Gość_Xyz2019-12-05, 22:09
,, Rosa się robi jak jest zimny przedmiot w ciepłym powietrzu, nigdy odwrotnie. Ijeszcze jedno:
ilość wody w powietrzu o temperaturze -20st i wilgotności 50% to mniej niż 1 g/m3,
a +20st. i 50% to 11g/m3."
Masz rację, ale na wykładzie o punkcie rosy z fizyki miałeś wolne. W pustym pokoju o temperaturze + 15 st. C. otwierasz okno, na zewnątrz jest - 20 st. C. Temperatury się wyrównują. Zamykasz po 1 godz. okno. Po 2 godz po ścianach płynie woda i dalej normalnie, grzyb........
niezłe.dobry jesteś10.25. ja nie miałem wykładów z fizyki alternatywnej i mykologii stwórstwa
Człowieku 10:25! Komu mają służyć Twoje mądre wywody? Większość ludzi zamieszkujących "wielką płytę" to ludzie starsi, którzy nawet jak kiedyś liznęli coś z fizyki, dziś już nie pamiętają. Chcą mieć w mieszkaniach ciepło i sucho /bez grzyba/. Czytałem już kilka Twoich wywodów i zastanawiam się komu one mają służyć. Pozdrawiam.
10.25
,,Chcą mieć w mieszkaniach ciepło i sucho /bez grzyba." - Jedyny sposób ZLIKWIDOWAĆ PODZIELNIKI. Co za geniusz to badziewie wprowadził? Czy wiecie ile obsługa tego kosztuje?
Więcej niż........
Skąd ta woda na ścianach jak po godzinie wietrzenia będzie 10 razy mniej wody w powietrzu? Czego temperatury się wyrównują, powietrza? To ściany są dalej ciepłe.
Higrometr mi pokazuje temperaturę rosy, nie muszę chodzić na wykłady.
Można nie wietrzyć w domu, mieć 15st. i wilgotność 30% wystarczy kupić osuszacz i dla bezpieczeństwa czujnik CO2 (nie CO) tylko po co.
Najbezpieczniej przyjąć co najmniej 20m3/h na osobę wymiany powietrza.
Oszczędzanie na powietrzu to np. bóle głowy z rana.
Ja nie mieszkam w bloku i mam wentylację mechaniczną regulowaną, która dba o właściwą wilgotność i niski poziom dwutlenku węgla.
I jeszcze odnośnie wietrzenia oknem to lepiej wietrzyć kilka razy po 5 minut.
Ilość energii cieplnej w powietrzu jest bardzo mała, dużo kasy na ogrzewanie się nie straci.
Źródło mądrości inaczej, powiela wypisywanie głupot powołując się na 6 lat doświadczenia w kompromitowaniu siebie i spółdzielni.
Jak nauczycielka pisze z koziej wolki to nie dziwi nikogo że szkołę zamknęli bo to brzydkie i podle.
Mówicie o tej ze Stawek? Rzeczywiscie brzydulka ostrowiecka jak znacie coś brzydszego dajcie znać.
Mówimy o osobniku kompromitującym spółdzielnię, siebie może, a spółdzielni nie powinien.
Już ona skompromitowala siebie Polaków i Spółdzielnię za wygląd dożywocie za kompromitowanie Spółdzielni kamieniołomy.
Drodzy forumowicze.Przestancie obrzucac sie nawzajem blotem.Przypominam,ze temat postu dotyczy podwyzki oplat za energie i ogromnych roznic w oplatach wynikajacych z owych.
Chamskimi wpisami popisuje się niemądry z 10:59, a nie drodzy forumowicze.
Wiesz co, osoby brzydszej moralnie i wg mnie fizycznie również, jak pan nazwany prezesem, nie kojarzę.
11.16 i 11.18
Szanujmy się. Możemy się nie zgadzać, ale trochę kultury wpisów nikomu nie zaszkodzi. Kocham Was.
Dojna zmiana . Są efekty . Brdzie jescze gorzej
Brawo PiS . Podnieście jescze więcej ceny
do 11:18
Podobnie wygląda ta co tworzy z nim rodzinę. Dwa potworki. Jeden ślepy, drugi garbaty. Dwa moralne dna.
13:43 - ta co pracuje w szpitalu w Opatowie? Ta garbata? Znamy ją.