Nie otrzymam a na osobe mam praweo tyle co ty ale decudyjac sie na dziecko kolka lat temu nikt nienobiecywal 500 zl a skoro do tej pory dalas rade to o dalej dasz
zasilłek dla bezrobotnych otrzymuje się przez 12 miesiecy w kwocie 700zł to myślicie że na dziecko będą płacić przez 18-lat po 500 gdzie tu rozum uwierzyliście w te brednie to macie prawych i sprawiedliwych a oni co miesiac po 22tyś kasują
Ile czasu by nie płacili to kasa dla dzieci się przyda. Normalne, że Ci co nie dostaną będą ujadać. Wielu ludzi jednak skorzysta.
dziwisz się im, to oni się składają na to rozdawnictwo przecież. Wielu skorzysta fakt ponad 2mln rodzin, jednakże Polaków jest 38mln, także eldorado tych wybranych może się szybko skończyć.
Jesli opozycja PO krytykuje ten projekt PIS to mam propozycję aby żaden z członków PO, a jest ich ok. 40 tys. nie wyciągnął ręki po 500 zł.
Do 19.21. Od jakiego początku tak mówili?nie pisz bzdur tylko przytocz hasła wyborcze,a brzmiało to tak ....Damy 500 zł NA KAŻDE DZIECKO....Pokaż mi choć jedną taką wypowiedż z kampanii wyborczej że na drugie dziecko.
8:29 nigdy nie jest sprawiedliwe. Moja sąsiadka ma dwoje dzieci i w zeszłym roku oboje dostali książki gratis a ja zapłaciłam ponad 1000zł. Moja córka też skończy za moment 18lat więc nie dostanę tych 500zł i nie zazdroszczę. Czegóż mam zazdrościć, że ktoś ma mało pieniędzy? Ja chciałabym godnie zarabiać i Pis niech myśli by nam Polakom żyło się lepiej a nie obcokrajowcom u nas. No i kredytobiorcom we frankach też nie powinni pomagać. Ale zawsze będzie tak, że jednym się będzie coś podobało bo dostanie pomoc a innym już nie. Ważne, ze coś robią, ale niech się skupią na naszych dzieciach.
Skrajnie niesprawiedliwe jest to, że aby wprowadzić ten program trzeba zabrać pieniądze od ludzi, więcej zapłacimy w banku, za OC, za benzynę i w marketach. To już się dzieje, banki podnoszą ceny usług, niedługo po wprowadzeniu Handlowego cała reszta handlu je podniesie. Proszę tylko nie opowiadajcie mi jak to zakupy będę robił w sklepiku osiedlowym, bo jak podniosą o 2% w markecie to nadal będzie tam najtaniej.
Smutne to jest, bo Autor posta będzie łożył kasę na bogate dzieci biznesmenów zarabiających po 10k na miesiąc...
Zapamiętajcie jedno, jak jakiś polityk partia mówi, że wam da, to wpierw musi zabrać i to jeszcze więcej niż da!
KTO WAM NAKŁAD DO GŁÓW , ŻE POLSKA TO SPRAWIEDLIWY KRAJ ?
chcielibyscie brac kase na wszystkie dzieci? nawet te co maja juz po 40 lat?
Nie. Tylko do 24 lat bo wtedy już powinny się usamodzielnić po skończonej szkole.
Oko, znowu Ty? Wiecznie siejesz propagandę, nie rozumiem tylko po co? Póki co na stacjach cena paliwa tanieje a nie rośnie. Ludzie, którzy dostaną te pieniądze zaczną je wydawać i wtedy zarobią sklepikarze, restauratorzy i wielu, wielu innych. W takim mieście jak Ostrowiec na pewno sytuacja się poprawi. Nie pisz więc już nic więcej bo jesteś tak samo wiarygodny jak Pismen i JohnyCash. A może to jedna i ta sama osoba?
i za co jeszcze może będziemy płacić za oddychanie za chodzenie po chodnikach OC od rowerów nie strasz, skończyło się eldorado dla banków,marketów tylko ulgi im dawać zwolnienia z podatków
Gdyby babka wasy miała to dziadkiem by była.
I po co to gdybanie,straszenie,sianie zamętu????Już wszystko będzie droższe juz juz... tylko cena paliwa spadła juz poniżej 4 zl , w banku jak nic nie płaciłam tak nie płacę za konto,,ceny stoją w miejscu,promocji coraz więcej i co ??? Nie mącić mąciciele bo mam nadzieje ze za rządów tej partii doczekam emerytury i będzie lepiej nareszcie po 8-iu latach ucisku.
Nie dla każdego bank to tylko konto rozliczeniowe, ludzie płacą więcej w bankach i to jest FAKT nawet polski bank podniósł ceny, za co wezwany został na dywanik przez PIS, lecz nic nie zdziałają.
Ropa na świecie tanieje maksymalnie, dlatego mamy i tańsze paliwo, a jak obejmą podatkiem handlowym stacje paliw, to te podniosą ceny paliwa o 5, 6gr na litrze, więc nawet tego nie będziesz w stanie wyśledzić, ale stacje nadal będą zarabiały tyle samo, a to ludzie zapłacą kolejny podatek PIS.
Zobaczymy jak będzie z marketami, pewnie skończy się dokładnie tak jak z Bankami, bo nie trzeba być wielkim Sherlokiem czy Ekonomistą, co by to przewidzieć.
8lat ucisku, Polska w ruinie bla bla bla, a jak przyszło co do czego to teraz gadanie, że Polska gospodarka ma się świetnie...
Tak się spinacie o te podatki i dyskutujecie o paliwie, więc to ja tobie przypomnę, że to właśnie za rządów po wprowadzono tyle opłat za paliwa, że same te opłaty przekroczyły realny koszt paliwa (ponad 50% ceny paliwa to obecnie cła, akcyzy, podatki)...
do 22:13 - jeszcze, ale to tylko kwestia czasu. wspomnisz moje słowa
Zawsze będzie jakaś granica. Gdyby było 1000 zł, czepiałby się ktoś, kto ma 1030. Bez przesady. Ten program to krok w dobrą stronę. Zawsze możesz postarać się o drugie dziecko wtedy na pewno dostaniesz na dwoje. W końcu temu ma to służyć. Eh, widzę, że ludziom to nie dogodzi.