"Nie chodzi z panem na spacer, na jego widok nie bryka, a kiedy pan rzuci patyk, nie aportuje patyka, nie liże mu dłoni z bezbrzeżnym oddaniem jak pies, który zawsze chce bawić się z panem..." - Gianni Rodari.
To prawda - nie daje się ustawić, wytresować.
Koty mają niepodległą naturę i to jest piękne. To piękno dostrzega tylko ten kto umie cenić i szanować niezależność i charakter, nie tylko u ludzi.
Wszystkim kotom domowym życzę mądrych właścicieli, a kotom wolno żyjącym wrażliwych ludzi w sąsiedztwie.
"Ludzie, którzy nie lubią kotów w poprzednim życiu musieli być myszami"
Co na to kot prezesa?
Kot jak i sam Pan Prezes z pewnościa zgodzą się z takimi tezami.
"Ludzie, którzy nie lubią kotów w poprzednim życiu musieli być myszami"
Kot się nie spieszy. Jest cierpliwy, uważny, skoncentrowany na danej chwili. Znajduje czas na odpoczynek i na zabawę. Nie je w pośpiechu. To wszystko może być dla nas cenną lekcją, zwłaszcza że żyjemy szybko, jesteśmy zabiegani i na wszystko brakuje nam czasu. Może warto wziąć przykład z kota i każdego dnia znaleźć czas na odpoczynek i relaks?
Jaki adres do kota prezesa bo bym chciał życzenia przeslac
To nie kot prezesa, choć szuka go całe miasto. Nagroda jest imponująca
5 tysięcy oferuje pewien zrozpaczony właściciel zaginionego kota. Sprawa, nie jest prosta, bowiem poszukiwany kot Leon ma znaki szczególne. Właściciel jest na tyle zdesperowany, że wynajął billboard, by rozwiesić plakaty ze zdjęciem zguby. Tym samym zaginiony pupil stał się sławniejszy niż kot prezesa.
Koty, kocurki, kociczki, kiciunie te nekane, wyrzucane, trute, bite i te, ktore w okrutny. sposob czlowek. zabil - pamietamy i dzialamy. Nie zawsze oprawcy sa anonimowi ...
A pamiętacie o tym że ludziom dom się spalił i jest odzew zerowy?
To jrst watek o kotach Panie Jacku, nie mieszajcie tematow.
09:02.Jak widać miłości starcza ci tylko dla biednych kotków. Ludzie już cię zupełnie nie interesują. Ciekawe podejście do życia.
Człowieku 09:10 możesz mi logicznie uzasadnić po co mam pisać w wątku o kotach na temat pomocy ludziom, którym spalił się dom?
13:02. Możesz mi logicznie wytłumaczyć dlaczego nie może ktoś przypomnieć o ważnej sprawie w jakimkolwiek wątku, a tym bardziej tak błahym, jak ten i dlaczego zwracasz uwagę, że to niestosowne?(wpis z godz.09:02). Jacek W. dał ci do zrozumienia, że zajmujesz się bzdetami w chwili, gdy ktoś potrzebuje pomocy. Coś z tym twoim humanitaryzmem nie do końca jest OK.
To nie można robić dwóch rzeczy jednocześnie? Nie wiedziałem...
Dlatego, że na ten temat jest już wątek. Jaśniej się nie da. Nie ma też w moim wpisie nic na temat niestosowności tylko nie róbmy z jednego watku przysłowiowego widłą i powidła, bo to nie pomaga sprawie.
Zapewniam cię też, że ten kto nie ma humanitaryzmu wobec zwierząt nie ma też wobec ludzi - sprawdzone. I daj już temu spokój. Przenieś się z tematem we właściwe miejsce.
Racja. Ludzi się poznaje po ich stosunku do zwierząt.
A ty już zakończ dyskusję. Wracaj do kotów.