Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

500+ - pisowska sprawiedliwość

Ilość postów: 178 | Odsłon: 11318 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
              • Odp.: 500+ - pisowska sprawiedliwość

Oko ale tej pracy nie ma i rząd musi ludziom pomóc. Nie jesteś w stanie tego pojąć? W innych krajach też jest socjal chociaż z pracą jest o wiele lepiej.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Pracy jest aż w nadmiarze, gorzej z chętnymi do pracy. A teraz jak dostaną kolejną kasę tym bardziej do pracy garnąć się nie będą.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 51

Odp.: 500+ - pisowska sprawiedliwość

to 500zł powinno być wypłacane dla samotnych matek z dziećmi i dla rodzin w związku małzenskim .nie tych co żyją w konkubinacie ,to oni najbardziej oszukują na mopsie

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Powiem tak najlepiej jak było gdy NIC nie dawali- nie było problemów a teraz multum piętrzących się pytań, zarzutów a powinni wypłacać a tym nie powinni ...

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 60

Komu powinni a komu nie powinni... Jest mnóstwo doradców!

A ja się cieszę, bo dostanę 1000 zł. Choćby to było i przez rok tylko! Dobre i to!

A co? Mam z tego zrezygnować, bo podniosą nam ceny i podatki? A jaki ja mam na to wpływ? I tak zrobią co będą chcieli, więc z tych pieniążków co dostanę, już się cieszę.

Pozdrawiam gderaczy.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Tak jesteś jednym z ponad 2mln rodzin, co mogą cieszyć się z darmowej kasy co miesiąc. Także doskonale rozumiemy Twój entuzjazm. Gorzej z całą resztą Polaków co muszą się na to składać, a to jest jakieś 38mln Polaków - 2mln zakładając, że większość ma 2 dorosłych w rodzinie to będzie jeszcze minus 1,5mln, co daje nam plus minus 34mln raczej z mniejszym entuzjazmem podchodzących :)

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 69

Popieram gościu 17:27.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 62

Powinno byc na kazde dziecko a nie drugie tak mowili w kampani wyborczej !!! I co oczywiscie jak zwykle kicha po wyborach. Kwota wolna od podatku ktorą społeczeństwo by odczulo kicha obiecać, obiecać, a poźniej ciś sie wymyśli wszyscy siebie warci .

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Nie było nic- było żle. Jest- jeszcze gorzej. Ogarnijcie się ludzie!

W końcu zaczyna się coś dziać z polityką prorodzinną w naszym kraju, a wam i tak nic nie pasuje.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

W kampanii wyraźnie mówiła premier 500 zł na każde dziecko. dopiero później dodali, ze na drugie.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 70

W kampanii mówili o drugim dziecku gościu 18:55.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 74

"Powiem wprost: interes polityczny nakazywałby zagłosować za tym projektem. Bo jak to, chcesz zabierać pieniądze dzieciom? Ale zdrowa logika i nasza strategia nakazują zagłosować przeciw, dlatego że jesteśmy przeciwko polityce rozdawnictwa. 500+ to nic innego jak lep wyborczy. Jest łapówką daną społeczeństwu - powiedział Paweł Kukiz."

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/p-kukiz-program-500-jest-lapowka-dana-spoleczenstwu/3xw6kz

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

a może tak coś od siebie a nie kopiuj wklej.Polityka przeciw rozdawnictwu a może by tak zaczęli od siebie

Gość_ktoś.
          Zgłoś
          Odpowiedz

A ja bym wolała by dali mniej np.200 zł. ale na kazde dziecko. Sąsiadka z 3 dzieci dostanie pieniadze, nie pracuje, szlaja się. Inna sąsiadka zapewne nie dostanie, bo oboje pracują, maja 1 dziecko, byc moze dochod przekracza. Ja wiem, że są rodziny które skorzystają i cieszę się. Nic nie mam samotnym matkom czy takim ludziom co żyją w luźnych związkach, ale niech Ci ludzie zajmują się swoimi dziecmi i niech dbają o nie, to bedzie nalezała im się ta kasa. A tak to wezmą kasę, a dzieci jak były zaniedbane tak nadal bedą. Ja swoje mam dorosłe, ale widzę co sie dzieje w moim miejscu zamieszkania. Patologia juz sie cieszy, że będzie kasa, a normalny człowiek zyje skromnie, ale godnie.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Rozumiem że zazdrościsz sąsiadce. Nie ładnie.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 99

Ciekawe czy przeciwnicy PIS i wszyscy plujący jadem na tę ustawę, będą mieli honor i zrezygnują z tych 500 zł?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

a niby dlaczego? PIS pisze ustawy tylko dla wyborców PIS? Czy podatki które na mnie nakłada PIS mogę nie płacić? In-vitro będę miał nadal za darmo? W sumie to ciekawe, tak klepią o tym programie, że to ma być program, aby dzieci było więcej, a rezygnują z in-vitro tłumacząc się, że pieniędzy nie ma... oj coś mi tu śmierdzi....

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 76

A spójrzmy na to wszystko w taki sposób, czy nie bardziej sprawiedliwe było by gdyby wszyscy dostali bez względu na kryterium dochodowe. Dlaczego uczciwie pracujące małżeństwo za minimalną lub niewiele więcej mające jedno dziecko ma nie dostać pomocy bo dochód przekroczy im o kilka złotych wymagany próg, a "brzydzące" się pracy osoby żyjące całe życie z MOPSu bo tak się bardziej opłaca, lub pracujuące nieoficjalnie (optymistyczny wariant) mają dostać pomoc i dalej żyć sobie bez żadnej mobilizacji do szukania jakiejkolwiek pracy, bo MOPS da. I nie mówcie, że jest inaczej bo każdy z nas w woim najbliższym otoczeniu po kilku sekundach namysłu wskaże takie osoby. Nie bądźmy tacy poprwani, tak wygląda życie, a proponowany podział jest niesprawiedliwy i tylko pogłębi patologię, a uczciwie pracujących ludzi, którzy nie wychodzą tylko z założenia "bo mi się należy" będzie doprowadzać taka sytuacja do frustracji. A w kwestii biznesmenów to wątpię czy będzie im się chciało biegać po MOPSie i załatwiać zasiłek bo nie ma to czasu i pilnuje własnego biznesu, a przejeżdzając w rejonie MOPSu widzimy jak wygląda część interesantów.

Żeby było jasne program 500+ mnie nie dotyczy, ale znam doskonale realia panujące w naszym mieście, które można odnieść do całego kraju. Nie jestem biznesmenem, mam to szczęscie że pracuje za kwote trochę wyższą niż minimalna pensja.

Gość_realista
        Zgłoś
        Odpowiedz
    16 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -