To ile to będzie na rękę?
13:40 a no jest, ale doceń, że cokolwiek robią. POprzednicy siedzieli w d..pie Merkel i tańczyli jak im zagrała. Może kiedyś jednak będzie lepiej... Zresztą nie kasa najważniejsza, dziś nie chciałabym aby moje dziecko, mąż pracowali i żyli w DE mimo tych wysokich stawek... U nas na "zadupiu" jest spokój i dzieci są bezpieczne póki co.
:) :) :) :) :) :) Wiara to dobre słowo. Pani Premier rozdaje nie swoje pieniądze, tylko pracodawców.Czy zapytała właściciela firmy :stać cię na to ? Podwyższona płaca to jedno, wyższy ZUS i podatki to drugie.. Zatrudniałam 18-cie osób, w 2017 zostanie 15, bo nie wyrobię na ZUS. DOBRA ZMIANA dla tych 3 osób bez pracy ? Szara strefa już się kłania :) Takie pseudo-podwyżki to Warszawa, nie Ostrowiec. Pani Premier może podnosić zarobki swoim ministrom z moich podatków, a nie moim pracownikom , gdy Oni wiedzą , że z tego powodu Firma padnie a Oni stracą pracę.Kumasz Gościu? Mi bardzo zależy aby mój pracownik dobrze zarabiał, Więc daj mi nazwę Firmy w Ostrowcu, która świetnie płaci i tam "oddeleguję" swoich pracowników. P.S. To nie Pani Premier finansuje 500+ tylko ja i moi pracownicy. Każdy tak by umiał, rozdawać nie ze swojego aby zbierać oklaski .... Do czasu. Grecja się kłania. Ja dałabym kasiorę właścicielom piesków na torebki foliowe , żeby trawniki nie były zasrane. Milion piesków to milion głosów w wyborach.
to po co chodzisz po trawnikach?
Pracodawcy i tak skubią pracownika jak tylko się da. Lewe nadgodziny- kto kogo skubie, a nawet jak dadzą te pieniądze to wreszcie może o suchym chlebie ci najbiedniejsi żyć nie będą - dokupią margarynę. Pracodawco - za pieniądze z nadgodzin( nielegalnych) pracowników samochody kupujecie, a żal wam uczciwie pieniądze dać pracownikowi. A w Ostrowcu dajecie zarobić dobrze pracownikom- Najniższa krajowa!, albo 6 zł za godzinę no suuuper zarobek!
zmieni-na gorsze..
Czemu na gorsze? Przecież jeśli pracownik więcej zarabia to i więcej wydaje.A więc kupi więcej waszych towarów lub usług.Gońmy Europę w pozytywnym znaczeniu.Zrównajmy płace z Niemcami,bo ceny tam są prawie takie same jak u nas.Przecież o to nam chodziło w referendum o przystąpieniu do UE.Czy się mylę?
Jestem jak najbardziej ZA abyśmy zarabiali znacznie więcej bo to hańba pracować za grosze wykonując ciężką pracę, ale takie pytanie do Was, czy nikt z Was nie zauważył po co to jest robione? Myślicie, że rząd robi to bo tak o nas dbają? Otóż nie. Zostało wprowadzonych kilka nowych podwyżek oczywiście po cichu i w nocy więc trzeba coś zrobić, żeby lud był cicho i nie gadał. Więc podnieśli płacę minimalną. Tak to działa. Podoba mi się opcja większej pensji ale nie podoba mi się to, że i tak wychodzimy na zero bo to co zostało podniesione w opłatach zostało zredukowane przez podniesienie wynagrodzenia. Czyli i tak gu.. yyy kupe z tego macie i żyjecie jak do tej pory.
Nasz kraj nigdy nie będzie normalny jeśli dalej będziemy żyć starymi konfliktami, przyzwyczajeniem władz do korupcji, dziekeniem się na prawdziwych i nieprawdziwych Polaków itd. Stara klika zmienia szyldy, nazwy, poglądy. Nie mogę pojąć jak można ślepo dążyć za politycznym bełkotem czy to poprzednich rządów czy obecnych. Nasz piękny kraj dalej będzie zżerany przez nienawiść, zawiść, korupcję, nepotyzm i kumoterstwo, póki nie pojawi się nowa strona w polityce, która w końcu zajmie się porządkowaniem prawa, szukaniem porozumień w kwestiach społecznych i korzystaniem zarówno z własnych możliwości jak i współpracy z resztą świata. Napisałem o kwestii konstytucji wcześniej nie bez powodu. Bycie zarówno lennikiem innych państw i tworzenie drugiej Korei Północnej nie da Polsce dobrobytu.
Kto niby miałby oceniac ile warta jest moja praca? Ja czy szef? Bo ja uwazam ze 1800 jest za mało dla mnie za prace która wykonuję. On uwaza, ze płaci mi za duzo. I? Jak to rozwiązać?
Ciekawe ile osób jest świadomych tego że ze wzrostem minimalnego wynagrodzenia wzrastają przeróżne daniny które każdy pracujący i prowadzący działalność gospodarczą będzie musiał oddawać państwu. Choćby taki ZUS dla przedsiębiorców. Poza tym gro z tej podwyżki wróci do budżetu państwa w postaci składek.
Bo pis to pzpr bis.
Straszne. Mam własną DG i zapier.. sam. Dokształcasz się? Niby z czego? Jak wziąć kolejny leasing, bo obecny się kończy? Znam takich Januszy i Grażyny z Ostrowsi. Wstyd mi, że czasem spotykam ludzi z mojej branży i prawie zawsze człowiek z Ostrowca = wałek (nie zapłaci w terminie za wystawioną fv, lub jeśli to b2b - nie wywiąże się z podpisanej umowy).
Czym się tak pasjonować! 2000 zł brutto, a teraz jest 1850 zł brutto. Netto wychodzi niecałe 100 zł podwyżki. Szału nie ma!
Stań mistrzu po to złote runo i zaimponuj ludziom pensjami ale by to zrobić poza krzykiem trzeba mieć jeszcze jaja a nie tylko dużą buzię.
Jest takie powiedzenie "krytyk i eunuch z jednej są parafii,każdy wie jak, żaden nie potrafi .." i tym proponuje zakończyć z tobą dyskusję bo nie ma ona sensu.