oczywiście , że duma!!! w dzisiejszych czasach to rzadkość , często kobiety myślą że to wstyd ale to nie prawda, jest to powód do dumy
Ani wstyd ani duma , zbyt duże znaczenie się temu nadaje . Po prostu do tej pory się z nikim nie bzykała - zrobi to i już nie będzie dziewicą - normalna rzecz . I o co tyle szumu ?
Lucyferus, jak będziesz miał córkę też Ci ktoś tak powie...
jak w rozmowach w toku mozesz sprzedac:)
Żaden wstyd,rzekłbym ,że to honor i szacunek wobec własnej osoby ,wobec własnego ego.Sam znam dziewicę ,która ma już ponad 29 lat.Przecież ,dopóki nie znalazła kogoś ,kto ofiaruje jej miłość i poświęcenie ,i zostanie jej mężem do końca życia ,to seks nie wchodzi w grę .Seks jest dobry ,ale najpierw ślub w kościele -obowiązkowo w kościele rzym-kat.Bo jedna jest tylko prawdziwa wiara.
a ta dziewica 29 lat to Ty . proponuje ci przestac tyle chodzic do koscioła wiara skłuca ludzi i prowadzi do wojen na swiecie . Zacznij sie bzykac nie z kazdym napotkanym znajdz sobie faceta , ksiadz cie nie zaspokoi on woli młodych chłopców. Tyle .
dziewczyno masz skarb jak mało która! szanujesz się i tak jak ktoś wyżej napisał powinnaś być dumna!
dokładnie to powód do dumy, ja byłam dumna że też tak długo uchowałam swój "skarb" :)
Jezu jaki skarb. Sami faceci którzy z" niejednego już kotła jedli" lub moherowe baby. A może Panowie boją się porównania...:) Jak jesteście kiepscy to i tak nie będzie wiedzaiła HAHAHa.....
Twój przyszły chłopak czy mąż będzie miał prawdziwy skarb! Niektórzy biorą sobie panny które miały x facetów, albo już nawet dzieciate. Takich jak Ty jest mało. Gratuluję Ci szacunku do samej siebie
Bez wątpienia jest to powód do dumy...jednak nasuwa mi się jedno pytanie czy to dziewictwo z wyboru?Czy poprostu z braku chętnego partnera?
rozbawiłeś mnie 14:58 chętny samiec zawsze się znajdzie. A ta młoda kobieta najwidoczniej się szanuje i nie idzie do łóżka z byle kim. faceci w Ostrowcu są raczej aseksualni-śmierdzą, nie golą się dokładnie i chodzą non stop w tych samych ciuchach!
to samo , ja mogę powiedzieć o ostrowieckich kobietach bardzo trudno tu znaleźć jakąś godną uwagi kobietę. Wszyscy stąd wyjechali :(
Trochę humoru :
Ballada o dziewicy
"Nad brzegiem Wisły, wieczorną porą
Stojała piękna dziewica
Pierś rozdymała ciężkim westchnieniem,
Chustką podciera swe lica,
Żegnaj mi ojcze, żegnaj mi matko,
Nie zniosę dłużej tej męki
W kwiecie urody skakam do wody
I ginę z własnej swej ręki.
Gdy to tak mówi łzy wylewając
I wsadza nogi do wody