Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

20.06.2014 byłem na Walnym Zebraniu SM Krzemionki

Ilość postów: 73 | Odsłon: 6451 | Najnowszy post
  • 20.06.2014 byłem na Walnym Zebraniu SM Krzemionki

Nie chodziłem nigdy na tego typu posiedzenia. Może to i błąd. Ale dzisiaj poszedłem okazać moje niezadowolenie z postępowania Zarządu. Zainspirowały mnie wiadomości na temat spraw sądowych jakie toczył Zarząd z mieszkańcami, wiadomości, że przesłuchiwano moich sąsiadów na policji, że sprawy zostały przez Zarząd przegrane no i to się skumulowało. Przykre to było widowisko, ale jest nauczka, dla obecnych i przyszłych zarządców tego majątku. Nie wolno lekceważyć

tych, dla dobra których zostaliście powołani. Oczywiście nie jest to łatwy kawałek chleba, bo kto zawodowo ma kontakty z ludźmi, to wie najlepiej jak zagryzać zęby, żeby ten drugi je zachował. Ale to jest wybór i w przeciwnym razie efekt będzie identyczny.

Pozdrawiam mieszkańców SM Krzemionki.

Gość_Rosochy
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: 20.06.2014 byłem na Walnym Zebraniu SM Krzemionki

Czy była mowa o wyborach nowej Rady Nadzorczej?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

A ja bardzo żałuję, że nie byłam. Kompletnie wyleciało mi z głowy. Na następne na pewno się wybiorę. Kto był, niech opowiada co się działo.

Gość_l.
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ludzie przyszli bardzo negatywnie nastawieni, nie można było wybrać Prezydium zebrania, bo cały czas byli przeciwni wszystkiemu i wszystkim kandydatom, których bardzo ciężko było wyłonić z pośród zgromadzonych. Ale w końcu zrozumieli, że pierwszy punkt porządku zebrania trzeba przyjąć. No i wybrano Prezydium. Przewodniczący odczytał porządek zebrania i poddał pod głosowanie. No i nie przyjęto porządku obrad prawie że jednogłośnie. Mecenas ekspert stwierdził, że zebranie w tej sytuacji nie może się odbyć. W 40 minut było po zebraniu. Pewnie teraz przyjdzie czas na wybory Rady Nadzorczej. Oby kandydaci okazali się bardziej odpowiedzialni od poprzednich. Wybór należy do nas.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Zarówno mieszkańcy Stawek jak i Rosoch zachowali się w sposób odpowiedzialny. Nie można głosować za sprawozdaniami,absolutoriami,nadwyżką finansową zmianami w statucie napisanymi przez zarząd i nielegalną RN.Musi zostać wybrana w demokratycznych wyborach /nie z fałszowanych / RN i to ona ma sprawdzić finanse SM. Kogokolwiek wybiorą mieszkańcy muszą patrzeć na ręce aby ich pieniądze nie szły do prywatnych kieszeni i spółek miasta pozbawione jakiejkolwiek kontroli mieszkańców.Musi być taniej a mieszkańcy sami muszą o to zadbać.Można tylko pochylić czoła dla mieszkańców Rosoch którzy przyszli po święcie kościelnym gdzie zarząd się przeliczył.

mirek24
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ciekawe jak to przeszkadza termin zebrania po święcie, a termin na wybory w środku wakacji, jak większość mieszkańców korzysta z urlopów i możliwości zarobku to już nie przeszkadza.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Święto było w czwartek. Wiele ludzi w takie dni planuje wyjazdy kilkudniowe, więc taki termin jest jak najbardziej nieodpowiedni do organizowania walnego. Cóż tu takiego dziwnego?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Odp.: 20.06.2014 byłem na Walnym Zebraniu SM Krzemionki

Wybrana w taki sam sposób jak zawsze, bo zmiany Statutu też wcześniej być nie może. Zgodnie ze ściągawkami

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 51

Mireczku, to kiedy spoldzielnia zostanie zlikwidowana?

pismen
              Zgłoś
              Odpowiedz

pismenie, to kiedy Donald zacznie mówić prawdę?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

A kiedy te wybory? Od czego albo od kogo to jest uzależnione?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Sprawa sądowa nie była wytoczona przez zarząd tylko niezadowolonego członka który nie został wybrany do rady. Przesłuchiwania na policji były właśnie z powodu tej samej osoby. W efekcie cała sprawa została umorzona bo fałszowania nie było. Umiecie odwracać kota ogonem.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Wiesz, takie stwierdzenia "/nie z fałszowanych /" mają moc i lud to kupuje (o ile rozczyta). To, że sąd niczego takiego się nie dopatrzył to sprawa trzecioplanowa.

Gość_15:18
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Mnie tylko zastanawia, czy to co się dzieje na pewno jest w Spół. "Krzemionki jest z korzyścią dla wszystkich mieszkańców, czy tylko jej garstki? Ok można obniżyć opłaty za C.O. ale żeby potem nie zrobiło się larum po sezonie, że zamiast 100- 200 zł nadpłaty będzie 400 niedopłaty. W ciągu roku ceny sie zmieniają, idą w górę. Żeby sie nie okazało że zamiast bloku X będzie ocieplany blok Y? Żeby się nie okazało, że wygrywa przetarg tańsza ale gorsza firma. Takich przykładów można mnożyć. Nie słyszałem, żeby spółdzielcy byli kiedykolwiek zadowoleni z jakiejkolwiek spółdzielni. Myślę, że te nowopowstałe.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

I tak bloki sa ocieplane wg układów,wipów, itp ,tak jest na Patronackim

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Piszesz nieprawdę. Blok byłego wieloletniego przewodniczącego rady pana K. nie jest ocieplony do dzisiaj. O kolejności dociepleń nie decydują układy tylko regulamin, który można przeczytać na stronie internetowej spółdzielni. Jak widzisz są osoby, które uchwaliły taki regulamin nie dla siebie tylko w interesie mieszkańców, i potrafiły zachować obiektywizm decydując o planach remontowych. Czy nowi będą tacy uczciwi? Obserwując pretendentów mam poważne wątpliwości co do szczerości ich intencji.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

O dziwo ten regulamin uchwaliła niemal ta sama rada, której zasadność działania została podważona przez sądy.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Czlowieku skoncz z ta spiewka o jednym niezadowolonym bo on wystepowal w imieniu wszystkich niezadowolonych. Przegraliscie sprawe w Sadzie Okregowym w Kielcach .Przegraliscie Apelacje w Krakowie a ty swoje.Jestes zalosny.

Gość_Gosc ze Stawek
        Zgłoś
        Odpowiedz
7 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę