O Boże.... A taki wgląd na konto pracodawcy miałem, że trzeba było sprawdzać wpłaty od osób, które zamawiały coś telefonicznie poza allegro, zanim się wysłało. Szczegóły mam wam wymieniać? No, ale Iza i 14:54 wiedzą oczywiście lepiej, w końcu pewnie wyżej niż zamiatanie magazynu nie wskoczyły, więc co mogą wiedzieć. I faktycznie jak się kupuje 3 auta prywatne w ciągu jednego roku, a pracownikom się obsuwę z pensją robi, to nie jest ośmieszanie się pracodawcy tylko pracownika. A może Iza i 14:54 to jedna i ta sama osoba, która również jest z tych "szefów", którzy tylko wykorzystywać potrafią.
Czy ty masz jakiekolwiek pojęcie o prowadzeniu działalności gospodarczej? Myślisz, że pracodawca ma na koncie firmowym zaksięgowaną dokładnie taką ilość pieniędzy jaką realnie posiada jego firma? Kreskówki jeszcze oglądasz?
A czy ty.potrafisz czytac ze zrozumieniem i rozumiesz co znaczy pojecie zysk?
Ja również jestem ciekawy prowadziłeś jakąś działalność czy nie ? takie proste pytanie i prosta odpowiedź tak lub nie.
Nie odpowiada sie pytaniem na pytanie. Ale tak, prowadze od 4 lat dg
Można wiedzieć ile płacisz swoim pracownikom ? być może dostaniesz darmową reklamę i pochwałę od ludu.
Nie ten charakter dzialalnosci, by zatrudniac pracownikow. Korzystam z innych osob prowadzacych dg, gdy potrzebuje jakiejs uslugi. Mam swiadomosc, ze koszty zatrudniania pracownika w naszym kraju sa zlodziejskie jednak przedsiebiorcy nie sa lepsi, a przyklad ktory podalem wczesniej nie jest odosobniony. Jesli sa duze zyski, to wiekszosc nie inwestuje w rozwoj firmy, w pracownikow, tylko podnosi standard swojego zycia. Myslenie krotkowzroczne. Poza tym stare porzekadlo sprawdza sie idealnie - jaka placa taka praca. Postaw obok siebie dwoch pracownikow o takim samym charakterze pracy. Jeden zarobi minimum jeszcze na smieciowce, drugi wezmie 2000 zl netto. Placa jest najlepiej motywujacym do pracy srodkiem. Pracownik szanowany, doceniony i odpowiednio wynagrodzony odwdzieczy sie zaangazowaniem.
10:21 a dobra. Już się Janusze biznesu nie będą brać za coś, na czym się nie znają a pracownicy odejdą pewnie wszyscy aby mieć godne zarobki.
To jak ty to mówisz Janusze nie będą mieć firmy to Państwo podatku a ty pracy. Nie będzie na 500+ i zasiłki dla bezrobotnych...Koło się zamyka.
Oj jak tu straszą ci pracodawcy . Jak to mówią nie strasz nie strasz, bo ......... mi admin wyłączy. Na dodatek w tak naiwny sposób. Po prostu bedzie troszkę mniej na koncie i tyle.
Wyższe koszty pracownicze, to wyższe ceny za usługi i produkty. Rynek powinien regulować takie sprawy, a nie rząd.
mi mój pracodawca musiał dopłacić 95 zł. do minimum :)
Nie strasz 10:21. Nikt się nie boi. Skoro płacisz minimalną to ciesz się że w ogóle ktoś jeszcze u Ciebie pracuje. Myślę, że już niedługo albo zamkniesz interes albo sam będziesz sobie robił, bo nikt rozsądny nie będzie u Ciebie pracował.
A wam to się wydaje, że ktoś kto ma dg to tylko siedzi i odpoczywa? Puknijcie się w głowę jeden z drugim, właściciel firmy pracuje dużo więcej niż Wy. I jego czasu pracy nikt nie limituje. Ja przychodzę do pracy pierwsza, wychodzę ostatnia a i tak w domu jeszcze do północy często siedzę przy komputerze nad fakturami. A weekendy, w które pracownicy muszą" odpoczywać z rodziną" poświęcam na dokształcanie.
Po takich durnych wpisach jak wasze wiadomo czemu to nie wy zarabiacie kasę, tylko wasi pracodawcy.
Najlepiej jakby pracowali za 500 zł to dopiero byłby byznes co?
Nareszcie jakieś sensowne zmiany za naszej władzy.
Dlaczego tylko tyle, powinno być od razu godne 20 000 zł
Takie same sklepy (np. Lidl) oddalone jeden od drugiego o kilka kilometrów Jeden w Polsce drugi w Niemczech.
Takie same ceny towarów.
W jednym pracownik zarabia 5 razy więcej, czyli ktoś zabiera różnicę.