Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

2500 zł netto

Ilość postów: 51 | Odsłon: 4810 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Odp.: 2500 zł netto

Panie elektryku wyraźnie cierpisz na przerost formy nad treścią i opowiadasz bajki dla grzecznych dzieci. Znam wiele odpowiedzialnych prac i wymagających dużej wiedzy ale na pewno praca elektryka do takich nie należy,bez przesady.Nie przeceniaj swoich możliwości,bo w każdej chwili może Cię zastąpić inżynier elektryk z uprawnieniami pomiarowymi i znajomością kilku języków a Twoja wiedza starczy może jedynie na stanowisko konserwatora w McDonaldzie. W życiu trzeba się rozwijać a nie skończyć zawodówkę, ze dwa kursy 2 kursy i udawać niezastąpionego. Wiem co mówię,bo w tej branży pracuję.Pozdrawiam

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: 2500 zł netto

Gosciu nie napinaj sie poniewaz elektryk jest to praca wymagajaca duzej wiedzy.3 lata college ,kilka lat apprenticeship,dopiero dostajesz licencje I zaczynasz zarabiac nieliche pieniadze ok 60-70 tys rocznie plus ladny grosz na fuchah,I to wszystko w dolarkach.cos cieniutko widze w uk 15 funtow na godz.moze na start tyle .jednym slowem ameryki to tam nie ma lol

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

Gniazdko też trzeba umieć przykręcić niekoniecznie znając język.Wielki szacunek do prądu!

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

I budowniczych nowych "skromnych" domków.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

może czlowiek nie wie jaką szkołę wybrać i dlatego pyta w jakim zawodzie można zarobić

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

elektryk to poważny zawód i naprawdę nie każdy się do tego nadaje a płaca całkiem nie źle

Gość_pani elektryk
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 25

Firma "JP Granit" płaci 2500zł, jedyny minus to zima;) czasami trwa od listopada do kwietnia. Ale możesz się załapać jako kelner do kawiarni właściciela, na zimę:)

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

Elektryk to nieodpowiedzialna praca??????ale głupoty gadacie to jest prąd trzeba mieć wiele uprawnień żeby tę pracę wykonywać.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

najbardziej odpowiedzialne to policjant 8 godzin za biurkiem, i my na takich musimy robić do 67 lat

Gość_anty
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

gniazdko jak gniazdko, ale naprawic prase czy laser to juz trzeba cos umiec

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

w Netii da się tyle zarobić bez większego wysiłku , wystarczą chęci .

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

Laserów nie naprawiają elektrycy, chyba ze nie są bardzo popsute...

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Jeśli pracujesz w tej branży i piszesz takie bzdury że praca nie jest odpowiedzialna to gratuluje temu co wydał ci okładki (zapewne żółte jeszcze posiadasz,za wiedze czysto teoretyczną),a ten twój inżynier elektryk z tymi pomiarami to może mi w trąbke nadmuchać,chętnie zaprosiłbym go do rodzielni ŚN i WN,ciekawe czy wszedłby?,widać żeś młody w tym fachu i wszystkie rozumy pozjadałeś bo położyłeś 100 mb przewodu i okazało się że gniazdo działa i żarówka świeci,to do gościa z 1.23

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Kolego nie zaprosiłbyś, bo tam nie wolno wejść i nie wchodzi się tam dla zabawy. Poza tym jeżeli WN to raczej ZEORK a o tym nie mówimy bo tam tylko "odpowiedni" ludzie mogą pracować. I nikt inny nie ma dostępu nawet gdyby był najlepszym energetykiem na świecie Gdy ja pracowałem w tym zawodzie to na wejście do SN musieliśmy mieć pisemne polecenie... Ja jestem inżynierem elektrykiem i nigdy nikt nie potrafił mi wytłumaczyć co to jest ta wiedza "czysto teoretyczna".

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Nareszcie odezwała się kompetentna osoba i bez przerostu ego. Dzięki takim "niezastąpionym fachowcom" jak pan elektryk młodzi,wykształceni ludzie nie mają pracy,bo "geniusze" chcieliby pracować do śmierci,gdyż posiedli umiejętność przykręcenia gniazdka a życzenia, kierowane do ludzi z wykształceniem "spotkania w McDonaldzie",to nie tylko brak kultury ale też przejaw niebotycznych kompleksów.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 35

Nie mówimy tu o pisemnych poleceniach itd.,to jest przykład tylko,prąd to nie rura z wodą,a co do wiedzy teoretycznej to nie sztuką jest wyczytać regułki i prawa które dominują w tej dziedzinie,liczy się praktyka w tym zawodzie,a z tym bywa różnie,można różne uprawnienia mieć za "czysto teoretyczną wiedze"a w praktyce niewiele potrafić zrobić samemu,co zwykle bardzo szybko weryfikuje życie.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

W pierwszy dzień mojej pracy a było to chyba w 2003 pokłóciłem się z moim przełożonym chodziło o silnik otóż przyszły nowe silniki z oznaczeniem 230/400 i teraz pytanie czy taki silnik można połączyć w trójkąt on twierdził, że tak, a ja że nie. Więc on mi wyjechał że naczytałem się książek, a nie mam pojęcia o praktyce. Może odpowiedziałem, ale książkę też czasem warto wziąć do ręki, a uprawnienia faktycznie o niczym nie świadczą.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 28

@gość 01:23 - prawdopodobnie twoja znajomość elektryki kończy się mniej więcej na etapie wymiany żarówki. Elektrycy, jeśli chcą znaleźć swoje miejsce na rynku pracy i zarobić normalne pieniądze, nie kończą edukacji na zawodówce, bo ta daje jedynie podstawy wiedzy. Potem czeka ich jeszcze kilka kursów, by zdobyć kolejne uprawnienia do wykonywania zawodu. Zwykle są słono płatne, ale opłaca się je posiadać.

Szczerze mówiąc - nie znam bezrobotnego elektryka, o ile posiada on głowę na karku.

Znam za to wielu studentów bez pracy. Szczególnie po kierunkach niewiadomooczym. Papier elektryka posiada swoją wartość na rynku pracy, papier studenta niewielką...

Gość_Tomm
              Zgłoś
              Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
WarszawaRemont.com
Branża: Remonty