już składać i pieniądze będą wypłacane z wyrównaniem od kwietnia. Brawo PIS!
Wszystkie dzieci nasze są.
O przepraszam, teraz już tylko wybrane.
ale jakby wprowadzili kryterium dochodowe to tez społeczenstwo byłoby podzielone czyz nie??teraz tez jest podział przeciez teraz tez dzieci dostają wybrane???i tak zle i tak niedobrze.Moim zdaniem powinni jednak wprowadzic kryterium dochodowe bo po chole...ę dawac komus kto ma np dwoje dzieci a rodzice zarabiają 10,20 tys.No a taki co ma np jedno i zarabiają 2000 to dajcie spokój....