Wywóz odpadów jest od osoby natomiast energia elektryczna, najem pojemników działalność społeczno- wychowawcza od metra. Mnie ta opłata społeczno- wychowawcza denerwuje. Może i nie są to wielkie kwoty ale przez te wszystkie lata uzbierało sie. Nicz tego nie mam a place. Na co to idzie i kto z tego korzysta?
Mieszkańcy tych bloków zarzyczyli sobie montaż strzałek w rynnach.
Zażyczyli. Nie przepraszaj, sięgnij do słownika ortograficznego.
Wigilia, Jajeczko, Mikołajki, impreza na Dzień Seniora, świetlica, imprezy osiedlowe np. koncert, ognisko przynajmniej tak jest u nas na Pułankach
Na pewno jest licznik prądu na klatki schodowe, wystarczy go odczytać.
Marianka z licem jakby buraczkiem makijaż robiła, obiecywała na "prezentacji" zmniejszać opłaty za prąd, a tu taka szok podwyżka. Kilka lat edukacji u mira nic tej pani nie pomogło i nie dziwota.
do 18:10 - dobre, dobre. Widać nic te nauki u onego jej nie pomogły, ale za to kolorek "makijażu" i noska jakby przybrał na kolorze, czyli wzmocnił wymienioną barwę.
15:58 - w krzemionkach jeszcze do tego trzeba dodać pracownicze rodzinne imprezy integracyjne. Trza płacić. Żeby ktoś się mógł bawić, płacić musi ktoś.
15.29
Sprzedać lub oddać miastu Malwę. To jest zadanie gminy kultura.
15.29
W 2014 chciano zlikwidować kulturę, nawet z 4,5 instruktora ostał się jeden. Ile było krzyku?
14.33
Wymyślili to "mądrzy" ludzie z byłych RN i Zarządów jak może teraz to poprawić ktoś na którego PIĘĆ osób z przyczyn osobistych zagięło parol i robi krzyk za całą SM. "My członkowie" itd., jak ich spytać ilu Was to odpowiadają nas jest raz. Kto wymyślił współczynnik 1,2 za atrakcyjność, kto krzyczał jak był likwidowany? Kto zablokował dewastację mieszkań przed założeniem liczników gazu, kto założył podzielniki i jest zimno i grzyb, kto wymyślił, że za gniazdko LTVK płaciliśmy 1.85 obojętnie czy jest , czy było naprawiane, kto zawarł umowę, której nie wolno opublikować bez zgody drugiej strony, kto, kto, kto? Teraz jak pokazano, jakie prawo ma członek to dopiero krzyk. A co do energii wspólnej to są liczniki i należy sprawdzać wyłączać, nie dogrzewać z piwnicy kablami 220 V, zlikwidować lodówki i zamrażarki w piwnicach, założyć 24 V itd. Praca i organizacja a nie narzekanie. Pan Prezes już pokazał jak za 6 lat można zaoszczędzić i pozyskać 10 mln. Tego akurat nikt nie widzi.
Gościu 15:29 opłatę wychowawczą można uznać za fundusz przedwyborczy.
17.02
Co to za fundusz jak mają płacić wyborcy. Prezes za 6 lat zaoszczedził i zdobył dla SM ponad 10 mln. I nigdy nie było to eksponowane. Zostało pozyskane bo nam członkom się NALEŻAŁO to nie była kiełbasa wyborcza, to była i jest twarda policzalna kasa. W nagrodę jeden członek uprzejmie doniósł i 1,5mln poszło się kochać. No cóż może wreszcie te parę osób zrozumie. Jestem dobrej myśli, są nowe pieniądze. Ciekawi mnie tylko dlaczego nie ma nowego wątku jak to pozyskać? Jest o wszystkim na co nie mamy wpływu.
18:54 ha ha ha ha . Dobre. Napisz prawdę.
Czas aby wam d....l podwyżki jestem za Miro.
Tobie też niech d-i i ciesz się jak głupi do sera.
17.50
Uważam, że 1.82 za m. kw. to opłata symboliczna. Za 50 m. kw. To około 90 zł./m-c. Full wypas za friko.