Felice, widać, ze jest Pani osobą wykształconą i inteligentną i umiejętnie wykorzystującą merytoryczną argumentancję, choć z poglądami religijnymi raczej nie jest nam po drodze. Pozdrawiam :)
Rozumiem, że nie jest nam po drodze z wiarą, bo to właśnie ona jest dla mnie ważna, a poglądom raczej po drodze z wiarą nie jest.
Powiem tak....oczywiście, że nie każdy musi wierzyć. Ponieważ widzę w Pana/Pani postawę biblijnych "Greków, szukających mądrości" (podczas, gdy, Żydzi szukają znaków), to prawdziwa MĄDROŚĆ przybrała postać Jezusa ukrzyżowanego, bo tylko w tym ZNAKU, można odnaleźć, to, co w naszym życiu najważniejsze w tych poszukuwaniach, tj. szczęście. To jest właściwy kierunek poszukiwania mądrości/sensu wszystkiego czego doświadczamy.
Pozdrawiam również :))
Nie każdy musi dostać hopla identycznego jak Twój.
Hopla ? Wiara przed hoplem chroni...uff na szczęście, bo aż żal czytać posty użytkowników, którym z Bogiem nie jest po drodze, choć zdarzają się miłe wyjątki i nie chodzi o żadne pochwały pod czyimkolwiek adresem ...tu pozdrawiam ponownie użytkownika z tego wątku z 12.52.
Nie musi :) Jeżeli nawet teraz tylko podzielasz wartości to kiedyś i tak zrozumiesz, że od uznania roli Najwyższego już tylko najmniejszy krok.
W każdym wątku musicie wtrącać swój religijny fanatyzm?
Na tym polega ewangelizacja :)
A twoja próba jej ograniczania to łamanie obywatelskich praw wolności słowa gwarantowany mi przez KONSTYTUCJĘ CZECIEJ RP :)
20:27. Tym samym ciemniaku potwierdziłeś, że jesteś sekciarzem z sekty jehowy. Katolicy nie prowadzą EWANGELIZACJI obnośnej, obwoźnej i wirtualnej? Już teraz rozumiem dlaczego wyzywasz ludzi od ruskich trolli. Rosja zdelegalizowała u siebie sektę jehowy i dlatego ich nie lubisz i panicznie się boisz. Ciekawe kiedy Polska pójdzie śladem Rosji? Może już po najbliższych wyborach?
Katolicy nie prowadzą ewangelizacji? Skoro tak, to albo:
1. Jesteś marnym katolikiem,
2. Kościół , do którego należysz jest marny,
3. Nic nie wiesz o katolicyzmie,
4. Nigdy nie słyszałeś o roli Kościoła w doktrynie ewangelizacyjnej i jego zadaniach w misjach ewangelizacyjnych,
5. Nie masz nic wspólnego z katolicyzmem.
Ewangelizacja, to główne zadanie i obowiązek sekciarzy jehowy i stąd twoja twórczość i Felice(którą się wysługujesz, bo jesteś za głupi) na tym forum. W Kościele Katolickim ewangelizacją zajmują się księża i odbywa się w kościołach, a nie na forach społecznościowych.
Nikt się nikim nie wysługuje, bowiem wspólnota ludzi wierzących to jedno ciało, w którym wszystkie członki by mogły wprowadzić ciało w ruch muszą ze sobą współpracować. Wiedział to już Jezus Chrystus Pan nasz, który nigdy nie posyłał na misje ( nota bene....
do ludzi....w świat - to tak a' propos ewangelizacji na forum przez "cywilów"/świeckich) po jednej osobie. Po co ? Dla poświadczenia prawdy.....potrzeba kogoś, kto potwierdzi prawdziwość słów innej osoby i ja właśnie nie boję się po raz kolejny zaświadczyc, że przez ciemniaka12 przemawia prawda.
Pozdrawiam Cię ciemniaku12. Dzisiaj ja trochę nie domagam, ale na tyle ile mogę...będę i też pewnie zdarzy mi się niejeden "byk", ale w końcu jedynym naszym "dopalaczem" jest Chrystus, a kto wie, czy i Jemu nie zdarzyło się zrobić jakiś błąd gdy tak kreślił tym palcem słowa w piasku ( w końcu był też i człowiekiem), gdy inni chcieli w tym czasie ukamienować kobietę.
Z pokorą przyjmuję wytknięcia błędów, jeśli tylko są one uzasadnione :)
Ja poprawiam tylko te, co do których istnieje uzasadnione podejrzenie, że komuś mogłaby przeze mnie utrwalić się błędna pisownia. Literówek (oczywistych), czy też przeoczeń, gdy chodzi o odmianę przez przypadki, do takich błędów nie zaliczam. Skoro ktoś ma ochotę by korygować, to proszę bardzo,....może "pozamiatać", skoro tylko po to jest na tym forum i na nic innego go nie stać. W końcu każdy ma potrzebę wykazania się w tym, co mu wychodzi najlepiej, by przykryć inne braki. Mylmy się więc czasami i świadomie, by nasi bliźni nie popadli przez nas w większą frustrację. :))
Dobre :)
Masz rację. Dajmy im coś, aby mogli zachować zdrowie psychiczne :)
Ciemniaku, nie ma to jak podyskutować na forum w kręgu członków sekty?Zawsze wtedy można liczyć na poparcie i uwielbienie, prawda?O łaskawcy, dzięki wam za te hojne dary w postaci możliwości wykazania się wiedzą, którą każdy powinien posiąść w szkole podstawowej, więc żadna chwała. Szkoda, że wam się ta sztuka nie udała do dziś, choć chwalicie się wyższym wykształceniem. Jednak to prawda, że niektórzy "naukowcy" mają wyższe wykształcenie, a nie mają podstawowego. Wystarczyło tylko znaleźć uczelnię na poziomie szkoły podstawowej oraz swojego intelektu i już dyplom w kieszeni. O nasze zdrowie psychiczne nie musicie się zamartwiać. Dbajcie o swoje zdrowie w tej dziedzinie i koniecznie bierzcie zlecone psychotropy, bo czasem chyba zapominacie i wtedy mamy ubaw po pachy.
Jeżeli słyszysz już głosy -przecież nic nie gra tylko płynie kasa, Moja rada to zgłoś się do lekarza PO o odpowiedniej profesji.