Dokładnie tak gościu z 11.53. Mój dziadek też pracował w hucie, potem mój ojciec pracował... obejrzyjcie film ostrowieckiego reżysera, co tu dużo gadać :-(
http://chomikuj.pl/tomaszewski4555/Pierwsze+Dni+-+1951+-+Jan+Rybkowski/Pierwsze+dni+-+1951+-+Jan+Rybkowski,1758057034.avi(video)
No tak, wyleciało mi na chwilę z głowy, że Alexis wie wszystko najlepiej. Najmocniej przepraszam, już się nie odzywam.
Alexis pospacerowali by ulicą Stanisłwa Brody zasłużanego dla.........
"Nowy Zakład" liczy troche ponad 40 lat, "Stary" powstał w latach 1837-1839 i na początku lat 90-tych został zlikwidowany, to której tej huty obchodzimy 200-lecie ????
obchody powinny odbyc sie na terenie ZRUJNOWANEJ HUTY OSTROWIEC czy na banerach jest pokazana ta ruina? NIE!!!!
Ktoś to tworzył i budował, a tu banda śmiesznych ludzi doprowadziła do upadku w 20 lat transformacji.
ktoś tu zapomina o jednym, o rozwoju technologicznym. te niecałe dwa tys. pracownikow teraz produkuje dużo więcej niż kilkanaście tys. pracowników kiedyś . narzekacie na hiszpanów ale w całej 200 letniej historii huty nikt tyle inwestycji nie poczynił co obecny właściciel.
duże inwestycje, duża zdolność produkcyjna, mała sprzedaż. Przy PKB 0.4 % to się nie nigdy nie zwróci.
no i cóż rozwój technologiczny niby a pracy nie ma a zwolnień ciąg dalszy, więc o co chodzi? nikt by nie narzekał czy to Hiszpan, Polak czy jeszcze kto inny, byle by ludzie byli szanowani i mieli możliwość uczciwie zarobić na życie.
Bardzo umiejętnie omijają zwolnienia aby nie zaliczyć ich jako grupowe.Co jakiś czas odstrzał indywidualnie i jest ok.Podobno działają trzy związki zawodowe. A 200 lat to której huty ???
Do gościa z 22.43.
Małe sprostowanie: produkowałoby, gdyby miało za co i dla kogo? No i jeszcze na czym?
"na czym" to chyba jest. za co też by się znalazło. problemem jest tylko dla kogo? i jest to problem nie tylko huty ostrowiec. w hucie częstochwa mają zwolnić połowę pracowników żeby przetrwała. każda branża przeżywa kryzys nie tylko w ostrowcu nie tylko w polsce, na całym świecie.
hute zniszcza hiszpany albo pani P
wielkie obchody z bonem za 30 zł porażka śmieszne hiszpany
Cieszy że wreszcie obchody Dnia Hutnika są połączone z Dniami Ostrowca bo miasto hutnicze więc powinno się to łączyć i nagłaśniać. Jak na 200 lat hutnictwa w Ostrowcu rzeczywiście słabo reklamowane i słaby program (szacunek za Genesisa choć nie słucham), wystarczy pojechać na Dni Ożarowa a impreza jest zawsze atrakcyjniejsza. Wstyd że na plakatach na dole napisane jest że sponsorem jest Cementownia Ożarów.
Z tego co widać Galeria wygrała - szykuje się fajny koncert z Rayem. Huta organizuje coś, ale tylko coś małego (talenty rodzin hutniczych i marny talon). Po prostu Właściciele nie czują tej tradycji. My jesteśmy z nią związani od lat i dlatego jest dla nas ważna. W każdej rodzinie ktoś jest pracował lub pracuje w Hucie i dlatego jest nam bliska. Dla obcych to tylko biznes. To oczywiście moja opinia. A jakie Wy macie odczucia?