Mam nadzieje ze beda egzekwowane, szczegolnie trzeba zwrocic uwage na przejezdzajacych przez przejscia gowniarzy.
Jedziesz samochodem to zachowaj szczególną ostrożność przed przejściem - tego wymagają przepisy.
W całej Polsce można przejeżdżać.
Przez przejście niemożna na pewno przejeżdżać rowerem. Ja zachowuję ostrożność i mi nie przeszkadza to, że jeżdżą rowerami przez pasy, ale to ciut irytujące, że rowerzyści nie respektują przepisów.
Przepisy mówią jasno- przed przejście dla pieszych należy zejść z roweru i go przeprowadzić.
gdzieś gamoniu taki przepis znalazł,że rowerem można przez pasy dla pieszych przejeżdżać.
Przez przejście baranie niemozna prezejezdżać,jedziesz a tu ci niewiadomo skąd wjeżdża palant pod koła i nieraz niezdążysz zareagować bo wyskoczy zza krzaków .Powinno byc przynajmiej 1 tys zł bo to zagrożenie niesamowite jest!!!
To prawda ludzie nagminnie przez pasy przejeżdżają. Teraz sezon otwarty. A czy zgodnie z prawem mijają auta z prawej strony? Lub ni stąd ni zowąd z chodnika zjeżdżają na ulicę nie patrząc czy coś jedzie i nie sygnalizując swoich zamiarów?
Ich nie karzą w ogóle i dlatego tak robią.
Podjazd z prawej strony jest dopuszczalny.
tylko buraki z wiochy przez przejście przyjeżdżają rowerem
Najlepszy to jest przejezdzajacy na rowerze tatus a za nim maly synek....pozniej tatus cie bedzie jeszcze pouczal..
Mnie to dziwi, że przepisy respektuje sie tylko od kierowców aut. Inni to święte krowy.
Prawo obowiązuje każdego jednakowo. Założę się, że jak wezmą się na poważnie za pieszych i rowerzystów to i problemów będzie mniej. Co z tego, że czasem dadzą pouczenie, jak jeden z drugim za chwile smieją sie i nadal robia to samo, bo wiedza ze zadnej kary nie ma.
A skad wiesz ze z wiochy ? Na plecach mieli napisane ? A ty to niby skad ? Z palacu krolewskiego w Warszawie ? Jak nie masz humoru od rana to wloz reke miedzy drzwi i zatrzasnij Bedzie bolala i glupot nie bedzie pisala ;))))
Kretyn
Wczoraj trąbiłem na gamonia.Ul.Iłżecka,ścieżka rowerowa jak marzenie,a idiota jedzie rowerem po jezdni prawie samym środkiem.Jeszcze miał pretensje,co pokazał w gestach.Masz szczęście rowerzysto,że nie jechałem sam i musiałem zachować pozory gentlemana.Apeluję do rowerzystów,bądźcie ostrożniejsi.W konfrontacji z samochodem nie macie żadnych szans,a nie podejrzewam,że nad wami lata anioł stróż.Poza tym,istnieje idiotyczny przepis,że kierowca auta musi przepuścić rowerzystę ,kiedy ten znajduje sie na ścieżce rowerowej.Czy trzeba iluś tam zabitych ,by zmienić ten przepis?To tak samo wygląda,że pociąg musi sie zatrzymac przed szlabanem bo samochód akurat przejeżdża.
kolego z 14;41 jakbyś znał przepisy to byś wiedział że rowerzysta może jechać po ulicy mimo że jest ścieżka rowerowa po JEDNEJ STRONIE ,a po drugie to jest tylko kilka takich ścieżek rowerowych gdzie kierowca musi przepuścić rowerzystę z reguły jak jest skrzyżowanie z drogą dla rowerzysty to stoi znak koniec drogi dla rowerów a po drugiej stronie początek drogi rowerowej .Zwróć uwagę jak jest na Waryńskiego ale fakt przejazd przez przejście dla pieszych rowerem powinno być karane .