Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

20 Rocznica śmierci Wielkiego Papieża Polaka Jana Pawła II

Ilość postów: 14 | Odsłon: 461 | Najnowszy post
  • 20 Rocznica śmierci Wielkiego Papieża Polaka Jana Pawła II

2 Kwietnia 2005 roku o godz. 21:37 odszedł do domu Pana nasz Wielki Rodak Papież Jan Paweł II.

Fragment homilii Jana Pawła II z dnia 3 czerwca 1991 r. -E na płycie lotniska w Masłowie, jakże aktualny.

"To jest moja matka, ta ziemia! To jest moja matka, ta Ojczyzna! To są moi bracia i siostry! I zrozumcie, wy wszyscy, którzy lekkomyślnie podchodzicie do tych spraw, zrozumcie, że te sprawy nie mogą mnie nie obchodzić, nie mogą mnie nie boleć! Was też powinny boleć!

Łatwo jest zniszczyć, trudniej odbudować. Zbyt długo niszczono! Trzeba intensywnie odbudowywać! Nie można dalej lekkomyślnie niszczyć!"

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: 20 Rocznica śmierci Wielkiego Papieża Polaka Jana Pawła II

Dr Karol Nawrocki ma tak samo na imię jak papież. Przypadek?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: 20 Rocznica śmierci Wielkiego Papieża Polaka Jana Pawła II

Dr Karol Nawrocki ma tak samo na imię jak papież. Przypadek???

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Święty Janie Pawle. Potrzebujemy teraz kogoś takiego jak TY !

Gość_patria
      Zgłoś
      Odpowiedz

Film "21:37" (juz w kinach) to opowieść o nieprawdopodobnych wydarzeniach, które miały miejsce w Polsce po śmierci Jana Pawła II. To, czego doświadczyliśmy po 2 kwietnia 2005 r., było wielkie, niepowtarzalne i mistyczne.

"Czujemy, że dzieje się coś, co nas przerasta – pisali dziennikarze.

"21.37" to film, który na zawsze zapisuje w historii tamte wydarzenia. To film, po którym trudno nie zadać pytań: Kim dla nas był człowiek, którego odejście potrafiło zatrzymać nasz świat i przenieść nas na wiele dni w inny wymiar?

Kim my byliśmy wtedy i CO SIĘ Z NAMI STAŁO po 20 latach?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Pamiętam. A póżniej szopka z pojednaniem KSZO, Korony i Radomiaka, ktore trwało chyba tydzien(?) do pierwszego po śmierci Papieża mecvzu derbowego w Ostrowcu przegranego 3:0.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

I te smsy ze szczebelkami do nieba.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Nie wiem kiedy zleciało te dwadzieścia lat. Też tak macie?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Kościół dużo złego narobił, jednak może być tak że to mniejsze zło

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Dziś Papież Jan Paweł II gdyby żył, znów wypowiedziałby te słowa, a może nawet wykrzyczał:

"Niech zstąpi duch Twój i odnowi oblicze ziemi. Tej ziemi".

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Niestety oblicza kardynalskiej mafii w Watykanie nie odnowił. Być może z tego obrzydzenia tak dużo podróżował by tam jak najmniej przebywać.

Ryba zepsuła się od głowy.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Niestety lub stety jak kto woli przeznaczeniem ludzkości na ziemi jest asymilacja. Tzn że dojdzie do tego że wszyscy będą wszędzie, nie będzie podziałów i wojen, a religie będą sobie sprzyjały i narody wyzbędą się wzajemnych uprzedzeń… Kaczmarski Jacek śpiewał… „Narody, narody, po diabła narody…”

Gość_To nas spotka
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Jan Paweł II:

"To jest moja matka, ta ziemia! To jest moja matka, ta Ojczyzna! To są moi bracia i siostry! I zrozumcie, wy wszyscy, którzy lekkomyślnie podchodzicie do tych spraw, zrozumcie, że te sprawy nie mogą mnie nie obchodzić, nie mogą mnie nie boleć! Was też powinny boleć!

Łatwo jest zniszczyć, trudniej odbudować. Zbyt długo niszczono! Trzeba intensywnie odbudowywać! Nie można dalej lekkomyślnie niszczyć!"

"Niech zstąpi Duch Twój, Niech zstąpi Duch Twój i odmieni oblicze ziemi. Tej ziemi." Amen

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
FHU MALPOL Halina Michalec
Branża: Nieruchomości
Dodaj firmę