Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

200 lat huty i może jakaś refleksja?

Ilość postów: 34 | Odsłon: 3448 | Najnowszy post
  • 200 lat huty i może jakaś refleksja?

To nie do wiary, jak można zniszczyć taki kawał historii. tu nikt nie posili się o debatę co kto źle zrobił, zepsuł. Taka impreza i żeby nie było żadnego przedstawiciela rządu, w mediach krajowych cisza...żenada nawet się nie umiecie pochwalić przeszłością ,ktoa wy zniszczyliście. Jak człowiek,któy budował hutę jest mi wstyd,że po 90 roku tym miastem rządziły takie osoby.

Gość_hutnik
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: 200 lat huty i może jakaś refleksja?

Huta jest wspaniała, dzięki niej wasi rodzice was spłodzili.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Banery sobie popowieszali... wstyd jak diabli!

Alexis
        Zgłoś
        Odpowiedz

Dlaczego wstyd Alexis? Myślę, że dzięki tej hucie jakoś egzystujesz. Huta w naszym mieście to kawał i historii i życia. Wstyd byłby gdyby nic o tym nie wspomniano. Tyle osób zęby zjadło na hucie, ale ile osób dostało mieszkania, ile dała miejsc pracy ina szczęście daje.

Gość_ja
          Zgłoś
          Odpowiedz

Poraża mnie nieumiejętność dedukcji u niektórych a konkretnie u Ciebie gościu z 23.18... Weno się głębiej zastanów.

Alexis
            Zgłoś
            Odpowiedz

kiedys to byla duma ostrowca dawala prace wielu ludziom a teraz...

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

To kiedys ciagnie sie i dlugo sie ciagnac bedzie, koszt monokultury przemyslowej. Wielki balon zawsze kiedys peka.

pismen
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Odp.: 200 lat huty i może jakaś refleksja?

No widzisz Alexis zero umiejętności dedukcji u mnie. Ja jednak uważam że mętnie PiSzesz. Wstyd jak diabli. Weno się mocniej ogarnij.

Gość_ja
              Zgłoś
              Odpowiedz

No cóż... co uważa osoba, która zupełnie nie wie o co chodzi- mnie nie interesuje :-) Moge Ciebie mocno ogarnąc jak chcesz. Zobaczymy kto lepiej dedukuje a kto szybciej i celniej ogarnia :-) Ostrzegam- w obu przypadkach odpowiedż brzmi ja :-) Ok, dosyć tych wolnych dygresji.. to co tam z tą hutą?

Powinni mościpanowie p.osłowie ostrowieccy zaprosić kolegów parlamentarzystów na obchody i przespacerować się po terenie starego zakładu. Czym się mają oni niby chwalić, założycielu wątku? Już by sobie wstydu oszczędzili i tych banerów nie wieszali, serce się ściska jak człowiek to widzi.

Alexis
                Zgłoś
                Odpowiedz

A co mają posłowie do banerów Alexis? Może i dobrze dedukujesz, ale dla propagandy fakty mieszasz.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Czasem przychodzi mi do głowy taka myśl wiecie? Może i zapytanie. Dlaczego w tematach, które przeznaczone są że tak się wyrażę - dla starszych ludzi(bardzo szanuję) wypowiadają się osoby, które o hucie słyszeli tylko i wyłącznie z gazet, z mediów?

To tak jakbym ja się wypowiadał, że za komuny było lepiej. Bo co? Bo słyszałem o tym w TV?

Alexis, nie gniewaj się, proszę Cię o to, ale w tym temacie nie znajdziesz poparcia. Ani od gościa z netii, ani od żadnej innej osoby, która jednak o hucie wie o wiele więcej, aniżeli nam się wydaj(pomijając netię rzecz jasna). Młodzi ludzie! Dla Was tematy tak jak i dla mnie to wiecie jakie są. Co zmienić w Polsce, jak żyć lepiej, co tworzyć nowego. Tematy takie jak w tym wątku pozostawmy starszyźnie! Naprawdę tak będzie najlepiej. Czy ja źle gadam, no źle? Ja chcę dobrze, dla Was i waszego pokolenia!

server
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Amen server :-) Temat huty nie dotyczy tylko byłych hutników, uwierz mi tym razem na słowo.

Alexis
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Nie sądziłem, że otrzymam odpowiedź tak szybko, szczególnie o tej godz, myślałem, że noc należy do mnie, do servera.

Dobrze, uwierzę na słowo, ale martwi mnie to słowo amen. Może lepiej nie będę go interpretował, boje się.

Kończąc dygresję - na historii uczyłem się, że dzięki naszej hucie o Ostrowcu słyszeli w całym kraju, więcej tematu nie znam, a więc się wyciszam, tak?

Ave

server
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Bo skoro mamy w sejmie swoich reprezentantów i jednocześnie nie ma takiej siły, która mogłaby rozliczyć kogo trezba z tego, co się z huta stało- to może ci reprezentanci by się pofatygowali? Czy nie warto wcale? Przeminęło z wiatrem...

Alexis
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

No sorry ale dla mnie to co innego sprawa rozwalenia huty, a banery na których są robotnicy sprzed 200 lat. Ludzie od banerów mają winnych szukać, zastanów się trochę. Przecież ktoś nad tym musiał popracować.

Poza tym to źle, że coś zrobili? Przynajmniej widać w mieście że mamy jakieś obchody. Może ktoś się tym zainteresuje, bo wierz mi, że są tu ludzie, którzy pojęcia nie mają co huta kiedyś znaczyła dla Ostrowca. Najlepiej to usiąść i na wszystko narzekać, pewnie jakby nic nie zrobili to zaraz by larum było, że nie pamiętają o tak ważnej rocznicy.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Nie takie rzeczy ludzie dla pamięci o hucie robią. Wczoraj się urodziłeś gościu- nocny marku? :-) Jakie znasz organizacje ostrowieckie, które zajmują się tematem hutnictwa ostrowieckiego od wielu lat? Chętnie posłucham, tudzież ich poproszę i oni Ci wytłumaczą :-)

Alexis
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Huta kiedyś rok 1980 około a nawet ponad 1000 osób miało zatrudnienie miasto żyło a teraz co umiera .Pracy nie ma tylko cwaniakują jak tu przyłożyć leżącemu ,od czego jest władza w tym mieście i w całej Polsce tyko dla nich kasa się liczy .Czyja jest ta kasa nawet rencista mając parę groszy musi płacić podatek .Ludzie na stanowiskach się bawią ,a Ci <którzy stracili pracę och szkoda mi się wysilać .

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 30

Przede wszystkim władze miasta powinny rękami i nogami bronić huty jako jednego z ostatnich głównych zakładów pracy dla naszych mieszkańców, wiecie co się stanie jak huta przestanie istnieć? wymarłe miasto, kto będzie mógł - wyjedzie, a reszta? miasto marketów, banków i aptek.

U mnie te banery i wywołują miłe wspomnienia, gdzie jeszcze mój dziadek pracował na hucie, ale i drażnią, bo wielka kampania z której tak naprawdę nic ani dla huty ani dla mieszkańców dobrego nie wynika.

Powiesili to i zdejmą i tyle będzie w temacie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę