Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

300 na rok szkolny

Ilość postów: 46 | Odsłon: 1822 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Odp.: 300 na rok szkolny

Do 13.30 pierwsze słyszę ze te szkoły triumfowały w naborze,PSP 5 ma pięć klas i tu naprawdę nie było problemu z naborem.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

A odkąd to 4 triumfowała? Tam stare osiedle, emeryci. Moze, gdy nowe bloki powstaną zwiększy się liczba dzieci? Jeśli chodzi o 1 to obok katolicka szkoła więc zabiera trochę dzieciaków.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                    • Odp.: 300 na rok szkolny

Z jedynki na Trzeciakow dużo rodziców wypisuję swoje dzieci, ciekawi mnie dlaczego??

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Kilka moich znajomych zabrało z tej szkoły dzieci A od września jeszcze dwie przenoszą do innych szkół. Ciekawe dlaczego...???

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Nasze dzieci i wnuki będą spłacać to rozdawnictwo naszych pieniędzy przez kilkadziesiąt lat. My spłacamy długi Gierka ale przynajmniej wiem za co bo powstało dużo osiedli i fabryk.Teraz to jest widoczne kupowanie ludzi żeby wygrać wybory. Czekam kiedy naród się obudzi ???

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

PO-przednicy przez 8 lat napełniali swoje sakwy , teraz Rządzący dzielą sie kasą ze społeczeństwem.

Chyba dobrze że ludziom dają a nie wszystko ukradną,jak tamci.

Tak kwiczeli że budżet nie wytrzyma,że pieniędzy braknie a tu proszę i na 500+ starcza i jeszcze 300+ dają.

Jak by nie było z czego to by nie dawali,więc sumując gospodarka ma się dobrze,dzięki dobrym Rządom.

Nie kwiczeć odsunięci od koryt i nie straszyć PiS-em, bo to najlepszy Rząd jaki mamy od 35 lat.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

W samo sedno gościu 22:11.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

"Rządzący dzielą sie kasą ze społeczeństwem"

Dobre. Jesteś pewna, że dzielą się swoją kasą? Państwo nie ma własnych pieniędzy - to pieniądze nas wszystkich - z podatków.

Tylko kobieta mogła napisać coś tak niedorzecznego.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Niedorzeczne to jest to co Ty piszesz 22:16. Oczywiście że pieniądze są z podatków ale rząd ma je we właściwy sposób rozdzielać, to chyba jasne. Poprzednicy brali większość dla siebie.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

Nie jestem za PiS em, ale trzeba im przyznać, że jak żaden inny rząd, myślą o wsparciu polityki prorodzinnej.

To im trzeba przyznać.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Ty przemysł to co piszesz ,gdzie wyczytałeś że gospodarka ma się dobrze w TVP tak powiedzieli.Skąś te pieniądze musza być ,nie zauważyłeś ze wszystko drożeje,ciagle jakieś nowe podatki no ale lepiej tego nie zauważać i żyć w iluzji.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

A zapewne przez 8 lat rządów po i psl nic nie drożało????? Weź się czlowieku ogarnij i nie pisz bzdur bo tu ludzie myślący czytają i piszą. Media :energia,gaz,woda,czynsze drożały przeciętnie dwa razy w roku. Teraz dopiero się ustabilizowały w miarę ceny.A żywność,paliwo,przeglady samoch.,ubezpieczenia. Przestań kit wciskać o podwyżkach teraz,bo za tamtych rządów było ich o niebo wiecej.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

A gdzie ja tak napisałam ?Czytaj ze zrozumieniem i się nie bulwersuj ,paliwo było tańsze i ceny ubezpieczeń też .Ceny żywności też poszły dosyć dużo w górę wiec nie zaklinaj rzeczywistosci.Widac ze jestes fanem PIS a oni nie znoszą sprzeciwu i krytyki.Każdy ma jednak prawo do wyrażenia swojej opinii i uszanuj to poprostu że ktoś ma inne zdanie niż ty.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Paliwo na pewno nie było tańsze. Pamiętam doskonale, jak kupowałam je po 6 zl, a cukier po 4 zł za kg. Z tym ubezpieczeniem np auta, też bym nie przesadzała, to też zależy od ubezpieczyciela, ja płacę tylko parę groszy więcej.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

To ciekawe bo ja dużo więcej ,kostka masła kosztowała koło 5 zł teraz 7 ,wszystko podrożało.Na logikę te pieniądze trzeba innym zabrać żeby dac kolejnej grupie i taka jest rzeczywistość.ZUS coraz więcej trzeba płacić ale tego nie liczysz bo po co.Wczesniej dobrze nie było ale teraz tez szału nie ma.Wyprawka dlaczego dla młodzieży która idzie na studia się nie należy ,nie maja jeszcze 20 lat?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A teraz masło można już kupić za 5.99, no naprawdę straszna podwyżka, zważywszy na to, że cukier kupujemy nawet po 1.50 zł, a nie po 4 zł, jak parę lat temu. Na rynku pracy wciąż nie jest super, ale o niebo lepiej jak za poprzednich rządów.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 34

10.55, a co się komu należało za PO?? Czy komukolwiek dali chociaż złotówkę? Czy były jakieś ustawy, które pomagały by zwykłemu Kowalskiemu? Nic, kompletnie nic nie było. Fortunę wydawałam co roku na książki dzieciom, a głupiego rodzinnego 100zl nie brałam, bo mi się nie należało. Teraz książki za darmo, 500+, 300+ raz w roku na wyprawkę, i dzięki temu rodzicom jest lżej. Ja z tego nie skorzystam, bo dzieci już dorosłe,ale cieszę się, że innym jest teraz lepiej. Wiem, co sama przeszłam, jak było ciężko, zarabiało się grosze, a ceny były jak teraz, albo i wyższe, a wypłata 1200 zł, a teraz najniższa 1600zl. 400 zł mieć, a nie mieć to ogromna różnica. Ja jak w sierpniu kupowałam 2 komplety książek i całą resztę potrzebną do szkoły, to z mojej wypłaty na chleb nie zostało. Nawet nie ma co porównywać, bo teraz zwykłym, szarym obywatelom żyje się o dużo lepiej.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Za dużo bajek się naczytałeś koleś. Nikt ci nic nie daje bo wszystko oddasz ty lub twoje dzieci. Komuna tak ma.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -