Poza tym jak będzie lato to maski się przydadzą bo od niektórych osób śmierdzi bo się nie myja i potem np nieprzyjemne zapachy są w autobusach itp
Przykro, że jest tyle Polaków kretynów którzy wierzą w epidemię. Pewno w następnej kolejności będą chcieli się zaszczepić. Kojarzy mi się to ze świniami, które same idą do rzeźni.
Oby potem podajacy te szczepionki nie placili odszkodowan jak w Szwecji.
Prawie kazdy ma jakiegos wirusa, ale nie choruje. Tak bylo, jest i bedzie. Na zwykla grype umiera wiecej niz na covid19. Nie dowiemy sie, kto chory, bo nie ma badan przesiewowych.
Ile razy można powtarzać że Covid to coś innego niż grypa.
Grypa to ortomyksowirusy, a Covid to koronawirus sars. Zresztą na grypę umiera o wiele mniej ludzi niż w ciągu miesiąca na sars. Kto porównuję grypę do Covid nie ma wiedzy medycznej. O skali wirusa można mówić jak się skończy epidemia, a na razie trzeba go powstrzymać aby nie umierali ludzie.
22:35 widać twoja kulturę jak obrazasz ludzi... Jaki masz problem z tym że ludzie wierzą w epidemie? Każdy ma myśleć tak jak ty? Co cię to obchodzi czy ktoś chce się szczepić zabronisz tego komuś?
Ty tez nie masz wiedzy medycznej. Masz wiedze medialna, nawet nie naukowa.
22,50 Jesteś skończony debil
Bredzisz głupoty.....
Sam sie baranie pis patologii WYRZUĆ
Tak dla przypomnienia autorowi watku i wtórującym mu .....
Art. 18. KK
Formy zjawiskowe czynu karalnego
§ 1.
Odpowiada za sprawstwo nie tylko ten, kto wykonuje czyn zabroniony sam albo wspólnie i w porozumieniu z inną osobą, ale także ten, kto kieruje wykonaniem czynu zabronionego przez inną osobę lub wykorzystując uzależnienie innej osoby od siebie, poleca jej wykonanie takiego czynu.
§ 2.
Odpowiada za podżeganie, kto chcąc, aby inna osoba dokonała czynu zabronionego, nakłania ją do tego.
§ 3.
Odpowiada za pomocnictwo, kto w zamiarze, aby inna osoba dokonała czynu zabronionego, swoim zachowaniem ułatwia jego popełnienie, w szczególności dostarczając narzędzie, środek przewozu, udzielając rady lub informacji; odpowiada za pomocnictwo także ten, kto wbrew prawnemu, szczególnemu obowiązkowi niedopuszczenia do popełnienia czynu zabronionego swoim zaniechaniem ułatwia innej osobie jego popełnienie.
Mam nadzieję, że sprawca podżegania do łamania prawa został ustalony i zostanie pociągnięty do odpowiedzialności karnej.
A 5 maja rano niech nie zapomni posprzątać spod balkonów
On sobie może pisać ,jak ci napisze żebyś wpadł do studni ,wpadniesz?
prawo naturalne, jak chcesz to sam noś knebel prokuratorze
"Nikt nie chce ich nosic." - coś w tym jest. Dziś widziałem robotników przy klombie: jeden maseczka zawieszona na uchu, drugi na brodzie, trzeci na czole, czwarty w ogóle bez. Tak właśnie są te maseczki noszone
Ty byś przez 8 godzin pracował w maseczce?Ubierzesz się na pół godziny idąc do sklepu i już ledwo żyjesz, a ludziom każesz przez 8 godzin być w maseczce.
Wrecz przeciwnie. Ja tych ludzi rozumiem.