Najlepiej sam skończ medycynę i zrób specjalizacje i zatrudnij sie w sorze. Pokazesz wszystkim jak powinna wyglądać tam praca. No ale punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia
Demagogia jak zwykle. Po pierwsze siedzice tyle w kolejce nie dlatego, że pielegniarkom czy lekarzom się nie chce tylko dlatego, że w pierwszej kolejności obsługuje się nietrzeźwych. Takim pacjentom trzeba wykonać wiele specjalistycznych badań, których wykonanie trwa bardzo dużo czasu. Po drugie okażcie trochę szacunku ludziom wykonywującym zawód piel egniarki czy lekarza bo jest to zawód bardzo trudny i wykonywany w ciągłym stresie.
Jest oczywiście rozwiązanie. Pozostaje ono w rękach miłościwie nam panującecgo prezydenta Górczyńskiego. Może on podjąć decyzje o budowie izby wytrzeźwień, gdzie będzie udzielana godna pomoc nietrzeźwym bez uszczerbku dla pacjentów SOR.
Wszystkie swoje żale kierujcie do prezydenta, niech wybuduje izbę wytrzeżwień wtedy problemy SOR się skończą.
Za służbę zdrowia w Powiecie Ostrowieckim odpowiada Starosta jesli trzeba wybudować izbę wytrzeźwień to niech wreszcie się ruszy i zacznie coś w tym temacie robić! Powiat to nie tylko Ostrowiec ale i ościenne gminy! Czy ktoś o tym z nimi rozmawiał? Inicjatywa jest w Starostwie albo jej nie ma? Szpital jest Powiatowy! I to tu trzeba pytać czemu w Starachowicach czy Staszowie jest ok a u nas wg tego co piszą ludzie kiepsko!
Starachowice mają taki sam problem z pijakami
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma
Lekarze i personel medyczny (w większości ten starszy) jest nauczony przez nas samych takich zachowań. To my ich nauczyliśmy, iż trzeba dać kopertę, czekoladę, koniak, więc jak nie dasz to jesteś traktowany jak kula u nogi, nie jak pacjent potrzebujący pomocy. Lekarzami są w większości dzieci lekarzy i nie znają innych zachowań.
Po co dajesz a potem wymawiasz,ja bez czekolady byłam uprzejmie obsłużona,trochę cierpliwości i zrozumienia.
.. ty może byłaś, ale większość niestety nie jest.
Otóż to! Zanim pójdziesz na SOR wypij flaszkę i masz za free komplet badań. Parodia...
gosciu z 11.36 nie parodia lecz patologia lepiej jest obsłuzona jak przeciętny Kowalski czy Nowak ale to wszędzie nie tylko na Sor -e cala Polska to to co jest a co jest to wiemy wszyscy.
Mój synek spadł ze schodów. W Ostrowcu go nie chcieli przyjąć a w Kielcach od ręki dostał fachową pomoc. Im tylko podwyżki dawać za nic!
Ja gdybym mogła decydować, to dawałabym podwyżki i lekarzom i pielegniarkom jeśli mówimy o Służbie Zdrowia, ale tym, którzy na tą podwyżkę zasługuja tzn. uczciwym i pomocnym lekarzom i pielegniarkom.
najlepiej abyśmy pracowali jako wolontariat,bylibyście zadowoleni.
Ale ponoć u nas szpital jest Super!
A czym uzasadnili to że go nie przyjęli ?? w takiej sytuacji mają obowiązek zostawić dziecko na obserwacji czy nie doszło chociażby do wstrząśnienia mózgu .
Ja mam jednak wrażenie że ostrowiecki szpital łącznie z personelem działa nadal jakby zatrzymał się w czasie...sprzed 50 lat...
To może by ktoś wielki wybudował prywatny szpital .są prywatne kliniki i prywatne przychodnie,to można szpital zbudować.Tylko musi się za to wziąć jakiś biznesmen.Najlepiej jak by miał jakieś pojęcie o służbie zdrowia.
Gościu 18:36 może dlatego,ze w Kielcach jest szpital dziecięcy i lekarze dziecięcy np neurolog, ortopeda itd. a w ostrowcu tylko lekarze od dorosłych.
W wakacje syn złamał noge w krasnalu nie chciano go już przyjąc bo była 14, po 15 w szpitalu otrzymał fachową pomoc. Personel tj. pielęgniarki,lekarz, pielęgniarz byli bardzo mili i wyrozumiali dla dziecka oraz bardzo dokładni jesli chodzi o ostateczna diagnozę. Pozdrawiam całą ekipę medyczna z tamtego dnia.
Jeżeli mogę Ci coś doradzić to na przyszłość (choć źle Ci nie życzę) jak spotka Cię podobne nieszczęście, dokonaj zakupu buteleczki wysokoprocentowego trunku, postaraj się go dla lepszego efektu spożyć w miarę szybko i połóż się na chodniku najlepiej gdzieś w polu widzenia jakiejś kamery monitoringu, jak się wstydzisz to idź do parku tam wszędzie są kamery. Na efekt nie będziesz musiał długo czekać. W komfortowych warunkach na sygnale trafisz na izbę przyjęć, bez kolejki, bez nerwów zostaniesz obsłużony i jeszcze po wszystkim straż miejska odwiezie Cię do domu.
Jak przy okazji chciałbyś wykonać sobie więcej specjalistycznych badań to uderz lekko głową w krawężnik aby się lekko zranić.