Biznes owszem ale nie w ostrowcu!
Faktycznie jest część ludzi którym brakuje dobrego centrum sprotwego, tak jak kolega pisał poniżej, to wciąga a i chętnych byłoby pewnie sporo
Moim zdaniem to interes z dinozaurami otwórz w Ostrowcu / powinno wypalić
Kup dwa małe mieszkania i wynajmuj, zawsze pewna kasa i nie stracisz
a jak wygląda u nas rynek wynajmu? bo z tego co popatrzyłem to mało jest ogłoszeń na wynajem. Jakie ceny wynajmu za kawalerke a jakie za 2 pokoje realnie można osiągnąć, powiedzmy mieszkanie w średnim standardzie i po remoncie? bawi się ktoś w takie wynajmowanie? jaki okres pustostanów? i jacy lokatorzy najczęściej się trafiają?
ludzie :/ ale wy macie pomysły na biznesy! nie dziwne, że w biedronce i mcdonaldzie skończyliście!
200 tyś to nie jest dużo, pytanie jest ile możesz z tych pieniędzy stracić.
Decydując się na określoną branże musisz najpierw znać rynek i nie pomoże tutaj pytanie na forum. Pamiętaj, iż nie musisz ograniczać się wyłącznie na rynku lokalnym. W dobie dzisiejszego rozwoju internetu możesz śmiało świadczyć e-handel, e-usługi na rynku ogólnopolskim.
Jeśli chodzi o handel w Ostrowcu to największy popyt będą miały tanie produkty niszowej marki lub bez markowe o umiarkowanej jakości. Pozwoli to na stosowanie marży na poziomie 100%-200% co przy już nie wielkich obrotach powinno dawać zadowalające efekty.
Pamiętaj nie ma prostej recepty na sukces, najważniejsze w biznesie jest praca, praca i jeszcze raz praca!
dzieki za odpowiedz, wreszcie po tylu dniach sensowna odpowiedz
Jezeli sam tego nie byles w stanie wymyslic tego co napisala Marlena(20:18),to lepiej nie bierz sie sam za zaden biznes.
Dobre z ta rykszą studenty by mogły sobie dorobic i przypakować jednoczesnie niewydajac na siłownię.Ja mógłbym zostac kierownikiem ds.marketingu i zarzadzania a ty bys leżał na Bahama do góry palnikiem
...i znowu doradcy z biedro. mcdonalds i tesco się odzywają :/
GÓŚCIU OTWÓRZ SKLEP MONOPOLOWY LUDZIE PILI, PIJĄ I PIĆ BĘDĄ!
tutaj widze każdemu żal kakao ściska że wogóle ktoś ma to 200 tys bo wiekszosc pracuje po biedronkach i lidlach i o takich pieniadzach moga tylko pomarzyc i dlatego neguja kazdy pomysl na biznes
Ale ja poważnie mówiłam o sklepie monopolowym. Wydaje mi się,że to byłby dobry biznes.
Polecam solidny przegląd "bezpiecznych" ofert franczyzy np. tu
http://franchising.pl/artykul/6343/biznes-jak-zloto/
Osobiście uważam, że możesz zainwestować 200.000 w koraliki do modnych ostatnio kompozycji biżuterii składanej na zamówienie i działać w sieci choćby poprzez allegro. Jeśli kupisz hurtowo dużą ilość elemento, to marża na takich zestawach jest ogromna. Relarywnie bezpieczny temat, jeszcze nie wypalony i nie wymagający dużego zaplecza na składowanie towaru.
Ważne aby wybrać dobrą jakość komponentów o autentycznej wartości i estetyce, bo w sklepach wszystko po 4złote tego się nie sprzeda.