Witam czy ktos wie kiedy u nas w miescie bedzie mozna złożyć wniosek na wyprawkę szkolną dla dziecka czy wogole są takie wnioski ?
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim informuje, iż
w związku z planowanym wejściem rządowego programu „Dobry start” - 300 zł na wyprawkę,
wnioski w sprawie ustalenia prawa do tego świadczenia będą przyjmowane drogą elektroniczną – od 1 lipca 2018 r., a drogą tradycyjną od 1 sierpnia do 30 listopada 2018 r.
I znowu będzie że niby dla każdego dziecka a nie każde dostanie?!!
Weż człowieku poczytaj, najlepiej ze zrozumieniem i dopiero pisz farmazony
Do 14:33 właśnie czytam ale to nie wystarczy bo zaraz wprowadzą jakieś ograniczenia. Z 500+ też miało dostawać każde dziecko! To dlaczego moje trzecie,bo dwoje jest już pełnoletnich ale nadal sie ucza, jest liczone jako pierwsze i nie dostaje 500+ bo liczą od dochodu?!! Urodziłam troje dzieci ale starsze się nie liczą więc moje trzecie jest jako pierwsze! Już rozumiesz o co mi chodziło?
Żadnych ograniczeń nie będzie, nie siej propagandy gościu 17:00. Nie jest niczyją winą że masz dwoje dorosłych dzieci. Widocznie dochód Ci przekroczył więc na to trzecie nie dostajesz. Prawo nie działa wstecz a wcześniejsza władza jakoś nie miała ochoty zadbać o dzieci. O co więc pretensje ? Jeśli to trzecie dziecko się uczy to 300 zł dostaniesz, nie martw się. Odnoszę jednak wrażenie że należysz do tej grupy ludzi której nie da się dogodzić.
Do gościa z 19:57 czego naskakujesz? Człowieku czy nadal nie rozumiesz że to nie ma nic do rzeczy że dwoje dzieci jest pełnoletnich uczących się bo ja urodziłam troje dzieci i to trzecie powinno dostać 500 bez dyskusji. Czym jest gorsze od innych i trzeba je liczyć jako pierwsze. Przeciez jest trzecie!Totalna glupota. Wiele osób mnie poprze.
zadbać o dzieci?błagam, byleby wygrać wybory, skończy się kadencja, skończy się 500+, a głupi Polak znowu zagłosuje na byle partię byleby obiecali i będzie się rozmnażał jak głupi
A jak dziecko do przedszkola chodzi to też dostanie ? Też kupuje wyprawkę co rok
15.14, niestety, dzieciom idącym od września do klasy 0, wyprawka nie przysługuje :( Dopiero od 1 klasy.
Szkoda bo w przedszkolu atez się kupuje i to spory wydatek
Wiem o tym 15.57. W przedszkolu dostaje się całą litanię rzeczy, które trzeba kupic na wyprawkę. Niektóre artykuły mają nawet określaną markę, niestety najdroższą. Czyżby klasa 0 była nieobowiązkową, ze tak zostały potraktowane te dzieci???