Dlaczego prawie o 1 w nocy wyją syreny (16.09.2014r.) W obliczu wydarzeń z Ukrainy bardzo niepokoją mnie takie sytuacje (wiem, wiem, to trochę absurdalne)
syreny wyły 3 krotny sygnał, a potem słychać było wycie "kogutów" straży pożarnej/policji/karetki. ucichło około 01.40. w nocy.
no a ja nic nie słyszałam , a straż mam pod oknem:)
a kto odpowiada za włączanie i syren i w jakich sytuacjach?
To nie piewszy raz kiedy ktos bezpodstawnie bawi sie sygnalami ostrzegawczymi. A ani razu ani w prasie ani władze miasta nie raczyły poinformować mieszkańców z jakiego powodu byly włączone syreny.
Też słyszałam i syreny trzykrotnie wyjące, potem jakieś pojazdy ( karetki bądź straż pożarna) 1 w nocy
Mnie to by chyba zbombardowali w nocy i bym nie wiedziała. Kto pracuje w dzień ten w nocy śpi. :) Nic nie słyszałam.
a w mediach cisza.
Panie Kałamaga? O co chodzi z tymi syrenami? Może starostwo coś nam powie?
Wiem, że urzędnicy czytają forum.
A w której części Ostrowca słyszeliście te syreny? Najbliższa Ochotnicza Straż Pożarna to Bodzechów i Janik. Może to w tych jednostkach wyły syren bo był pożar/wypadek (a w taki sposób informuje się ochotników o zbiórce)... Tym bardziej, jak mówicie, że później słyszeliście sygnały wozów służb ratowniczych.
Na ulicy Kilińskiego było je słychać. Tak jak mówią inni, później odgłosy wozów ratowniczych. Pogotowie mam blisko, więc to na pewno nie to, bardziej obstawiam straż pożarną (chociaż gdyby wyjeżdżali z ostrowieckiej bazy pewnie słyszałabym bardziej)
73 rocznica ataku ZSRR na Polskę
od strony Bodzechowa bardziej...
I zagadka rozwiązana :)
Czyli tak jak przypuszczałem. OSP Bodzechów było zawiadamiane, że mają wyjazd. A że w nocy cicho to było słychać na Kilińskiego :D
To od razu muszą wyć syreny,bo w Bodzechowie zapalił się samochód.Ktoś powinien za to odpowiedzieć
Tutaj chodzi o te syreny na blokach a nie syreny strażackie czy karetki...