Chyba się pisze "dziefica".......przez "f" - bo to wyjątek
Radze dziewicą puknąć się w główkę. Sam mam kumpelkę którą też mówiła, że dopiero po ślubie. Owszem po ślubie współżyła z mężem, ale...teraz nawet ze mną ma ochotę na igraszki i mi mówi, że żałuje, że z tym czekała do ślubu i nie spróbowała wcześniej. Tak więc kobiety "TO NIE MYDŁO I TEGO SIĘ NIE WYMYDLI"
ja mam 24 lata, jestem prawiczkiem i wiem, ze na pewno nic sie z tym nie stanie w najblizszej przyszlosci i co wy na to? to jest dopiero zalosne.
ja uwazam ze to indywidualna spraw kazdego czlowieka. chce niech ,,trzyma'' cnote do slubu , chce niech sie bzyka ile wlezie. wazne chyba aby kazdy mial jakies ZASADY. znam dziewczyne ktora lubi to i nie patrzy z kim..no wlasnie pzrespala sie z mezem swojej przyjaciolki...i to jest moim zdaniem wlasnie ten brak zasad.
Sam się puknij w główkę ;) Nie każda jest rozwiązła tak jak ty. Ja czekam z tym do ślubu, to już za rok więc całkiem niedługo. Mam 24 latka.
Hehe a po ślubie będzie "szkoda że nie spróbowałam wcześniej"
Dziwne masz podejście gościu 18:03. Ja jestem 15 lat w małżeństwie i też czekaliśmy z pierwszym razem do ślubu. Niczego nie żałuję. To kwestia podejścia do pewnych spraw. Jeżeli dla kogoś liczy się tylko seks to nigdy nie uda mu się stworzyć idealnego związku bo w życiu bywają różne okresy i różnie z tym bywa. Takie próbowanie to dla mnie czcze gadanie i zawsze mnie to śmieszy.
mi nawet nie zalezy na seksie, ja bym po prostu chcial miec kogos, fajna dziewczyne, ktora bylaby przy tym moim najlepszym przyjacielem
Widocznie takie z Was urody światowe, i pewnie nikt Was nie chciał dlatego sobie ubzdurałyście, że musicie się oddać temu jedynemu tak samo pięknemu.
gościu z 21.39 puknij się w pustą głowę, brak światowej urody w niczym nie przeszkadza coby uprawiać seks i ni jak się to niema do tego, że ktoś czeka z seksem na właściwą osobę
Takich osób jest bardzo wiele, nie dajcie się zwieźć pozorom, że jest inaczej. http://religia.onet.pl/publicystyka,6/czekamy-z-tym-do-slubu,31884,page1.html
Ja bym proponował żeby się też nie spotykać przed ślubem, najlepiej mieć jakiegoś posłańca, bądź pośrednika. A spotkać się dopiero w dniu ślubu, przecież na jedno wyjdzie.
Ja myślę , ze właśnie ci co tak czekają z cnota do ślubu koncentrują się głównie na seksie. Bo to jest to na co czekają , ten skarb to właśnie dla nich seks. To właśnie oni przywiązują do tego nadmierną wagę. Dla par , które są ze sobą fizycznie przed ślubem seks jest tylko jednym z wielu aspektów związku , wcale nie najważniejszym , naturalnym od zarania ludzkości sposobem na okazywanie sobie uczuć . A ślub jest tylko potwierdzeniem wzajemnej miłości i chęci spędzenia ze sobą całego życia. A nie warunkiem dorwania się wreszcie do seksu jak u tych "cnotliwych".
I na tym proponuje zakończyć dyskusję.Dziękuje za uwagie:-)
a dla mnie argument bez namniejszego sensu. dziewictwo do slubu trzymaja tylko kobiety, robia to dlatego, ze po prostu nie chca oddac siebie byle komu a temu, kto potrafi to uszanowac. sam nie mam przeciwko temu kompletnie nic, to indywidualna sprawa i argumentow przemawiajacych za tym dlaczego nalezy tak postepowac jest pewnie tyle ile ludzi na swiecie.