Masz wypaczone zdanie na temat rządzenia 11:42/, ale to efekt działań poprzednich rządów. Władza wybierana przez naród ma Jemu służyć w sensie pracować rzetelnie na Jego (narodu) rzecz, a nie odwrotnie jak to było do tej pory.
Pamiętam stan wojenny i popieram PIS gościu tur. Mam do tego prawo bo żyję w demokratycznym państwie.
08:44) też pamiętam stan wojenny, dlatego trzeba zawrócić z tej drogi. A z demokracją to coś na bakier ostatnio. Nawet Wasz prezes chce "ustawić po swojemu opozycję".
Gość 12:31 (walczący) niestety zablokowany przez admina.
Odpowiem Ci, chociaż z reguły szkoda mi czasu, bo i tak tego nie zrozumiesz.
1. Każdy miał prawo wyboru z frankiem - sam mam kredyt w PLN i rozkłada mi się scyzoryk jak słyszę wołania tych ludzi o pomoc. Od kogo chcieli być mądrzejsi? Świadomie zdecydowałem się na wyższą ratę za cenę stabilności i pewności. Dlaczego ja mam dopłacać do cwaniaków?
2. Przecież doskonale wiesz, że benzyna w tym czasie była najdroższa w dziejach, a u nas była jedna z tańszą w Europie. Ale poczekajmy z tą ceną do II kw 2017.
3. Dzieci moje dawno skończyły szkołę i tak szczerze nie znam dokładnie tych zasad, ale powinna być możliwość wyboru.
4. Ile zapłaciłeś tego haraczu w podatkach od oszczędności przez te 15 lat? Więcej niż 20 zł/rok ?
5. Z tym rozwalaniem gospodarki przez poprzedni rząd to mnie prawie zabiłeś. Czy Ty nie widzisz, czy nie chcesz widzieć co teraz robi się na stołkach państwowych i na jakich zasadach to działa. Mierny bierny, ale wierny.
6. Emerytury nie zagwarantuje Ci ani ten rząd, ani poprzedni, ani następny - nie bądź naiwny.
7. Dotacje pomijam - nie zagłębiałem się, ale po drogach i autostradach jeździ mi się dobrze.
8. Coś tam rozliczali, kogoś usunęli z PO - np. aferę hazardową. A co z aferą madrycką? Główni bohaterowie obecnej władzy mają świetne stołki w Orlenie i innych spółkach państwowych. Prawda?
9. Programy wyborcze? Ty wierzysz w program 500+ czy bardziej w kupno Twojego głosu? Kwotę wolną też masz większą.
10. Nie wyobrażam sobie, żeby każdy miał płacić taki sam podatek. Bogatszy powinien płacić więcej podatku, ale nie 40 czy 50%. O święte krowy popytaj w sejmie z kwotą wolną od podatku itp (podwyżki tej kadencji).
11. Jeżeli prosiliśmy się o kapitał z zagranicy, to zrozumiałe jest, że zyski też tam pójdą. Naszym zyskiem była chociażby praca w takiej firmie. Propozycja dla Ciebie - załóż firmę za granicą i tam zostaw zyski.
12. Pytanie tym razem do Ciebie. Czy wiesz kiedy następna transza do Torunia?
Co do populizmu i ogłupiania ludzi proponuję nie opuszczać Twoich ulubionych Wiadomości. Masz też szansę na walkę, pewnie niedługo zostanie ogłoszony pobór.
I żałuję bardzo tego, że tak my Polacy różnimy się. Jeżeli ktoś ma inne zdanie to od razu musi milczeć i jest obłudnikiem (jak to opisałeś) wg Waszej nieskazitelnej postawy obywatelskiej.
Za to michnik wtedy znaczył i co z tego...
Wałęsa był internowany i wygrywał pozniej w Toto-Lotka.
Kaczyński nie był internowany i nic w Totka nie wygrał...
Brawo PiS!!! Oby tak dalej a wkońcu komunisci odejda w niebyt.
Jak to było w tym kawale, za co sobie Wałęsa kupił pierwszy samochód ?
Ile wydał Wałęsa na nowy samochód?
Dwóch kolegów.
A jak wyjaśnicie willę na Żoliborzu ?
Panie Jarosławie Kaczyński jestesmy z Tobą.
Ubeków i esbeków ostrowieckich na najniższe emerytury, oficerów zomowskich degradować, zabrać nawet najniższe stopnie, bo szeregowy, to też dla nich za dużo. Tego z telewizji, co nie widział żeby się coś działo na ulicach 13 grudnia 81r, pod mur....Oj biorą się za was, szkoda, że tak późno, ale lepiej późno...Jarosław jesteś Wielki.
Janusz Lewandowski, europoseł Platformy:
"Parlament Europejski patrzy na Aleppo, a powinien patrzeć na ulice Warszawy"
Powiedział to patrząc do kamery, a powinien patrzeć na białe ściany w pokoju bez klamek.
Zabieram manatki uciekam do Syrii.
Białe ściany w pokoju bez klamek zarezerwowane są dla wielu obecnych autorytetów na wysokich stołkach
Aleś się odgryzł,łoj łoj łoj.
A Ty sb widziałeś kiedyś na oczy? Czy w O-cu aż tak tragicznie było? Nie. Żyłem i widziałem.