qustafson ,doucz sie więcej.Jeśli jest ścieżka rowerowa,to rowerzysta ma obowiązek!!!!!!!!!!!! z niej korzystac.Inaczej ,mandat 50 zł.
gustafson ma rację.
A to co się dzieje przy bazarku przy aptece na Jana Pawła, przejeżdżają jak gdyby nigdy nic nie patrząc a tam jest wyjazd z osiedla Ogrody. tam rowerzyści nie możecie sobie ot tak przejeżdżać
To wyjeżdżający z osiedla włoczając do ruchu musi ustąpić pierwszeństwa nawet rowerzystom.
Nieprawda gościu
Zobacz jaki tam jest znak .
Musi korzystac jezeli jest po tej samej stronie co kierunek jazdy.
CZYŻBY
"Zgodnie z artykułem 33 Kodeksu Drogowego rowerzysta ma obowiązek korzystać z drogi dla rowerów jeżeli jest ona wyznaczona dla kierunku w którym się porusza. Istotna jest druga część zdania - zgodnie z tym zapisem jeśli wzdłuż jezdni jest wyznaczona droga dla rowerów jednokierunkowa, to obowiązek poruszania się nią jest tylko w jednym kierunku (co jest logiczne). Rowerzysta jadący w przeciwnym kierunku musi poruszać się po jezdni."
Ja to rozumie, ty widocznie nie.
19.57 Wszystko zależy od oznakowania ścieżki rowerowej np.ul.waryńskiego a ul.iłżecka czy ul.siennieńska.
Mandat za jazdę rowerem wzdłuż po przejściu dla pieszych wynosi 100zł. Nie wiem skąd ta kwota 200
Ma również obowiązek nie utrudniać ruchu i jak każdy jechać możliwie najbliżej prawej strony jezdni.
Gustsfson,to raczej Ty nie znasz przepisów...widać że jesteś rowerzystą bez prawa jazdy...baa chyba nawet karty rowerowej nie posiadasz..
https://prawo.money.pl/kodeks/drogowy/dzial-ii-ruch-drogowy/rozdzial-3-ruch-pojazdow/art-33
Pociag sie nie zatrzymuje przed szlabanem za duzo w gry grasz...
Tylko wieśniaki z miasta nie zatrzymują się przed każdym przejściem dla pieszych.
Przejazd rowerem po pasach jak nie ma samochodów powinien być dozwolony, tak samo przejście przez jezdnie obok pasów i na czerwonym świetle. U nas jest za dużo zakazów a na upartego policjant może dać mandat za przejście po pasach jak będziemy szli na skos.
Nagłe wtargnięcie powinno być karalne i tylko ono u nas jest zbyt dużo wielbicieli zakazów i nakazów.
Nagminne przeejezdzanie po pasach przez gowniarzy na jednym kole skrzyzowanie radwana-polna, przeciez tam jest kamera, ustawic radiowoz i sadzic mandaty
Bałtowska/ JP II to samo. Jednostki schodzą z rowerów
W łostrowcu to strach jest przejsc przez przejscie dla pieszych . Bo taka maja kulture burole łostrowieckie .