Popieram w 100%. Wyrok Sądu Apelacyjnego w Krakowie zamyka całą sprawę jednoznacznie. Nie ma o czym dyskutować.
Ciąganie mieszkańców na policję z powodu wybujałej wyobraźni tego pana jest faktem i nic tego nie zmieni. Szkoda właśnie że na 3 część nie przyszli mu za to podziękować.
Odezwał się pracownik spółdzielni.
Uważaj Mirku24, wybory nie były fałszowane , jest wyrok Sądu i posługuj sie jego treścią. A mieszkańcy Stawek i Rosoch zachowali się nieodpowiedzialnie , głosowali przeciw, bo to byli Twoi ludzie. A czas pokaże czego dokonali. W każdym bądź razie każdy kto glosował tak jak Ty chciałes wykazał sie ubezwlanowolnieniem wlasnych mysli. Małe pytanko...... a kto miał napisać sprawozdanie z dzialalności Zarządu jak nie Zarząd. Nie chodzilismy do tej pory na takie zebrania , a szkoda. A ty się pospiesz i drukuj ulotki ....drukuj....drukuj
Kto glosowal za wami to wedlug ciebie ludzie wszechwiedzacy a kto przeciw to motloch.
Mirek, popieramy Cię, nie czytaj głupot tych co tu piszą pracownicy bądź ich krewni.
Lub też pracownicy krewnych.
Dziki zachód...
Popierają go goście, którzy po zwróceniu im uwagi na zebraniu o niestosowności zachowania odpowiadali "a chcesz w mordę".
Znowu zbyteczna dyskusja.Członkowie ze Stawek i Rosoch pokazali co naprawdę myślą o zarządzie i tamtej RN.
Ci co myślą nawet się tam nie pojawili, sami rozbijacze spółdzielni.
Mimo wszystko ustawa o wyborze rady została uznana przez wszelkie sądy za nieważną, więc to jednak obrońcy RN są specjalistami od odwracania kota ogonem. A przesłuchania nigdy nie są z winy pozywającego ale pozwanego, bez względu na poźniejszy efekt postępowania - zapamiętaj to sobie.
Wina za przesłuchania w związku z umorzeniem sprawy, obciąża wyłącznie zawiadamiającego - zapamiętaj to sobie.
Mam postanowienie Pana Prokuratora Rejonowego w Ostrowcu jako osoba zawiadamiająca że wybory były fałszowane a umorzono ze względu na nie wykrycie sprawców. Dzięki mieszkańcom którzy zeznawali na policji udało się to ustalić i chwała im za to że poświęcili swój czas dla dobra swojej spółdzielni. Oświadczeniami wydawanymi na stronach internetowych i w prasie za nasze pieniądze zarząd się pogrąża. Efektem tych wypisywanych nieprawdziwych informacji było odrzucenie porządków obrad WZ. Ci mieszkańcy byli na WZ w zeszłym roku i wypisywanie bzdur wpływa niekorzystnie na wizerunek naszej SM i osoby odpowiedzialne za te działania odpowiedzą przed nową RN której obowiązkiem będzie dbać o dobro SM.
Racja RN jest bardzo ważnym organem. Jednak w spółdzielnie decyzyjność należy do Zarządu i jeśli działa zgodnie z prawem, ro co ma do zarzucenia mu RN? RN kontroluje Zarząd, a tu cały czas w wątkach czytam że RN może to, może tamto, może zrobić owanto. Jeśli tak by było, że o wszystkim decyduje RN to po diabła taki organ jak Zarząd?
W statucie są rozdzielone kompetencje. Co walne to walne, co rada to rada, a co zarząd to zarząd. Statut spółdzielni przyznaje radzie także wiele kompetencji decyzyjnych.
Dalej kłamiesz jak z nut. Z tego co mi wiadomo wątpliwości budził dosłownie jeden podpis skąd więc ta liczba mnoga. Trzeba to jasno powiedzieć, żadna z osób które miały dostęp do list nie podrobiła jakiegokolwiek podpisu.
W efekcie twojego zacietrzewienia i kolejnych odwołań ciągano na policję ponad setkę osób. To wyłącznie twoja zawziętość to sprawiła. O wizerunku Spółdzielni już się lepiej nie wypowiadaj, bo masz pod względem największą negatywną "zasługę".
Myślę, że jednak na wizerunek spółdzielni ma wpływ jedynie praca wykonywana przez jej pracowników, a nie mieszkańcy z tej pracy niezadowoleni.
do 09.43 w moim postanowieniu nie ma skali fałszowania jest stwierdzenie że wybory były fałszowane i stwierdzenie o udziale osób z lewymi kartami nie podlega pod kodeks karny a to że były osoby dochodzenie potwierdziło w 100%. Ja mam takie dokumenty a ty masz te oświadczenia zarządu.Brawo zobaczymy co na to niezawisły Sad.