Dlaczego mam rezygnować ze starego skoro w zamian dostaję gorsze nowe?
Nie boję się nowego, ale niech ono będzie dobre dla mnie, nowoczesne i faktycznie godne 21 wieku. Nie chcę dla mojego dziecka szkoły - molocha, jak w latach 70-tych. To ma być nowe?????
Popatrz na nowe zamiast starego- szkoła muzyczna.
O co Ci chodzi ze szkołą muzyczną?
Jak to przedszkoli nie likwidują? W PSP nr 12 właśnie jest również przedszkole!!!
Staram się ograniczać w pisaniu choć to jest trudne,przy tej ilości propagandy.To,że nasi pradziadowie powozili wolami i jak im zimno było w zimę sikali na gołe stopy to my mamy robić tak samo ?.Pluje się nam w twarz i mówi, że to dla naszego dobra a my niestety nie umiemy powiedzieć ze to deszcz juz taką mamy naturę.Zostają szkoły dużo droższe i mniejsze od naszej ale my powinniśmy się cieszyć i klaskać z tego powodu. Proszę kolejny raz o wyjaśnienie jaką cudowną ekonomię zastosuje miasto,że cała szkoła jest nieopłacalna ale pół już tak.Po tym prostym zabiegu nie będę już zadawał tego uciążliwego pytania.Pomijam juz to,że przy dużo większej liczbie dzieci byliśmy tańsi o 200 000 od droższe i mniejszej szkoły.
No super, mamy żłobki, a raczej chyba jeden !żłobek prywatny, (oczywiście wszyscy rodzice bogaci?!) przedszkola oblegane (zapisy najlepiej 2 lata wcześniej) szkoły coraz dalej od domu (ekstra) tylko kogo na to stać? Sama kiedyś dojeżdżałam do szkoły ze Stawek na Pułanki, ale to były inne czasy. Nie było tyle przemocy wśród młodzieży o dorosłych nie wspomnę. Teraz mamy takie czasy, że już 7-latki próbują wyciągać kasę od rówieśników. Myślę, że mniejsze szkoły bardziej sobie poradzą z takimi problemami, niż tzw. "molochy:
wszystko zależy od nauczycieli, jak życie pokazuje w małych szkołach też są problemy
za moich czasów nikt nie robił szumu jak szkołę nr 3 zalała powódź i dzieci 8 letnie musiały jeździć o 6 rano ( gdzie do PSP 3 miałyby 7 min drogi pieszo)do szkoły nr 8 gdzie autobus zostawiał dzieci za mostkiem a pod górę trzeba było iść w zimę po zaspach bo 6,45 pierwsza lekcja się odbywała na korytarzu żeby dzieciom z PSP 8 nie przeszkadzać ! a tutaj wielki problem o jedną szkołe, nie każdy ma szkołę pod nosem i trzeba się z tym pogodzić. Rodzice zachowują się tak jakby kręciło się wszystko wokół ich a trzeba przyjąć sytuacje taką jaka jest.
Problemy są w każdej szkole i akurat zależy to od środowiska. Moje dziecko trafiło do klasy w której są 3 osoby z patologii i żeby nauczyciel na uszach stanął to ni diabła na to nie poradzi. Zero współpracy ze strony domu, a na wywiadówkach (bardzo rzadko przychodzą) pozycja roszczeniowa i zawsze na nie. Mądrzy rodzice plus mądrzy i fajni nauczyciele mogą wiele osiągnąć bez względu czy moloch czy kameralna szkoła. W dużych miastach są szkoły molochy i co znaczy że do kitu?
Ona 22:27 : Kilka osób tak samo udzielających się, mówiących jednym językiem w temacie np. likwidacji szkół przez UM są już grupą społeczną. W tym przypadku jest problem nacisku na władze Twojej grupy zwolenników likwidacji szkoły a grupy rodziców przeciwników likwidacji szkół ,dodaj do tego masę osób nie zgadzających się z likwidacją szkół.Więc powstał problem jak postąpić z likwidacją szkół.
Jedyne dopuszczalne prawem są likwidacja szkół z potwierdzenie Rady Miasta ,co zostało uczynione
Lub sprzeciw społeczeństwa poprzez organizowanie się w tj. komitety sprzeciwiające się,protestacyjne -które już powstały względnie zapytanie się społeczeństwa w referendum w temacie likwidacji. Gdy okaże się ,ze nasi radni władze miasta nadal postępują w wbrew społeczeństwu, następuje etap zmiany radnych ,prezydenta zgłaszając refendalne wotum nieufności do panujących władz miasta.
A teraz najważniejsze tu nieliczą się względy ekonomiczne ,jeśli jest wola społeczna wyrażona refendalnie że nie likwidujemy szkół to decyzja musi taka zapaść ,mało istotne sa wtedy argumenty że zabraknie na remont ulic,nowych chodników ,oświetlenia itp.- tak zdecydowało społeczeństwo. To że jestem przeciwnikiem likwidacji szkół,a dlaczego to już pisałem w innych postach?
Podobno szkoła 11 zostaje-prawda/
Pisało na pasku w telewizji lokalnej że przegłosowali i idzie do likwidacji.
Precyzyjnie: przegłosowali radni KWW Górczyński
Pamiętajcie ,że jest po wyborach .Teraz czas na biznes?