- Byli z nim też w urzędzie, prowadzali go w kajdankach, chodzili i mówili pracownikom: "To jeszcze czas, żeby zrobić rachunek sumienia" - opowiada nam osoba, która była świadkiem tej sytuacji.
Przykładowy filmik https://www.youtube.com/watch?v=XAfuQlmkxXY
Pycha kroczy przed upadkiem. A później niepyszny prezydent kroczy w kajdankach przez swój urząd.
Plotki....i co z tego macie??
Jakie plotki,nie długo będzie,że areszt, złote monety,etc.to plotki.
Wstyd dla całego miasta. Tylko tyle.Na cały kraj.
Na Polskę.A tacy mają wstyd
Mimo że bardzo naraziliście się Jej Ekscelencji oraz przez swoje nieobliczalne zachowanie spowodowaliście straty w naszej sieci energetycznej, chcemy wam dać ostatnią szansę.
Wystarczy wystąpić do nas z tym podaniem:
"Ja, niżej podpisana, oświadczam, że urodziłam się mężczyzną wbrew swojej woli. W związku z powyższym proszę, aby moje dotychczasowe poczynania jako samca uznano za niebyłe, gdyż działałam zbałamucona ówcześnie panującą męską cywilizacją. Jednocześnie w pełni zgadzam się z powszechnie panującym przekonaniem, iż mężczyzn nie było, nie ma i nie potrzeba."
Radzę potraktować to poważnie i podpisać. Staniecie przed zgromadzeniem, które zadecyduje, co z wami zrobić.
Wstyd
Fakt.
Zaczyna się sypać paczka J.G?
Ale złoto jest
Ostatnia wpłata była 4 lata temu z tego co widzę więc po co podjudzać i wprowadzać w błąd ludzi .
Mimo że bardzo naraziliście się Jej Ekscelencji oraz przez swoje nieobliczalne zachowanie spowodowaliście straty w naszej sieci energetycznej, chcemy wam dać ostatnią szansę.
Wystarczy wystąpić do nas z tym podaniem:
"Ja, niżej podpisana, oświadczam, że urodziłam się mężczyzną wbrew swojej woli. W związku z powyższym proszę,
aby moje dotychczasowe poczynania jako samca uznano za niebyłe, gdyż działałam zbałamucona ówcześnie panującą męską cywilizacją. Jednocześnie w pełni zgadzam się z powszechnie panującym przekonaniem, iż mężczyzn nie było, nie ma i nie potrzeba."
Radzę potraktować to poważnie i podpisać. Staniecie przed zgromadzeniem, które zadecyduje, co z wami zrobić.
Drodzy Państwo,
czas najwyższy przypomnieć i nie pozwolić, żeby sprawa przycichła.
Jarosław Górczyński – były prezydent Ostrowca Świętokrzyskiego, ten sam, który przez lata rządził miastem – usłyszał już 16 zarzutów, w tym 9 dotyczących korupcji (przyjmowanie łapówek na łączną kwotę co najmniej 80 tys. zł). Śledztwo prowadzone przez Prokuraturę Krajową i CBA jest cały czas w toku – przedłużone właśnie do marca 2026 roku. Materiał dowodowy jest zbierany dalej, CBA wchodziło m.in. do szkół w mieście w ramach czynności.
To nie była żadna „zemsta PiS-u”, jak niektórzy próbowali wtedy wmawiać. Zatrzymanie w 2023 roku, publikacja nagrania z wręczania łapówki przez CBA, kolejne zarzuty w 2024 i 2025 – sprawa toczy się niezależnie od tego, kto akurat rządzi w Warszawie. Obecna władza najwyraźniej też nie odpuszcza i nie zamiata tematu pod dywan.
Mieszkańcy Ostrowca (i nie tylko) mają prawo wiedzieć, kto i jak przez lata doprowadzał nasze miasto do ruiny – zadłużenie, dziwne przetargi, układanie się ze „swoimi”. Upadek, który widzimy na każdym kroku, nie wziął się znikąd.
Szczególny szacunek dla osoby, która nagrała i upubliczniła tę scenę z „chytrym prezydentem” – bez tego być może nadal byśmy słuchali bajek o „czystych rękach”.
Nie dajmy się zagadać obecnym „kontynuatorom” starego układu – tym wszystkim lokalnym judaszom, którzy udają, że nic się nie stało i dalej próbują ciągnąć stare schematy. Sprawa żyje, dokumenty są kopane, a prawda prędzej czy później wyjdzie na jaw.
Ostrowiec zasługuje na normalność.
Trzymajcie rękę na pulsie.
Jo, prosty robociarz jestem, po szkole przyzakładowej, a nie żaden pan z miasta, ale gazety czytam i w tym całym Internecie też nieraz pogrzebię. I powiem wam tak, bez owijania w bawełnę. Jak się dobrze przyjrzeć, to sprawa jest prosta jak drut. Trza trafić na takiego sędziego, co mu koperta ręki nie parzy, a potem już tylko dopilnować, żeby to on właśnie sprawę prowadził. Proste? A jakże. Proste jak budowa cepa.
Zgadza się:)
Ta reszta osób podejrzanych to kto to?