Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

16 milionów!

Ilość postów: 52 | Odsłon: 1856 | Najnowszy post
  • 16 milionów!

Prawie 16 milionów zebrano w akcji "Zapełnij ostatnią puszkę Pana Prezydenta dla WOŚP". Ktoś napisał do organizatorki zbiórki, że "rozbito bank ludzkich serc". Takie akcje pozwalają nadal wierzyć w ludzi i w to, że nigdy i nic nie będzie w stanie zniszczyć godności prawdziwego Polaka i jedności narodowej. TAK TRZYMAĆ. BĄDŹMY ZAWSZE RAZEM!

Gość_mieszkanka Ostrowca
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: 16 milionów!

Ludzie są jednak naiwni. Przecież nie wiadomo gdzie te pieniądze trafią. Żeby nie było tak, jak z tym samochodem na który zbierali a potem kasę ktoś zgarnął ;)

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Wpłaciłeś kiedykolwiek w życiu na jakąkolwiek zbiórkę choć grosz? Raczej nie, co widać po twojej postawie "obywatelskiej", to jakie masz zmartwienie? Kto dał ci prawo ubliżania ludziom? Wiesz, że małe kundle zawsze głośno ujadają, bo inaczej nikt by ich nawet nie zauważył. Czujesz dygresję?

Gość_mieszkanka Ostrowca
        Zgłoś
        Odpowiedz

Widzę świetne wytresowanie w naganianiu do zagrody WOŚP.Tak trzymać obywatelko. Tak trzymać - hahaha

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Bądź uprzejmy mnie cmoknąć....... Zdanie takiego byle kogo, żeby nie powiedzieć zera, mnie nie interesuje. Bujaj się chłoptasiu słodko:)

Gość_mieszkanka Ostrowca
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ty również się bujaj, możesz nawet i wypłatę oddać do puszki. Mi to lotto.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Odp.: 16 milionów!

14:24 Poziom komentarza godny Pani adwersarza.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Wpłaciłem i to nie na jedną. Różnica polega na tym że pieniądze poszły na konkretny cel, bez zarabiania pośredników.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

12:25 - komentując czyjąś uwagę, którą uznało się za niekulturalną, nie warto samemu być niekulturalnym (vide uwaga o kundlach).

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

17:23.

Nie pouczaj mnie, bo nie masz do tego prawa. Zawsze należy równać do poziomu rozmówcy, bo inaczej nie zrozumie. Pozwól, że będę pisać tak, jak wszyscy na tym "forum specjalnej troski" i dziwne, że jakoś innym nie zwracasz uwagi, a szkoda.

Gość_mieszkanka Ostrowca
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

czasami daje na tacę co jakiś czas na dom dziecka, a poza tym jestem honorowym dawcą krwi i dawcą szpiku z dkms. A Ty? wrzucisz 10zł raz na rok i uważasz się za wielkiego samarytanina?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

oczywiscie że wpłacilem, bezpośrednio chorym albo na siepomaga, w wośp faktycznie połowe przeżre syn sb

antyNwo
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

LUDZI DOBREJ WOLI JEST WIECEJ JEST DUZO WIECEJ niż tych wykrzywionych Nienawiścią MORD pisowskich.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jak zwykle kodziarstwo sieje nienawiścią.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Wszystko fajnie, tylko ta nazwa... ostatnia puszka Prezydenta... można było jakoś inaczej nazwać, ta źle się jakoś kojarzy. Czytając pierwsze zdanie, myślałem, że to kolejny upiorny żart.

SCZ

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Cieszę się, że jest w naszym kochanym kraju tylu ludzi wierzących w dobro. Kocham Jurka, kocham WOŚP. Niech gra do końca świata i jeden dzień dluzej.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jestem pozytywnie zaskoczony:) To jest prawdziwy patriotyzm!!!!!!!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Tu nie o patriotyzm chodzi lecz o kolejny sposób życia z narodu poprzez wyrafinowane wmawianie Polakom tego, że gdy chcą być dobrzy (choć ta narracja upada/nie da się bronić już dłużej pod ciężarem grzechów twórcy tego widowiska i jego " wychowanków"), a ostatnio, że gdy chcą być (uwaga, bo pękam ze śmiechu) prawdziwymi Polakami (stąd podkreślanie ostatnio tego patriotyzmu w postawach zwolenników WOŚP), to dobrze jak "wsadzą do puszki" :)))))

Ja rozumiem....dawniej, co bardziej ustawieni po dziadku/ojcu "patriocie" służącemu komunistycznemu reżimowi, uwłaszczali się często na "prywatyzacji" majątku narodowego, a teraz ich mało bystrzy potomkowie chyba już roztrwonili tę łatwo zdobytą kasiorę, to pora w inny sposób zapewnić sobie łatwy chleb.

W jaki sposób ? Żerując na tym, co dla Polakow jest takie oczywiste ...jak pomoc innym ( zwłaszcza dzieciom), jak ...no właśnie ....jak powoływanie się (na zasadzie skojarzeń z historycznymi przykładami mobilizacji tegoż narodu łączącego się dla obrony ideałów/szczytnych wartości) na jedność narodową. Ale, ale .... ten co nas teraz chce łączyć pod szyldem WOŚP to przecież nikt inny jak kolejne "cudowne" resortowe dziecko wykreowane na gwiazdora....na naganiacza do zagrody. Kto jednak jest tym barankiem, który ten nowy "ruch odrodzenia narodowego" tworzy ?

Niech tam jedni cwaniacy w zgodzie z prawem i żyją na koszt innych, skoro ktoś chce koniecznie im to umożluwić. Ważne jednak, żeby swój finansował swojego. Dlatego, jeśli prawdą jest, że jeden z proboszczów parafii sąsiadującej z parafiami w gminie Ostrowiec wykazał wierność temu, co sam naucza, tj. prawdzie, to brawa dla Niego, bo On nie prowadzi swojego ludu drogą fałszu i obłudy.

Felice123
            Zgłoś
            Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
FHU MALPOL Halina Michalec
Branża: Nieruchomości