Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

3 bit - przepis

Ilość postów: 5 | Odsłon: 1604 | Najnowszy post
  • 3 bit - przepis

    Ma ktos przepis na 3 bit z pianka?

    Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: 3 bit - przepis

      mam przepis a nawet jutro będę go robiła

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: 3 bit - przepis

        Jestes wredna qrde.Masz przepis to podziel sie nim.

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: 3 bit - przepis

          najlepszy jaki jadłam i robiłam z moje wypieki od dorotki

          Składniki:

          6 - 7 paczek herbatników petit beurre (opakowanie 100 g)

          1,5 puszki dulce de leche (kajmak z puszki, w UK znany jako 'caramel' lub 'dulce de leche'), około 600 g

          3 szklanki mleka

          3/4 szklanki cukru z prawdziwą wanilią*

          125 g masła

          4 łyżki mąki pszennej

          5 łyżek mąki ziemniaczanej

          4 jajka

          600 ml śmietany kremówki 36 % + 1 łyżka cukru pudru

          100 g gorzkiej czekolady, otartej na tarce, do oprószenia

          Formę o wymiarach 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia (nie jest to konieczne, ale może pomóc przy krojeniu i wyciąganiu ciasta z blachy).

          Na dno formy wyłożyć pojedynczą warstwę herbatników. Kajmak podgrzać w garnuszku na małym ogniu, cały czas mieszając. Wyłożyć na herbatniki, wyrównać, przykryć kolejną warstwą herbatników.

          Przygotować budyń:**

          Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem i masłem. Pozostałą szklankę zmiksować z jajkami i mąką, po czym wlać do gorącego mleka. Gotować 1 - 2 minuty, energicznie mieszając, by pozbyć się ewentualnych grudek.

          Jeszcze gorący budyń wylać na herbatniki, wyrównać, przykryć kolejną warstwą herbatników.

          W tym momencie najlepiej całą formę owinąć szczelnie folią spożywczą, schłodzić i włożyć do lodówki na całą noc, a nawet dłużej. Herbatniki muszą zmięknąć.

          Po tym czasie formę wyjąć z lodówki, odwinąć z folii. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając łyżkę cukru pudru. Wyłożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć czekoladę. Można kroić i podawać od razu.

          Ciasto przechowywać w lodówce.

          Smacznego :-).

          * zamiast można użyć cukru wymieszanego z cukrem wanilinowym (16 g)

          ** budyń z przepisu jest naprawdę mocno budyniowy i taki mi smakuje (z przepisu na karpatkę, która znajduje się na blogu); jeśli preferujesz krem maślany, nie dodawaj do mleka masła, ale powstały budyń, po ostudzeniu utrzyj z masłem w temperaturze pokojowej, powstały krem będzie miał konsystencję bardziej kremową niż budyniową

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

      Odp.: 3 bit - przepis

      http://www.wielkiezarcie.com/recipe43149.html ja robię zawsze z tego przepisu i wychodzi pychota. Polecam.

      Gość_robię
      Zgłoś
      Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę