Ha,ha ,ha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A o co w tym wszystkim chodzi zeby był łatwy zarobek dla urzednikow a nie dla ludzi ktorzy zpozytkowali te jabłka jak w ubiegłym roku ale wtedy nie zarobil fandel tylko otrzymali ludzie a dzis zobaczymy .Te jabłka wylądują na wysypiska w jakiejs czesci.
to jest świętokrzyski bank żywności a nasze województwo jest duże, nie tylko ostrowiec, jeszcze są wsie a tam poszło mnóstwo, wiem bo mam rodzinę na wsi to tam tak jak i tu po 5 skrzynek brali,wózkami podjeżdżali :) w kielcach mam kuzyna też opowiadał jak na parkingach stały tiry i też skrzynkami ludzie brali :)
w tym roku już tak nie będzie
I tak zostało na papierze wybrane 34 miliony kilogramow???
sam gosciu 11.30 odpow sobie i zobaczysz te efekty zmarnowanych ton jablek bo w zeszlym roku byl ogrodnik i potrzebujący a dzis bedzie ogrodnik , posrednik na koncu ten potrzebujacy -to jest polska polityka społecznosciowa bo tak sie nazywa.
Średnie spożycie w Polsce to ok. 14kg jabłek/osobę w roku. W naszym województwie mieszka 1,2mln ludzi. Jeśli te jabłka były rozdane tylko w województwie świętokrzyskim to wypada po 28kg na osobę na rok! DWA RAZY WIĘCEJ niż średnia!
Dlatego ciekawi mnie sprawozdanie banku żywności na ten temat.
Można tam zatelefonowac i spytać. Dostęp do informacji publicznej zapewnia stosowną ustawa.
gdzie w najbliższych dniach będą rozdawać?
W sklepach ciekawe na kogo bedziecie psioczyc