Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

3 pieski szukają domu (wyrzucone pod kościołem w Janiku)

Ilość postów: 28 | Odsłon: 2847 | Najnowszy post
  • 3 pieski szukają domu (wyrzucone pod kościołem w Janiku)

Pieski szukają domu!

Witam wszystkich! Ktoś okropny chyba wczoraj w nocy wyrzucił 3 pieski (suczka i 2 szczeniaki) pod kościołem na Janiku (mieszkam na przeciwko). Obecnie psy są koło mojego domu, dałam im jeść i pić, ale nie mogę ich przygarnąć. Szukam dla nich właścicieli. Szczeniaczki to najprawdopodobniej 2 psy. Jeszcze to sprawdzę i zamieszczę zdjęcia. Są śliczne. Kontakt: 509 020 471. PS: dzwoniłam do schroniska ale nie ma opcji przygarnięcia, a nie chcę dzwonić po straż miejską bo boję się co oni z nimi zrobią. Pieski są zadbane, szkoda żeby działa im się krzywda. Pomóżcie!

anajta
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: 3 pieski szukają domu (wyrzucone pod kościołem w Janiku)

no to po co to schronisko jak nie ma opcji przygarnięcia?? żeby kolejne urzędasy nami się żywiły? po drugie skoro ktoś podrzucił do księdza to znaczy że jest on bogaty i stać go na utrzymanie wielu psów tudzież gosposi

Gość_anty
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: 3 pieski szukają domu (wyrzucone pod kościołem w Janiku)

moze z animalsu by pogoli,,jezeli masz fb,to poszukaj tam strony psygarnij,u nich na stronie mozesz zamiescic zdjecia pieskow z opisem,mysle ze to by pomoglo w szybszym znalezieniu domkow dla psinek.pozdrawiam

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

no właśnie dzwoniłam do nich, ale już mają trochę szczeniaków, i nie mogą narazie przygarnąć, zamieszczę ogłoszenie jeszcze na ich stronie, na fb już jest ogłoszenie, będzie jeszcze jedno ze zdjęciami.

anajta
        Zgłoś
        Odpowiedz

Wyrzucanie zwierząt z aut to juz teraz nagminne bo jest okres kanikuły. Nie ma kar dla zwyrodnialców bo jakże inaczej nazwać takiego człowieka co bezbronne zwierzę wyrzuca na pastwę losu.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Wnoszę poprawkę, wszystkie psy to suczki... pewnie dlatego zostały wyrzucone. A ksiądz jak gdyby nigdy nic od rana wyje w tym swoim kościółku wypinając się na takie problemy, tak jakby samo chodzenie do kościoła i odprawianie modłów (w dodatku narzucając się, bo wyobraźcie sobie chcę czy nie chcę muszę mszy słuchać, bo sobie księżulek głośnik wystawił przed pałace...) miało pomóc w sprawach życia codziennego. Serce mi się kraje jak patrzę na te pieski, musiałam wszystkie wejścia na podwórko pozastawiać ale one i tak skamlą pod furtką z tyłu domu gdzie rzucam im coś na pożarcie. Wczoraj już mój wspaniały tatuś chciał je potraktować wiatrówką... Dlatego nie mogę ich wziąć, bo on na to nie pozwoli i zawsze muszę walczyć o prawa zwierząt. Mam 2 przygarnięte kotki i z tego powodu musiałam się wyprowadzić z domu do letniej kuchni, aby móc z nimi zamieszkać, bo ojciec nie zapewnił mi własnego pokoju w domu a jest alkoholikiem i czasem mu odwala i wiem że może skrzywdzić zwierzęta, które kocham. Chcę pomóc tym pieskom bo wiem że nikt z tych "wspaniałomyślnych i wiernych kościołowi, prawych obywateli" dookoła mnie tego nie zrobi. Dzięki że ktoś to przeczytał i mogłam się wygadać na forum, już mi lżej:) Później, jak będę mieć lepszy aparat zrobię fotki i zobaczycie jakie ładne te pieski. Pozdrowienia.

anajta
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1b3da87d560f07d8.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0c9515b689e14f99.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ac436affd948ea20.html

anajta
      Zgłoś
      Odpowiedz

Anajta,porozmawiaj z ksiedzem.Niech zaapeluje do sumienia swoich ,,owieczek".Jesli to człowiek miłosierny i głoszący prawdę-na pewno sie zgodzi.Wszak św.Franciszek mówił o ,,mniejszych braciach" czyli o zwierzętach.Tak niewiele trzeba ,żeby wygłosił jakieś kazanie z tematem okrutnego pozbywania się zwierząt.Pozdrawiam.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Tak już to widzę, ksiądz na Janiku broni zwierząt................

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Może znajdzie się ktoś kto mógłby dać tym małym psiakom dom.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Bardzo ładne pieski sam bym wziął ale już przygarnąłem, małe to i mały problem do bloków, miejmy nadzieje że ktos przygarnie.

Gość_anty
        Zgłoś
        Odpowiedz

podbijam

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

W Gminie Kunów wprowadzono podatek od psa.Nie dziw się że nikt nie chce pieska,bo w zamian za dobroć gmina pobierze opłatę. By żyło się lepiej...

Gość_kgb
        Zgłoś
        Odpowiedz

Pomóżcie tym psiakom, dajcie im miłość i dom. Ja już mam 4 , więć nie moge pomóc , ale jak tylko widzę takie ogłoszenia staram sie pomoc

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Chętnie ale mam już suczkę w domu a ta mama mogłaby jej zrobić krzywdę, widziałam jak nie da do siebie podejść, bo w końcu ma małe, poza tym mam już przygarnięte 2 kotki, mam też królika i papugę więc na prawdę nie dam rady wziąć jeszcze 3 suk z czego każdą trzeba wysterylizować. Chociaż sterylizację można zrobić za darmo, ale problem jest tego typu że to nie jest moje mieszkanie i jak wspomniałam ojciec jest złym człowiekiem, może zrobić psom krzywdę, nie chcę z nim wojny. Daję tym psom miłość, ale jeśli przez tydzień nie znajdę nikogo dla nich to będę musiała je oddać do schroniska:(

anajta
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ja bym była zainteresowana psiaczkiem, ale mam tam poprostu pojechać i jednego zabrać?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

12:41 kontaktuj sie z założycielką wątka. Tak, tak poprostu możesz podjechac i jednego zabrać.

Gość_anty
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

oczywiście, mam podać adres?

anajta
                Zgłoś
                Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -