Witam.Co o tym myslicie ze za tak niewielka ilocsc marihuany grozi tak duza kara.Moim zdaniem powinno byc tak jak w Czechach do 5g. na wlasny uzytek i nikt nie ma z tym problemow a tu wiezienia pekaja w szwach, bo zamykaja za to ze ktos fifke ma jak dla mnie to patologia,a my podatnicy musimy za to placic.co o tym myslicie??
narkotyk to narkotyk niema tlumaczenia.
Dura lex, sed lex :-) bo niby jej nie obowiązuje prawo, bo jest znaną osobą?
Inaczej być nie może.Nie chcemy czechów,nie chcemy gadać od tyłu.Marichuana to wielce niebezpeczny narkotyk.Władza dba o swoje owieczki,zależy jej przecież na naszym dobru i zdrowiu.A nie daj Boże jeszcze jak się który wyrwie z Matrixa, w czym słuszne zapewne przypuszczenie władza nasza pokłada,marichuana może dopomóc.Ktoś mądrzejszy od nas stwierdził,że bycie na haju jest be,więc my,biedne robaczki-stonka pospolita nie godzien jesteśmy się z nim spierać.Dlaczego mądrzejszy?-zapytacie.Otóż mądrzejszy zaiste z tej prozaicznej przyczyny,iż pomysł swój mniej,lub bardziej dorzeczny przeforsować potrafił,nakłonić do ujęcia go w ramy prawa i wymusić jego przestrzeganie.Pamiętajcie zatem wniosek z tego wysunięty-ciało Wasze jakoś tak do końca do Was nie należy.Nie ćpaj,zapinaj pasy,nie kopuluj z byle kim...nfz na loterii nie wygrywa.Tylko jakieś takie wrazenie po łepetynie się kołacze,że na taką formę dbania o mnie podświadomie jakoś bunt odczuwam.
Zdaję sobie sprawę,iż wypowiedź moja jest zła i karygodna,przeczuwam zatem iż zostanie ona niebawem sprostowana przez imć Pismena,którego korzystając z okazji chciałbym z tego miejsca serdecznie pozdrowić.
Za to powinni karać surowo
mówię KORA myśle Marihuana
chory kraj dlatego wyemigrowałem. a pan plichta z amber gold na wolnosci
Z chorego kraju i na emigracji cię znajdziemy.
Skoro marihuana jest zakazana... ja bym dał więcej, dla przykładu.
Poza tym, o ile pamiętam, to podawali, że w przsyłce dla Kory (przepraszam, dla Ramony;)) było 60 g.
Nie jeździć po marihuanie samochodem mieć 0.5 grama to wam nic nie zrobią:)
Bedrocan - legalna lecznicza konopia
http://konopialeczy.pl/viewpage.php?page_id=8
Ta sama marihuana nielegalna hodowana na własny użytek jest sprzedawana w aptekach na recepte.
jak dla mnie powinni ja zamkanc,bo nie moge na nia patrzeec:) ale powninni zaraz po tym zalegalizowc Marie, przynajmniej tak jak jest w Czechach:)
Czy ktoś z Was miał do czynienia z narkomanem na co dzień? Ja swego czasu też nie byłem przeciwnikiem legalizacji narkotyków. Ale to tak się tylko mówi, jak się jest z daleka od problemu. Nigdy nie wiadomo, kiedy człowiek przekroczy granicę między świadomym, sporadycznym zażywaniem a uzależnieniem. Każdy organizm inaczej reaguje. Jeden będzie popalał 10 lat i nic, drugi uzależni się po kilku razach.
Zwolenników legalizacji narkotyków poddałbym testowi zamieszkania przez parę tygodni z narkomanem i potem bym zapytał, jakie mają zdanie na temat tego typu używek.