Jak się czyta niektóre wpisy to ręce opadają.Wcześniej nie dostawaliście nic i siedzieliście cicho,więc teraz też siedzcie cicho i pozwólcie się cieszyć tym którzy z tego skorzystają a nie że jak ja nie mam to nikt nie będzie miał.Od początku było że na drugie i kolejne dziecko.
Tak, od początku kadencji, bo obietnice przed wyborami były inne.
od początku mówiono na każde dziecko.Szkoda że samotna matka z 1 dzieckiem nic nie dostanie, przeważnie co zarobi,to przekroczy 8oo zł.Powinny być progi dla najlepiej sytuowanych
Samotna matka ma preferencyjne ulgi i rozlicza się z połowy podatku i wtedy ma niższy dochód . http://biznes.onet.pl/podatki/analizy/pit-ulga-na-dziecko-dla-samotnie-wychowujacych-dzieci .
Najpierw trzeba sobie dobrze przeliczyć dochód i dopiero psioczyć. Przelicza się tak samo jak do rodzinnego dochód ze skarbówówki i zusu odliczamy składki na ubezpieczenia i często wychodzi mniej niż sobie przeliczamy sami na "piechotę".
Nie były inne obietnice gościu 12:17. Może Ty coś na opak zrozumiałeś. Dla mnie obietnice były jasne od samego początku. Cieszę się, że zostały zrealizowane bo przy poprzednich rządach ciężko z tym było.
co racja to racja ludziom się nigdy nie dogodzi to jestem zgodna z gościem z 11 59 pozdrawiam
platforma perwersyjnie nazywana obywatelska wam dala przez 8 lat nie...tam nikt nie dostał słowem nikt i bylo super tu dostanie czesc i jest zle aaaa jeszcze wam pewnie becikowe dali za platformy nie.przepraszam nie dala wam ale wam zabrała z ofe i było dobrze. wychodzi na to ze wam wszystkim jak sie zabierze to jest dobrze ale trzeba zabrać wszystkim a jak sie da tylko części to zle. czyli nie dawać nikomu bo będzie jazgot a żeby go nie było zabrać wszystkim. no i jeszcze praca az do śmierci tez wam dali a raczej zabrali wolne dni liczac od konca prcy do smierci
PO nie było partią rozdawniczą, jaką jest Prawo i Niesprawiedliwość.
Dlatego już nie rządzą gościu 21:20 ;) Zamiast dawać obywatelom brali dla siebie.
Następna władza będzie musiała inwestować w domy dziecka i rodziny zastępcze. Cała patologia dostała teraz instrument do rozmnażania się. Klasa średnia jak zwykle dostała po czterech literach.
Bzdury opowiadasz gościu 15:15. Jestem tą tzw klasą średnią i te pieniążki bardzo się przydadzą dla dzieci. Wszystkim nigdy nie dogodzi jednak ta ustawa to krok w dobrym kierunku.
Pis nie lubi bogatych...i dobrze bogaci głosowali za PO,biedni za Pis ja jestem zwolennikiem równości Brawo Pis nie moze byc tak ze idziesz prywatnie do lekarza i paragonu nie dostajesz!!!
Nie nazywaj kogos patologią kogos kogo nie znasz bo to mi uwłacza a wiesz czemu bo patologią nie jestem a wiesz w ogóle kto to jest -P_A_T_O_L_O_G_I_A-może poszukaj na wikipedii lub słowniku podrecznym i wtedy zabieraj głos na tym forum,bo sam swoimi wypowiedziami tworzysz swego rodzaju patologie.Ja czekam na te pieniązki bo mi sa bardzo potrzebne na obiady dla dziecka w szkole,na dodatkowy jezyk dziecka w szkole ,na zajecia z rytmiki i wiele podstawowych rzeczy tylko i wyłacznie dla DZIECKA!!!!!!!!
To co zrobisz jak w następnym roku kasy nie będzie - dziecku obiadu nie wykupisz, na korepetycje nie poślesz....butow nie kupisz/
To tylko kiełbasa wyborcza bez pokrycia w budżecie, nie ma jeszcze dodatku i jakoś żyjemy.
Racja, też czekam z utęsknieniem na te pieniądze bo mam do spłacenia komórki które dzieciom kupiłem