Ale przecież nie ma obowiązku pójścia do Koscioła prawda?
byłam na tej uroczystości i co powiem to na odpust do naszego proboszcza przyjechalo sporo księżny a w czasie procesji można bylo podziwiać ich piękne samochody obok plebani i po co księżą takie bryki przecież pełnią posluge?
dobrze a po co tobie samochód ??? a po za tym w piątek to raczej nie było rocznicy komunii !!! coś ci się musiało pomylić :)
Byla rocznica i to co ksiądz kazaniem zaprezentował to była porażka........
Rocznica była..... była;
bryki w czasie procesji wierni zobaczyli.....zobaczyli;
ks.dr kazanie zapodał......zapodał, co do jakości, formy i treści nie mi się wypowiadać......
wierni nie obejrzeli meczu.... nie obejrzeli.....
tylko jakoś dziwnie na sam koniec szybko księża opuścili kościół tylko pozostał sam wikary z relikwiami ...... może to dla mnie tylko dziwne.......
Ale jak to kibice:
NIC SIĘ NIE STALO, PROBOSZCZU NIC SIĘ NIE STAŁO, NIC SIĘ.........
gościu z 09:00 ja nie posiadam samochodu a pracuje uczciwie już 15 lat po prostu nie stać mnie na kupno i utrzymanie i nic mi się nie pomyliło najpierw doinformuj się a potem sensownie wypowiadaj pozdrawiam:)
uważam że kościół powinien iść z duchem czasu a nie na przekór wszystkim, nie o to chodzi . Wystarczyło proboszczu przenieść mszę dwie godziny wcześniej i wszyscy byli by zadowoleni, a tak to proboszcz uszczęśliwił większość na siłę. No cóż było minęło
NIC SIĘ NIE STAŁO, PROBOSZCZU NIC SIĘ NIE STAŁO...............