Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Odp.: 3 pieski szukają domu (wyrzucone pod kościołem w Janiku)

Problem porzuconych psów w Janiku nasilił się wraz z otwarciem schroniska! Nasi włodarze godząc się na to nie przewidzieli (zabrakło widocznie wyobraźni, jak również zwykłego profesjonalizmu), że wszyscy wokół (mam na myśli powiat i okolice) na hasło: schronisko - Janik szukają tej miejscowości na mapie i jadą z niepotrzebnym psem, aby go oddać do schroniska. Na miejscu dowiadują się, że od osób prywatnych schronisko zwierząt nie przyjmuje, więc porzucają je w tej okolicy i od tej pory jest to już problem okolicznych mieszkańców i gminy, która za umieszczenie psa w schronisku musi zapłacić 1800 zł! Proszę nie mówić, że mieszkańcy naszej gminy wyrzucają psy ze względu na podatek! Oni przygarniają masowo pieski porzucone przez innych, ale wszystkich nie wezmą! Przykład:przejechał ul. Sosnową w Janiku w majowy weekend w godzinach rannych ciemny samochód terenowy i zaraz potem na niezamieszkałej posesji piszczały dwa jasnego koloru szczeniaki! Trzeci z tego samego miotu (bardzo do tamtych podobny) był przywiązany w lesie przy Okrężnej! Ludzie o wrażliwych sumieniach wszystkim szczeniakom znalazły rodziny. Tego typu sytuacji jest bardzo dużo. Apel do porzucających psy: my z Janika, czy Kolonii Inwalidzkiej wszystkich porzuconych psów nie damy rady przyjąć! Temat pozostawiam do dyskusji.

Gość_Maria
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: 3 pieski szukają domu (wyrzucone pod kościołem w Janiku)

Czy już ktoś przygarnął jakiegoś pieska?? To ogłoszenia zamieściłam na swoim profilu na FB , czekam na jakąś odpowiedź wśród znajomych

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

dajcie ogłoszenie na psygarnij.pl ... napiszcie do nich z prośbą o udostępnienie zdjeć i opisu na facebooku

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Narazie nikt się nie zdecydował na pieska. Są wszystkie koło mojego domu.

anajta
                Zgłoś
                Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Nie mówiłem że mieszkańcy gminy wyrzucają psy ze względu na podatek.Mam na myśli,że nie chcą przygarnąć by nie płacić za dobre serce.

Gość_kgb
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Czy znalazly te pieski dom?

Gość_marta
            Zgłoś
            Odpowiedz

Pieski są nadal dostępne. Są zdrowe i bardzo sympatyczne, chcą jeść dużo, a ja już nie wiem co mam im dawać, bo nam też się nie przelewa, daję im co mogę ale nie wiem jak długo tak pociągnę, bo mam trochę zwierząt w domu, a sama nie mam narazie pracy... Przygarniajcie je więc.

anajta
              Zgłoś
              Odpowiedz

podbijam

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Zgłoś do UM, zabiorą je do schroniska na Janiku. To ich obowiązek.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

wolałabym znaleźć im domy ale jeśli w ciągu tygodnia tak się nie stanie to nie będę miała innego wyjścia:(

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -