11.39, tak było, jest i będzie. Czy to za Gierka, Jaruzelskiego, Wałęsy itd itd. Oddawać można, pod warunkiem, że najpierw coś się dostało. A nic nie dostać i oddawać, to jest ból. Co ty koleś czy twoi bliscy dostali parę lat temu? Nic, a oddawać i tak musiałeś, tak jak wszyscy i nadal się oddaje.
11.57, jakbyś przeczytał dokładnie post z 11.22, to wiedziałbyś,że nie jestem "koleś", a tym bardziej "młody". A ty mało, że nie przeczytasz, to jeszcze napiszesz coś, co nie jesteś wstanie poprzeć konkretnym argumentem.
To co robi PiS to zwykłe rozdawnictwo. Powinni obniżyć podatki, a oni dokładają. Mało tego to wzmożone kontrolę na każdym kroku. W planie jest danie kolejnych uprawnień kontroli celno - skarbowej. Urzędnik bez zbędnych formalności będzie mógł przeszukać firmę, samochód, dom, konto firmowe i osobiste. Do niedawna takie możliwości były obwarowane wymogami, które musiały być spełnione. Główny to było podejrzenie wyłudzenia podatku. Teraz będą mogli grzebać gdzie tylko będą chcieli. Z góry każdy podatnik jest postrzegany jako złodziej. Spokojnie mogą spać beneficjenci Mopsu. Do nich kasa płynie szerokim strumieniem i śmieją się z frajerów, którzy zasuwaja na ich luksus. Ci którzy mówią, że ceny nie rosną niech sobie poszukaj w internecie stopy inflacji za kolejne lata i nie gadają głupot. Jedne towary drożeją inne tanieją. Ważna jest stopa inflacji liczona rok do roku,ale żeby to zrozumieć to trzeba mieć minimalna wiedzę ekonomiczna, a nie słuchać propagandy sukcesu.
A tamci zabierali 10.55 i nikomu nie dali :) O sorry, sobie tylko dawali.
"Przez 8 ostatnich lat, Polcy i Polacy...."
"I tak qrwa do zajeb...nia."
15:53, długi Gierka już dawno zostały spłacone. Teraz już są długi Słońca Peru.
Od czego zależy kiedy prześlą na konto?ja też 1 składałam i jeszcze nie mam...
Ja składałam drogą elektroniczną 5-go sierpnia, 7-go przyszła mi decyzja , 10-go pieniążki były już na koncie.