Trzeba odsunac antypolski Pis natychmiast od wladzy.
Jeszcze wiek powyżej 60 lat i min. 20 lat pracy. Do tego "zamieszkiwanie" na terenie RP, ale to ZUS będzie sprawdzał listownie raz w roku ;)
16:23 No, ale przepisy prawa twierdzą, że wystarczy.
Ale on nie jątrzy przeciwko Polsce, to rząd polsko języczny jątrzy przeciwko Polakom.
To sie w glowie niemieści co wyprawiają,do czego to doszło? to nasi ludzie niemaja na chleb,oplaty a tu obcym rozdają?do lekarza czekaj a tu odrazu ma inne ma ,Polak czuje sie w ewlasnym kraju obywatelem 2 kategorii.Czy Polak dostanie za jeden dzień pracy... jakim prawem ukrainiec emeryture dostanie w Polsce????
W TVP nie o Polsce, nie Polska na ustach tego Dudy, a Ukraina, Ukraina ,Ukraina.Masz tu Polskę i o Polsce mów a nie tylko znasz słowa Ukraina.Jesteś prezydentem Polski, czy twojej Ukrainy???
Starsi Bracia w wierze
"Ważna jest suma lat pracy, a więc 20 dla kobiet i 25 dla mężczyzn, oraz zatrudnienia i u nas i za wschodnią granicą."
Którego słowa nie rozumiesz, to Ci wytłumaczę jak przedszkolakowi?
To upadek państwa
Ludzi po 30 latach mają poniżej 3 000
W ogóle jest coś takiego jak "minimalna emerytura"? Jeszcze kilka lat temu ZUS przysyłał mi dokumenty w których informował, że w przypadku gdybym już więcej nie pracował, to otrzymam 20 zł emerytury, bo mam kilka lat opłacanych składek w ZUS. Później stałem się niepełnosprawny i niezdolny do pracy. Nie mam też 13-tej i 14-tej renty z ZUS, bo w ogóle nie mam renty z ZUS tylko Zasiłek Stały z MOPS pomniejszany o Zasiłek Pielęgnacyjny z MOPS - aktualnie niecałe 1300 zł do ręki. Może z zagranicy dostane też jakieś grosze, bo przepracowałem legalnie w Anglii 11 miesięcy i mam na to stosowne dokumenty z angielskiego urzędu czy od pracodawców angielskich umowy o prace, paski z potwierdzeniem wypłat itp.