mam 200 tysiecy i myśle czy w coś nie zainwestować w ostrowcu, co byście polecili?
kupić euro w połowie lipca-było po 4,0 teraz jest po 4,5
ale 200tys na biznes to wcale nie dużo. np. dobry fitness (squash,spinning,aero,itp) +lokal,pracownicy do tego np.sauna,solaria,masaże 200tys jest mało; dyskoteka (nie mordownia tylko mówimy o profesjonalnym klubie) to taka kwota w części na pewno pokryje ale nie wystarczy.
bo mieć 200tys i chciać zainwestować to w zasadzie tak jakbyś miał 150 tys bo 50 trzeba na opłaty,ewentualny czynsz,pracowników.
możesz spróbować np z siecią sklepów wszystko po 2,99 czy 5,00.
Faktycznie jest część ludzi którym brakuje dobrego centrum sprotwego, tak jak kolega pisał poniżej, to wciąga a i chętnych byłoby pewnie sporo
ludzie :/ ale wy macie pomysły na biznesy! nie dziwne, że w biedronce i mcdonaldzie skończyliście!
200 tyś to nie jest dużo, pytanie jest ile możesz z tych pieniędzy stracić.
Decydując się na określoną branże musisz najpierw znać rynek i nie pomoże tutaj pytanie na forum. Pamiętaj, iż nie musisz ograniczać się wyłącznie na rynku lokalnym. W dobie dzisiejszego rozwoju internetu możesz śmiało świadczyć e-handel, e-usługi na rynku ogólnopolskim.
Jeśli chodzi o handel w Ostrowcu to największy popyt będą miały tanie produkty niszowej marki lub bez markowe o umiarkowanej jakości. Pozwoli to na stosowanie marży na poziomie 100%-200% co przy już nie wielkich obrotach powinno dawać zadowalające efekty.
Pamiętaj nie ma prostej recepty na sukces, najważniejsze w biznesie jest praca, praca i jeszcze raz praca!
Kup ode mnie działkę pod Warszawą. Ja chcę akurat 200tys a kosztowała mnie 100 niecałe dwa lata temu. Poczekasz następne 2 i skasujesz znowu drugie tyle. Bez bólu głowy i żadnego zachodu, bez nerwów. Miejsce piękne i rozwojowe. Zainteresowany?
Jezeli sam tego nie byles w stanie wymyslic tego co napisala Marlena(20:18),to lepiej nie bierz sie sam za zaden biznes.
wesole miasteczko
zostaw maila autorze tematu, to ci przesle oferte.