Uwaga do NSZZ Solidarność Huty Ostrowiec. Jesli zawieszacie flagę państwową to niech ona będzie czysta (przy gablocie z ogłoszeniami obok bramy nr 1). To też jest wyraz szacunku.
No niezupełnie, wieszać brudną flagę to wstyd. Wyjątek stanowią warunki wojenne a tych chyba nie ma obecnie.
Tak nawet w Konstytucji pisze na temat szacunku do flagi, w tym rowniez jest wz,ianka, ze flaga nie moze byc brudna.Ale w hucie widac nikt o to nie zadbal. W koncu dlugi weekend.
a pani Wiola była z flagą na Rynku, reprezentowała PO czy Wentę tak jak 8-go marca.
Wstyd dla PO. To zawsze było święto organizowane przez PO. Nowi dorwali się do władzy na czele z zainstalowanym siłą przewodniczącym i nic nie robią. Gdzie ci nowi członkowie zapisani w przeddzień wyborów? Ponad 80 osób powinno wystarczyć do zorganizowania swieta flagi w Ostrowcu. Czyżby byli potrzebni tylkok do "ustawienia" wyborów?
PO w Ostrowcu przestaje istnieć, niewidoczni ani 3-g0 Maja ani w Dzień Flagi. Schetynie, Zalewskiemu i Szaginianowi przy poparciu kilku miejscowych działaczy udało się zniszczyć dobrze działającą partię. Finałem upadku będą wybory samorządowe. Zostanie tylko starzejąca się blond piękność. Do usłyszenia po wyborach.
Na szczęście nie tylko w Ostrowcu PO przestaje istnieć. Ta partia po prostu już nie ma racji bytu. Tak samo zresztą jak nowoczesna.
niestety słuszna diagnoza
Nasz szacunek do flagi... Bez komentarza
No ten filmik z linku do youtuba oddaje całokształt naszego społeczeństwa i kraju
Na trzech blokach 10- cio piętrowych było 5 flag.Oto ''patriotyczny naród'' kujwa.Polacy to silni tylko w gębie!
Wczoraj przejechałem przez miasto i smutno mi się zrobiło. Na bloku jedna lub dwie flagi. Nasze miasto jest szczególnie "patriotyczne". Pustki na uroczystościach 3-majowych. To odzwierciedlenie pustki w głowach. Tak wychowujemy również swoje dzieci. Tak a nie inaczej wygląda pod względem ekonomicznym to miasto. Przez naszą obojętność, bylejakość, brak aktywności społecznej, brak przywiązania do tradycji, historii żyjemy jak żyjemy.
Grill pełen kiełbasy i piwo nie powinny być sensem majówki.
W Ostrowcu nawet sklep Patriota na Okólnej nie zawiesił flagi, nie do pomyślenia. Jak widać nazwa do niczego nie zobowiązuje.
Na oficjalnej stronie UM zdjęcia z uroczystości, a na nich wyłacznie gwiazdy starego układu.
przeglądałem zdjęcia i nie ma delegacji Platformy Obywatelskiej, czyżby przewodniczący Szaginian nie wystawił swoich. Sam reprezentował z Arkadiuszem Bąkiem Urząd Marszałkowski.