Witam prosze was pomozcie jak zrzucic z 5 kg bez drastycznego katowania sie
Ja męczyłam Chodakowską i jadłam gotowane warzywa i troche owoców.Schudłam 4 kilo w tydzień ale co z tego jak przestałam i znowu wróciło.Dobrze że przynajmniej nie więcej tylko tyle samo. A w ogóle to bez sensu zakładać sobie tak że pięć. A czemu nie cztery albo sześć? Nie myśl w ten sposób.
Jowita dieta mniej żreć i rusz pupę z kanapy pocwicz trochę, pij 2 litry wody niegazowanej ogranicz słodycZe i będzie ok
Ha, jakie to proste! - nie żryj, biegaj , ogranicz słodycze, no drobiażdżek!
Gość 22,05 no tak to jest takie proste ja się dziwilam że nie mogę schudnĄć, wyrzucilam z diety słodycZe (czekolady chipsy batony cukierki) uwierz da się tylko trochę silnej woli i broń boże żadne diety typu dukan kopenhaska czy inny wymysł, dosłownie" mniej żreć" mniejsza posiłki a częściej i co najważniejsze śniadanie trzeba jeść , a nie pic kawy i lecieć, a później się je wszystko co pod rękę podleci...
Po pierwsze to duzo zalezy od tego czy masz sklonnosc do tycia i jaka masz przemiane materii. Jesli masz wolny metabolizm i np od dziecka mialas sklonnosc do bycia pulchna to cale zycie tak bedzie ze bedzie tendencja do przybierania na wadze. Niestety wiem z doswiadczenia. Diety pomoga na chwile i zaraz efekt jojo i powrot do kg. Mozna troche zmienic styl zycia ale niewiele to da. A z wiekiem i tak jest jeszcze wolniejsza przemiana materii u kobiet. Zauwax ze jedni jedza duzo a nie tyja sa cale zycie szczupli. Bo maja takie geny i przemiane materii. Cudow nie ma szkoda zdrowia.
Jowita
Jedz często (ok 5 posiłków dziennie) i po troszku,porcje o połowę mniejsze niż dotychczas,ale jedz to co zawsze,bez udziwnień,ze tylko owoce lub warzywa.Ostatni posiłek zjedz ok 3 godz przed snem.Kup sobie młody jęczmień forte i łykaj 2 tabletki dziennie,pierwszą przed pierwszym posiłkiem,a drugą przed ostatnim posilkiem,popijaj szklanka wody niegazowanej.Wodę niegazowana oczywiście pij bez ograniczeń.A dlaczego jęczmień,to przeczytasz sobie na ulotce.
Nie oczekuj natychmiastowych efektów,ale uwierz,to działa,stosuję na sobie.
Taaak, ale w seksie to ty bądź baaaaardzo aktywna. Inaczej nie zadziała !!!! Upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu bo ty schudniesz a partner będzie wniebowzięty. Powodzenia!
Największy błąd to diety odchudzające, suplementy itp rewelacje, które dają tylko krótkotrwałe efekty, a najczęściej kończy się na powrocie do dawnej wagi.
Jedynym rozsądnym sposobem jest zacząć od wprowadzania zdrowych nawyków i zdrowej diety, czego efektem będzie utrata zbędnych kilogramów. W internecie jest mnóstwo informacji jakie dania spożywać aby dobrze się czuć ale nie głodzić.
Ja zacząłem od odstawienia słodyczy, wywaliłem wszystkie, a w zamian mam zawsze w domu owoce, więc nie ciągnie mnie do kupowania słodkości. Zamiast cukru używam stewii, albo ksylitolu. Poza tym piję dużo wody, która również niweluje uczucie głodu. Zamiast napojów kolorowych piję herbaty owocowe słodzone stewią, która jest bezkaloryczna. Kotlety zamiast smażyć piekę w piekarniku, a ziemniaki zamieniłem na różnego rodzaju kasze(jaglaną, gryczaną, jęczmienną). Zamiast kanapek coraz częściej robię sałatki, ale tylko takie, które lubię, a nie jakieś same liście, którymi się katują ludzie na dietach. W ogóle odkrywam nowe smaki, których wcześniej nie znałem, próbuje nowych przepisów, nowych owoców i warzyw. Wcześniej byłem zamknięty na rosół, schabowy i ziemniaki, kanapki z wędliną itp. schamat przez cały czas.
Zacznij od takich drobnych zmian, a sama zobaczysz jak waga zacznie spadać, nie mówiąc o ogólnej poprawie zdrowia.