Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

5 rzeczy, które warto zrobić przed śmiercią

Ilość postów: 9 | Odsłon: 1842 | Najnowszy post
  • 5 rzeczy, które warto zrobić przed śmiercią

Pewna pielęgniarka spisała listę rzeczy, których umierający ludzie najczęściej żałują. Niestety skok na spadochronie, ani więcej seksu nie znalazły się na tej liście. Jednym z najczęstszych zdań, które padało (szczególnie u mężczyzn) to: „Żałuję, że tak dużo pracowałem”. Pielęgniarka opieki paliatywnej spisała 5 najczęstszych rzeczy, których żałowali umierający ludzie.

Ludzie dopiero pod koniec życia uświadamiają sobie, co tak naprawdę w życiu jest ważne. Dzięki ich mądrościom możemy się wiele nauczyć.

1. Żałuje, że nie miałem odwagi, by przeżyć swoje życie w pełni po swojemu, a nie zgodnie z oczekiwaniami innych.

2. Żałuję, że tak ciężko pracowałem.3. Żałuje, że nie miałem odwagi, aby wyrażać swoje uczucia.

4. Żałuję, że nie przyłożyłem się bardziej do utrzymywania znajomości.

5. Żałuję, że nie pozwoliłem sobie być szczęśliwszym.

Gość_Zaduma
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: 5 rzeczy, które warto zrobić przed śmiercią

Oczywistości ktorych jednak nikt nie rozumie zanim zrobi sie za pozno ;|

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Odp.: 5 rzeczy, które warto zrobić przed śmiercią

Żaden z tych punktów mnie nie dotyczy, na szczęście. Przeżyłem 55 lat, jestem spokojny, bo korzystam z życia każdego dnia, jakby to miałby być mój ostatni.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Przez całe swoje życie warto się uśmiechać i być dobrym człowiekiem, warto skupić się na tym, żeby "być", a nie "mieć". Pielęgnować relacje z innymi, nie szkodzić innym.

GienekkeneiG
      Zgłoś
      Odpowiedz

Myślę,że przede wszystkim trzeba być dobrym człowiekiem,wygospodarować sobie czas dla siebie, dla swoich pasji czy zainteresowań i nie przejmować się tym co inni myślą.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

przejechac sie ferrari i przespac z murzynką

Gość_anty
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

1. Poczuć spokój, że już nic nie muszę - że nikt nie oceni moich czynów. Umieć olać (ale nie tylko mówić, że się olewa, a naprawdę olać) zdanie i oczekiwania innych i wreszcie zacząć żyć po swojemu.

2. Pomieszkać w Pradze, Bratysławie, Paryżu, Oslo, Budapeszcie i paru innych miastach/stolicach - nie jako turysta, tylko jako mieszkaniec - poznać tamtejszych ludzi i ich codzienność.

3. Odważyć się powiedzieć komuś ważnemu z przeszłości, że nadal jest ważny - tak po prostu dla samej wiedzy tego kogoś.

4. Nauczyć się jeździć konno i mieć okazję nurkować w niezwykle bogatych w piękne obrazy wodach.

5. Jak już umierać, to nieświadomie, niespodziewanie, nie po długiej chorobie, walce o resztki godności, a we śnie. Zasnąć i się nie obudzić- nie wcześniej niż przed 80 rokiem życia :D żeby jeszcze z emeryturki skorzystać chwilę.

Gość_amudaZ
      Zgłoś
      Odpowiedz

A ja myślę , że warto przed śmiercią zrobić coś dla innych a nie myśleć całe życie tylko o sobie.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

piękne

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
12 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -